RX580 görüntü bozulması

Berkay0

Decapat
Format atıp adrenalin indirip güncelledim, yine olmuyor. Sorunu çözemedim. Daha sonra başka bir sürücüye geçtim, yine oldu ama bir sürücüde oyunlarda olurken diğerinde internette oluyor. Başkasında ikisinde de oluyor. Tüm sürücüleri denedim. DDU indirdim, sildim her şeyi, olmadı. Format attım, HDD sıfırladım belki Driver çakışıyordur diye, yine olmadı. Geçen içini açıp macunu değiştirdim, görünür bir hata var mı diye baktım, bir şey göremedim. Kartın bozuk olduğunu düşünmüyorum, genelde bu sorun hepsinde oluyor ama çözümünü bilen varsa belki düzelir. Aşağıdaki fotoğraftaki gibi oluyor, birkaç saniye kitliyor, düzeliyor. Bazen de ekran komple gidiyor, reset atınca görüntü geliyor. Kartın sıcaklığı normal, OC yapılmadı, en azından ben yapmadım. Önceki sahibi 5 ay mining yaptı sadece ama teknik bir hasarı yok, mining hasar vermez.

64oTVk.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:

Kartınızın çekirdek ve RAM yüklemesinde sıkıntılar var hocam ve bu genelde mining görmüş kartları ele veren bir özelliktir onların düz veya çok ufak %1-3'lük dalgalanma olması lazımdı ancak sizinki yer yer %10'lara kadar inmiş ayrıca mining kartların içinden geçen bir olaydır çekirdeğini ve termal macunu yer bitirir ki 84 derece o kart için yüksek bir değer bende aynı karttan var 72 dereceyi geçtiğini görmedim.

Kartınızın çekirdek ve RAM yüklemesinde sıkıntılar var hocam ve bu genelde mining görmüş kartları ele veren bir özelliktir onların düz veya çok ufak %1-3'lük dalgalanma olması lazımdı ancak sizinki yer yer %10'lara kadar inmiş ayrıca mining kartların içinden geçen bir olaydır çekirdeğini ve termal macunu yer bitirir ki 84 derece o kart için yüksek bir değer bende aynı karttan var 72 dereceyi geçtiğini görmedim.

Program yanlış gösteriyor 84'de yanar içinde 4 büyük 2 küçük harici fan var imkansız 84 olması harici programlar 60 küsür gösterdi test sırasında GPU Z'de daha düşük gösteriyor ayrıca içindeki macunla fanlara yeni bakım yaptım.

Voltajı fullesem MHz artırmadan çözülürmü acaba.

Son düzenleme:
Hocam.

Program yanlış gösteriyor 84'de yanar içinde 4 büyük 2 küçük harici fan var imkansız 84 olması harici programlar 60 küsür gösterdi test sırasında GPU Z'de daha düşük gösteriyor ayrıca içindeki macunla fanlara yeni bakım yaptım.

Voltajı fullesem MHz artırmadan çözülürmü acaba.

Hocam MSI Afterburner'dan bir değer alın bence gerçek derece neymiş bir görelim ancak o testere gibi olan yapıyı bozmanız voltajla falan olmaz o kartın çekirdeği zarar gördüğünde olur orayı düz geçmesi lazım ancak sizde yer yer %10'lara kadar düşmüş. Şöyle bir şeyde var çok daha kötü durumdaki kartlarda gördüm orası ayrı ancak kartınız yapılan miningden zarar görmüş burasıda bir gerçek onu da sölim nasıl çözüm bulabiliriz acaba kartınızın frekansını biraz düşürsek acaba yükleyebilir mi biraz düşürüp yeniden testi yapar mısınız?

Hocam.

Hocam MSI Afterburner'dan bir değer alın bence gerçek derece neymiş bir görelim ancak o testere gibi olan yapıyı bozmanız voltajla falan olmaz o kartın çekirdeği zarar gördüğünde olur orayı düz geçmesi lazım ancak sizde yer yer %10'lara kadar düşmüş. Şöyle bir şeyde var çok daha kötü durumdaki kartlarda gördüm orası ayrı ancak kartınız yapılan miningden zarar görmüş burasıda bir gerçek onu da sölim nasıl çözüm bulabiliriz acaba kartınızın frekansını biraz düşürsek acaba yükleyebilir mi biraz düşürüp yeniden testi yapar mısınız?
ben o kadar ayar yapmasını bilmiyorum ama bir deneyeyim akşama atarım yine birde bu anakart tam verimli çalıştırmıyor galiba kartın üstündeki tuş açık olunca görüntü gelmiyordu ilk aldığımda bozuk sandım sonra tuşa bastım düzeldi

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı