RX580 Ryzen 5 2600 düşük FPS sorunu

Arrowqueen

Centipat
Daha fazla  
Selamlar öncelikle hayırlı bayramlar. Ryzen 5 2600 ve RX580 8 GB kullanıcısıyım. Anakartım MSI A320M Pro'e. RAM G.Skill 8 GB 2133 MHz. Oyunlarda düşük FPS alıyorum. YouTube'dan baktığımda bu kartla ve işlemciyle adam 70-80 FPS aldığı oyunlar oluyor misal The Witcher 3 ben 45'in üstüne çıkamıyorum. Metro Exodus'ta ani FPS droplar yaşıyorum ekran kartı Driver'ım güncel. Windows orijinal ve oyunlar da orijinal. Bunun sebebi RAM'in 8 GB ve 2133 MHz olmasından mı kaynaklanıyordur acaba veya anakartın A320 chipset olmasından mı? RAM'i 8x2 3000 MHz yaparsam ne gibi değişiklik olacaktır. Video çeken kişinin ki gibi değerleri alır mıyım? Ekran kartı markam XFX bu arada. Aynı kartla video çeken birini izledim dediğim değerleri alıyor. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Hocam RX 580 gayet yeterli FPS konusunda. Yalnızca RAM yeterli olacaktır sisteminize. Keşke satın almadan önce danışsaymışsınız. Ryzen sistemlerde yüksek frekans değerine sahip RAM almak önceliğimiz. En az 3000 MHz RAM alınmalı.

Maalesef ucuz olsun diye ikinci el almıştım. Aldığım zaman biraz bütçe sıkıntılıydı. Pek bir bilgim de yoktu açıkçası. RX580'den 1660SUPERe geçmeye gerek yok mu diyorsunuz hocam şimdi? İleri de yeni oyunlar çıkacak mesela Mafia 1 remake AC valhalla gibi. Bu oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım yüksek ayarlarda.

Maalesef ucuz olsun diye ikinci el almıştım. Aldığım zaman biraz bütçe sıkıntılıydı. Pek bir bilgim de yoktu açıkçası. RX580'den 1660SUPERe geçmeye gerek yok mu diyorsunuz hocam şimdi? İleri de yeni oyunlar çıkacak mesela Mafia 1 remake AC valhalla gibi. Bu oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım yüksek ayarlarda.
Hocam dediğim gibi ekran kartından ziyade RAM yüzünden yaşarsınız. Öncelik RAM olmalı. Eğer bütçeniz varsa tabi 1660S daha iyi bir kart. FPS değerleri için youtube üzerinden istediğiniz kartların FPS testlerini izlemenizi öneririm. F/P açısından değerlendirip, daha kalıcı bilgi edinirsiniz ve içiniz rahat alırsınız ekran kartını.

Hocam dediğim gibi ekran kartından ziyade RAM yüzünden yaşarsınız. Öncelik RAM olmalı. Eğer bütçeniz varsa tabii 1660S daha iyi bir kart. FPS değerleri için YouTube üzerinden istediğiniz kartların FPS testlerini izlemenizi öneririm. F/P açısından değerlendirip, daha kalıcı bilgi edinirsiniz ve içiniz rahat alırsınız ekran kartını.

Anladım hocam sağ olun teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı