RX570'li sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
4
Bilgisayarı yeniden başlattığımda sistem birden kitlendi. Kendini birkaç kez yeniden başlattı. Windows gelince ekranda bozulmalar oldu kendini tekrardan başlattı. Ondan sonra mavi ekran aldım. En sonunda birkaç kez yeniden başlatarak sorunu çözdüm.

Yeni klasör.rar minidump dosyası

Sorunun AMD driverinde ya da ASUS'un kendi ekran kartı uygulamalarından (asus GPU Tweak II, Aura light control) dolayı olduğunu düşünüyorum.

Ryzen 3 3100.
ASUS A320M-F.
ASUS ROG RX570 8 GB.
Adata XPG 8 GB 3000MHz.
SanDisk Ultra 3D 500GB.

Windows sürümü 20H2 is derlemesi 19042.685.
Radeon Software 20.12.1.

Ekran kartını DDU ile kaldırıp, güncel WHQL sürümünü kurunuz.
SFC /scannow yapın.
Kaspersky kaldırın sorun çözüldüğünde tekrar kurarsınız.

Ekran kartını DDU ile kaldırıp, güncel WHQL sürümünü kurunuz.
Sfc /scannow yapın.
Kaspersky kaldırın sorun çözüldüğünde tekrar kurarsınız.

Bazı kişilerde DDU sonrası görüntü gelmemiş bende onboard ekran kartı da yok. Görüntü gelmez ise ne yapabilirim?

Genel olarak ekran kartı sürücüsü ile alakalı oluşmuş.

DDU ile silirkene sistemi yeniden başlatı seçebilirsiniz ama bir sıkıntı yaşacağını pek düşünmüyorum.

Genel olarak ekran kartı sürücüsü ile alakalı oluşmuş.

DDU ile silirkene sistemi yeniden başlatı seçebilirsiniz ama bir sıkıntı yaşacağını pek düşünmüyorum.

Şu an sistemde sorun yok. Açıkçası korkum yüzünden pek DDU'ya bulaşmak istemiyorum. Soruna ek olarak şunu ekleyeyim. Bilgisayarı yeniden başlattım
Açılırken ilk defa fanlar maximum devirde çalıştı. Bende Ctrl+shift+o yaptım. Oysaki Radeon software daha açılmamış. ben 20 kere basınca sistem çöktü. Sistemsel arıza olduğunu düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı