RX5700XT ve R7 3700X/3800X veya R9 3900X sistem toplama

Bütçe
10000
Merhabalar, çok vaktinizi çalmadan konuya geçiyorum;
Sizce bu sistem nasıl herhangi bir problem veya şöyle olsa daha iyi olur dediğiniz bir durum var mı?
Teşekkürler.
Corsair Vengeance Ramler eski sürüm ramler. 2018 veya 2017 nesil. Güncel olanlara bakmanızı tavsiye ederim. Bence 3200 Mhz ramler X570 ile daha kararlı çalışıyor yinede tercih sizin. 400 Mhz dünyaları değiştirmez. 400 mhz için verilen paraya en azından benim için değmez.

Anakartınızda 8+4 pin işlemci güç girişi var. Kasa içinde gelen 750 Watt'lık güç kaynağı bunu destekliyor mu kontrol edin. Zira sadece 8 pin bağlantısı ilede bağladığınızda çalışacak ama ben şahsen tavsiye etmiyorum o konfigürasyonu. Eğer yoksa kasa+güç kaynağı almanızı tavsiye edebilirim.

SSD konusunda da anakart üzerinde M.2 soğutucu yuvaları mevcut. Bu yüzden üzerinde pasif soğutma gelmeyen SSD modellerinede bakabilirsiniz. Ben şuan XPG SX8200 Pro kullanıyorum performans olarak iyi. 970 Evo Plus (500 GB), MP510 (480 GB) veya Kingston KC 2000 (500 GB) da değerlendirebilirsiniz.

Merhabalar, çok vaktinizi çalmadan konuya geçiyorum;
Sizce bu sistem nasıl herhangi bir problem veya şöyle olsa daha iyi olur dediğiniz bir durum var mı?
Teşekkürler.
Bu sisteme anakartı sizin seçtiğiniz değilde MSI B450 TOMAHAWK MAX koymak ve işlemci olarak r7 3700x ya da r5 3600x koyduğumuzda ne gibi eksileri olacaktır? Fiyat konusunda benim seçtiklerim daha ucuz olacaktır fakat anakart ve işlemciyi bu şekilde seçersek ne gibi bir performans kaybı olacaktır?

@first_fps sanırım sende sistem topluyorsun. Yeni konu aç lütfen.
3 aydır takip ediyorum evet bir sistem toplayacağım fakat parça parça ufak ufak bilgi edinip en son net bir şekilde işin içinden çıkmak amacım. O yüzden buradaki arkadaşın sistemi bana çok yakın ve bu sisteme bu şekilde bir sorum oldu. Bir bakış açısı kazanırım diye. Sanırım çok problem teşkil etmez bu şekilde araya girmem diye düşünüyorum :)

@first_fps "R9 3900X yerine R7 3700X koysak ne olur ?" gibi soruları küçük araştırmalarla da bulabilirsin :). Bunun gibi sorular dışında soru sorman tabii ki de sorun teşkil etmez, edemez. Sonuçta burası bir forum. Mesaj kirliliği olmasın diye söyledim :).

@first_fps "R9 3900X yerine R7 3700X koysak ne olur ?" gibi soruları küçük araştırmalarla da bulabilirsin :). Bunun gibi sorular dışında soru sorman tabii ki de sorun teşkil etmez, edemez. Sonuçta burası bir forum. Mesaj kirliliği olmasın diye söyledim :).
Genelde oyun içinse böyle sistemlere işlemci ve anakart olarak benim yazdıklarım tercih sebebi oluyor. Bu işlemci ve anakartı tercih etme sebebi uygunsa bende bu bileşenleri neden almayayım. @BARBARIAN işlemci ve anakartı bu şekilde tercih etme sebebiniz nedir? Çünkü genelde buradaki insanlar işlemci ve anakart için oyunlar için birkaç tık altı olması uygun olur diyorlar. Çünkü bu sistem benim hiç araştırmadan oyun için topladığım sisteme çok çok yakın.

Corsair Vengeance Ramler eski sürüm ramler. 2018 veya 2017 nesil. Güncel olanlara bakmanızı tavsiye ederim. Bence 3200 Mhz ramler X570 ile daha kararlı çalışıyor yinede tercih sizin. 400 Mhz dünyaları değiştirmez. 400 mhz için verilen paraya en azından benim için değmez.

Anakartınızda 8+4 pin işlemci güç girişi var. Kasa içinde gelen 750 Watt'lık güç kaynağı bunu destekliyor mu kontrol edin. Zira sadece 8 pin bağlantısı ilede bağladığınızda çalışacak ama ben şahsen tavsiye etmiyorum o konfigürasyonu. Eğer yoksa kasa+güç kaynağı almanızı tavsiye edebilirim.

SSD konusunda da anakart üzerinde M.2 soğutucu yuvaları mevcut. Bu yüzden üzerinde pasif soğutma gelmeyen SSD modellerinede bakabilirsiniz. Ben şuan XPG SX8200 Pro kullanıyorum performans olarak iyi. 970 Evo Plus (500 GB), MP510 (480 GB) veya Kingston KC 2000 (500 GB) da değerlendirebilirsiniz.
Öncelikle yorumun için teşekkürler Rami 3200Mhz olarak güncelledim. 750 watt psu sistem için yeterli gözüküyor. Ssd konusunda ise biraz daha incelemeler yapacağım.
Genelde oyun içinse böyle sistemlere işlemci ve anakart olarak benim yazdıklarım tercih sebebi oluyor. Bu işlemci ve anakartı tercih etme sebebi uygunsa bende bu bileşenleri neden almayayım. @BARBARIAN işlemci ve anakartı bu şekilde tercih etme sebebiniz nedir? Çünkü genelde buradaki insanlar işlemci ve anakart için oyunlar için birkaç tık altı olması uygun olur diyorlar. Çünkü bu sistem benim hiç araştırmadan oyun için topladığım sisteme çok çok yakın.
Kesinllikle bir problem olacağını düşünmüyorum Ryzen'in 3. nesil işlemcilerinin tamamımda yüksek performanslara ulaşabilirsiniz benım 3900 tercih etme sebebim sistemi biraz daha geleceğe dönük tasarlamaktı ancak sistemde yaptıgım birkaç değişiklik ile bütcemin üzerine cıktım ve R7 3800X ile değiştirmeye karar verdim. Ancak R9 ile R7 3800 arasında fark yok diyemeyiz kesinlikle büyük farklar var ancak konu oyun bilgisayarı oldugunda alacağımız performans çok da değişmez. (Hiç yoktan 1000 küsür lira fark ödememize değişecek bi değişiklik olacagını sanmıyorum). Teşekkürler.
Eğer merak konusu uyumluluksa X570 anakartlar AMD 3. nesil işlemciler ve M2 ssd'lerin tamamıyla uyumludur.
Bu sisteme anakartı sizin seçtiğiniz değilde MSI B450 TOMAHAWK MAX koymak ve işlemci olarak r7 3700x ya da r5 3600x koyduğumuzda ne gibi eksileri olacaktır? Fiyat konusunda benim seçtiklerim daha ucuz olacaktır fakat anakart ve işlemciyi bu şekilde seçersek ne gibi bir performans kaybı olacaktır?
Seçtiğiniz anakart 3. nesil işlemcileri destekliyor. x570 ile arasındaki fark PCI Express farkları oldugunu görüyorum fazla bilgim yok yanıltmak istemem PCI Express 4.0 vs PCI Express 3.0 karşılaştırmaları hakkında araştırma yapabilirsin . X570 4400Mhz b450 4133 Mhz' e kadar desteklemesi de aralarındaki küçük bi fark.

Son düzenleme:
Demek istediğim güç olarak yetersiz kalması değil. Verdiği destek açısından kontrol etmeniz gerektiği. 650 Watt ve 700 Watt bir güç kaynağıda bu sistemi tam yükte bile rahatça besler. Eğer markası yazıyorsa kasa içinde gelen güç kaynağının teknik özelliklerinden 8+4 Pin İşlemci güç desteği var mı kontrol etmeniz. Yinede 8 pin ilede çalışıyor. Ama tavsiyem 8+4 olarak kullanılması.

Malum ülkemiz elektriği çok stabil değil. Aşırı dalgalanmalar olabiliyor. Alakası yok ama bu sistemin takılacağı prize akım korumalı prizde alırsanız süper olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı