RX580 Gigabyte A320M-S2H uyumu

@feritcan0 400w güç kaynağı için RX 580'i unutabilirsin. Ama bu senin için bir dezavantaj değil çünkü alternatifleri olan 5500 XT ve 1650 Super ondan daha az güç tüketen ve daha performanslı kartlar.

Her iki kart için de 400-450w güç kaynağı öneriliyor. Elindeki 400w 80+ olsaydı iyi olurdu fakat bu haliyle kesin bir şey söylemek güç. Tabii düz 400w ile bu kartlardan birini kullanan varsa kişisel tecrübelerini paylaşabilir.

Screenshot_2.png

@KuoNN işin kötü yanı bu seviyede başka watt başına performansı iyi olan bir düşük seviyede kart yok. RX 570 ucuz ama fazla güç çekiyor. 1650, 1050, 560, 1030 az tüketiyor ama performansları kötü.

Son düzenleme:
Eğer arkadaş RX 580'i 1600-1700 TL gibi bir paraya alıyorsa, onun yerine GTX 1650 Super ve çokta kötü olmayan, yeterli bir PSU alınabilir.
@feritcan0 400w güç kaynağı için RX 580'i unutabilirsin. Ama bu senin için bir dezavantaj değil çünkü alternatifleri olan 5500 XT ve 1650 Super ondan daha az güç tüketen ve daha performanslı kartlar.

Her iki kart için de 400-450w güç kaynağı öneriliyor. Elindeki 400w 80+ olsaydı iyi olurdu fakat bu haliyle kesin bir şey söylemek güç. Tabii düz 400w ile bu kartlardan birini kullanan varsa kişisel tecrübelerini paylaşabilir.

Eki Görüntüle 637816

@KuoNN işin kötü yanı bu seviyede başka watt başına performansı iyi olan bir düşük seviyede kart yok. RX 570 ucuz ama fazla güç çekiyor. 1650, 1050, 560, 1030 az tüketiyor ama performansları kötü.

RX580'i 1300 tlye alacaktım ama @KuoNN güç kaynağı ve kasayı değiştirmen gerek diyince araştırma yaptım biraz, ya bir 8GB'lık ram daha alıp Onboard kartımın performansını artırmayı deneyeceğim ya da GT1030 alacağım. 720p testlerde oynamak istediğim oyunlarda GT1030 güzel bir performans sergiliyor. Kararsızım şu an, zamanında adam akıllı araştırma yapmadan, bütçemin de azizliğine uğrayarak böyle bir sisteme kaldık, şimdi cefasını çekiyorum.
Evet, yeterli. Ancak GT 1030 performansına göre çok pahalı. Almanızı önermem.

PSU'yu çıkarabilirsiniz tabii ki. YouTube'da aratırsanız birçok video bulabilirsiniz.

RX 580'i kaç TL'ye almayı düşünüyorsunuz?
12 ay taksitle yaklaşık 1300TL'ye alacaktım ama güç kaynağı değiştirmem gerekeceği için alamayacağım.

ikisinin arasında çok fark var mı?

Son düzenleme:
@feritcan0 tabii ki var ama sen de en pahalı satan yerlere bakıyorsun. 😄

Elindeki güç kaynağına uygun ve fiyat performans olarak önerebileceğim şu karttır. GT 1030'a kaç para vermeyi planlıyorsun bilmiyorum ama RX 550 ile neredeyse aynı kartlar. Hem de 400w güç kaynağın için uygun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@feritcan0 tabii ki var ama sen de en pahalı satan yerlere bakıyorsun. 😄

Elinde güç kaynağına uygun ve fiyat performans olarak önerebileceğim şu karttır. GT 1030'a kaç para vermeyi planlıyorsun bilmiyorum ama RX 550 ile neredeyse aynı kartlar. Hem de 400w güç kaynağın için uygun.

RX550'ye de baktım ama gördüğüm test videolarında o kadar iyi performans vermiyordu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Tabi bu videolar ne kadar güvenilirdir tartışılır ama sonuçları böyle görünce GT1030 almayı düşünmüştüm.

@feritcan0 izlediğin RX 550 videolarının sana attığım gibi 2020 tarihli olmasına dikkat et. 3 yılda ciddi anlamda sürücü kaynaklı performans artışı oldu AMD kartlarda. Öte yandan fiyatlar çok yakınsa 1030'u da tercih edebilirsin tabii ki.

Ama 2-3 FPS için 150-200 TL fazla verme bu seviyede kartlar için. En uygun fiyatlı geleni al kalan bütçeni de başka bir parça için veya gelecek için sakla.

@feritcan0 izlediğin RX 550 videolarının sana attığım gibi 2020 tarihli olmasına dikkat et. 3 yılda ciddi anlamda sürücü kaynaklı performans artışı oldu AMD kartlarda. Öte yandan fiyatlar çok yakınsa 1030'u da tercih edebilirsin tabii ki.

Ama 2-3 FPS için 150-200 TL fark verme bu seviyede kartlar için. En uygun fiyatlı geleni al kalan bütçeni de başka bir parça için veya gelecek için sakla.
Peki RX550'nin 2GB'lık ve 4GB'lık versiyonları arasında ne kadar fark var? 4GB olanı alsam performansa biraz daha artış olur mu? Senin attığın 2GB'lık ile arasında 100-150TL fark var.

Ama 2-3 FPS için 150-200 TL fazla verme bu seviyede kartlar için. En uygun fiyatlı geleni al kalan bütçeni de başka bir parça için veya gelecek için sakla.
Tabi benim 768p oynayacağımı göz önünde bulundurursak daha iyi performans alacağımdır.

@feritcan0 bana kalırsa 2GB yeterli ama sen yine oynadığın oyunlara ve şu videoya detaylıca bak. Youtube'ın derinliklerinden 2020 tarihli benchmark çıkarıyorum. Şansına 1 hafta önce yüklenmiş.😄

@feritcan0 bana kalırsa 2GB yeterli ama sen yine oynadığın oyunlara ve şu videoya detaylıca bak. Youtube'ın derinliklerinden 2020 tarihli benchmark çıkarıyorum. Şansına 1 hafta önce yüklenmiş.😄

Sapphire RX 550 4G D5 PULSE OC 11268-01-20G Fiyatı en son bunda karar kıldım artık hayırlısı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı