RX580 8 GB 2K monitör için yetersiz mi?

Ultra takıntın yoksa evet 2K rahat oynarsın. Fakat BF5'te ultrada 1080P'de 50FPS ortalama alıyorum RX 580 ile. 1080P'de bile ultrada yetersiz kalabiliyor. Low veya Medium ayarlarda 2K 60FPS alırsınız ancak sadece netlik pahasına onca gölgelendirmeden, yansımadan, kenar yumuşatmadan vazgeçmek bence saçma olur. Yine de karar senin. CS GO, Fortnite, Pubg Lite gibi oyunlarda 2K efsane olacaktır 100FPS üstüne çıkacaktır ama diğer oyunlar için bir şey diyemeyeceğim.

Hocam zorla ceza almak mı istiyorsunuz? Neyin kafası 30-40 FPS? Hani anladığınız konular değil anlaşılan, anlayana saygınız olsun bari. Gidin, benchmark sonuçlarına bakın ve öyle gelin. Ayrıca RX 580 gibi bir kart, 1080p'de öksürüyorsa, GTX 1050 ne yapsın?

Ceza almadım. Ama size de ceza vermezler. Sizi direk Amd'nin 5700 XT ekran kartına alalım. Zira kendileri 2K için ancak yetebiliyor ve gerçekten 2K oyunculuğa yönelik bir ekran kartı. Kalkıp 10 yıllık oyunlar aklınıza geliyorsa o başka. Ancak başka bir yorumda da bahsettiğim gibi aklınıza güncel oyunlar gelmiyorsa sorun sizde olmalı. Ben bu gün RX 580 alacak olsam güncel oyunlar konusundaki performansına bakarım. Zaten 3-4 sene önce çıkmış bir oyunu kaldırabileceğine ilişkin bir kanıya sahip olurum. DX12 de Metro Exodus gibi güncel oyunlar gelir. Belki bu oyun bir miktar sistemi zorlayabilir diğer oyunlara göre ama anlatmak istediğim bu. Güncel oyunlar. Ayrıca dikkatli okumadığın bile belli oluyor. Ultra ayarlardan bahsediyorum. Eğer yüksek FPS isterse ayarları kısması gerekecektir. Bütün bunları 1080p çözünürlükten bahsediyorum. 2K dan bahsetmiyorum bile. Yüksek FPS'den anlaşılanın ise 60 FPS değildir. Bu gün bu standart haline gelmiştir. Eske kaldı 30 FPS yüksek ayarlarda oyun oynamak. En az 100 FPS ve Ultra ayarlardan bahsediyorum.

@memedov hocam bakın yanlış bilgilendiriyorsunuz. En az 100 FPS koşulunu kim koydu yahu? 30 FPS oynanabilir seviyedir. Akıcıdır ama 60 FPS kadar değil. Kendimden biliyorum, Watch_Dogs 2'yi GTX 1050 Mobile ekran kartı ile 1080p, Çok Yüksek-Ultra karışık ayarlarda %75 ekstra detaylar ile 30-45 FPS civarı ile oynuyorum. Halen neyi iddia ediyorsunuz? Bu arada zaten benim ceza almamı gerektiren bir durum yok. Yanlış bilgilendirme yapan sizsiniz.

Ultra takıntın yoksa evet 2K rahat oynarsın. Fakat BF5'te ultrada 1080P'de 50FPS ortalama alıyorum RX 580 ile. 1080P'de bile ultrada yetersiz kalabiliyor. Low veya Medium ayarlarda 2K 60FPS alırsınız ancak sadece netlik pahasına onca gölgelendirmeden, yansımadan, kenar yumuşatmadan vazgeçmek bence saçma olur. Yine de karar senin. CS GO, Fortnite, Pubg Lite gibi oyunlarda 2K efsane olacaktır 100FPS üstüne çıkacaktır ama diğer oyunlar için bir şey diyemeyeceğim.

Bu son nokta olmalı işte. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Çıktığı gün bile 1080p Ultra ayarlar +100 FPS'ye zar zor ulaşabiliyordu. Ben 2k Low ayalarda oynayacağıma 1080p yüksek ayarlarda oynarım daha iyi. 2K için zaten son derece güzel bir kart geliyor. RX 5700 XT ekran kartı bu iş için geliyor.

Grafik takintimda kastim öyle ultra rekabetci oyun oynamiyorum film de izliyorum o yuzden goruntu onemli benim icin. 2k Monitör alip bazi 3a seviyesindeki oyunlarda goruntuyu 1080p ye ceksem pixellerde cok bozulma olur mu? Sanirim 1080p high ve 2k Orta ayarlar asagi yukari benzer fps i verecek.
Hocam 1080'e çekerseniz piksellerde bozulma olmaz. Çözünürlük düşer görüntü yine net olur. Yani neden 1080p'ye karşı ön yargılısınız? Ayrıca kart 2K çözünürlüğü kaldırabilecek durumda.

@memedov hocam bakın yanlış bilgilendiriyorsunuz. En az 100 FPS koşulunu kim koydu yahu? 30 FPS oynanabilir seviyedir. Akıcıdır ama 60 FPS kadar değil. Kendimden biliyorum, Watch_Dogs 2'yi GTX 1050 Mobile ekran kartı ile 1080p, Çok Yüksek-Ultra karışık ayarlarda %75 ekstra detaylar ile 30-45 FPS civarı ile oynuyorum. Halen neyi iddia ediyorsunuz? Bu arada zaten benim ceza almamı gerektiren bir durum yok. Yanlış bilgilendirme yapan sizsiniz.

Yüksek FPS değerlerinin ne olduğundan haberiniz yok anlaşılan. Monitörlerin çok büyük bir çoğunluğu ya 60 HZ ya da 144 HZ'dir. Arada 75 HZ ekranlı monitörler bir istisnadır. Hadi bunu geçtim. Rekabetçi oyuncuların ekranlarındaki FPS oranlarına bir bakınız. Çok büyük bir çoğunluğunda 130-140 FPS almaya çalışıyorlar. Yani şöyle bir bakınca yüksek FPS'den anlaşılanın 60 FPS olduğunu 2019 yılı için anlaşılacağını sanmıyorum. Artık 60 FPS bence ortalamadır. Eskiden 30-40 FPS gayet iyiydi. Ama şu an hikaye oyunlarında bile 60 FPS gayet normal bir değer. Ancak yüksek FPS için en az 100 FPS olması gerekir.

Hocam 1080'e çekerseniz piksellerde bozulma olmaz. Çözünürlük düşer görüntü yine net olur. Yani neden 1080p'ye karşı ön yargılısınız? Ayrıca kart 2K çözünürlüğü kaldırabilecek durumda.
Önyargili degilim suanda da 1080p kullaniyorum ama almisken ileriye donuk 2k almak mantiklimi yoksa gereksiz mi olur onun ikilemindeyim :)

Eğer ileride ekran kartınızı yenilemeyi düşünüyorsanız, 2K monitör alabilirsiniz. Kendim 1080P monitörüm ile RX 580 kullanıyorum. Yeni çıkan oyunlarda Ultra ayarlarda kart zorlanıyor. 60 FPS altına düşüyor. Yalnızca RX 580 yazmışsınız, kullandığınız işlemci de önemli.

Uzun vadeli düşünüyorsanız ve yeni oyunları oynamak istiyorsanız, RX 580 ve 2K pek verimli olmaz.

İşlemcinizi de yazar mısınız?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı