RX580 ekran sararması sorunu

YusufErgnn

Centipat
Merhaba arkadaşlar;

Dün gece masaüstü bilgisayarımı normal bir şekilde kapattım. Ancak sabah açtığımda ekranın sarı olduğunu fark ettim. Belirli bir süre açık kaldıktan sonra normal haline döndü. Bilgisayar boştayken tekrar sarardı. Windows 10 kullanıyorum. Gece modu açık değil. Ekran kartım MSI RX580 8 GB 256Bit OC. Ekran kartı çıkışı DisplayPort ancak ekranımın girişi VGA. Arada dönüştürücü kullanıyorum. 2 VGA kablosu denedim ancak sonuç aynı. Problem dönüştürücü de veya ekran kartı hangisinde olabilir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 590 ekran kartı kullanıyorum bende de aynı sorun vardı kablo değiştirince düzeldi belki sizinki de kablo sorunu olabilir veya yazılımsalda olma şansı var driver kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.
Bugün yazılımı son güncel haline aldım. Oyunlarda herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. FPS düşüşü dahi olmuyor.

Muhtemelen dönüştürücüden kaynaklanıyordur. Hatta yüksek ihtimal diyebiliriz, dönüştürücünüzü bizimle paylaşır mısınız?

Sanırım dediğiniz gibi dönüştürücü kaynaklı. Dönüştürücüyü soketten çıkarırken ekran rengi normal halini aldı. Tekrar taktığımda yine aynı şekilde sarı oldu. Dönüştürücü markasını hatırlamıyorum.

sizlere Dark markasının dönüştürücüsünü tavsiye ederim. 1366x768 çözünürlükte monitör alana kadar iki aydır idare ediyorum. Bende dahil kullanıcı yorumları gayet pozitif ve kaliteli bir dönüştürücü. İdare etmek için ideal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı