RX580 sistem donuyor

Katılım
17 Ağustos 2021
Mesajlar
54
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selam arkadaşlar, foruma bu soruyu sormak için katılmış bulunmaktayım. Bilgisayarımda kronik bir problem var, geçen sene temmuz ayında aldığım bilgisayarımda yaklaşık 5-6 aydır güçlü oyunlar oynarken bir anda ekran gidiyor ve dırr sesi gelip bilgisayar kilitleniyor. Bu hata ilk verdiğinde kasanın içinden cızırtı sesi geliyordu ve fanlar dönmeye başlamadan ekran gidiyordu ve bilgisayarcıya götürmüştüm o da format attığında BIOS ekranında kalıyordu ama PSU'yu değiştrince o sorun kalktı ama PSU'yu değiştirmedik eskisini tamir ettirdik. İyice can sıkıcı olmaya başladı bu durum, ben ekran kartı veya PSU'dan şüpheleniyorum, sizce sorun bilgisayarın neresinde?

Sistemim;
Ekran kartı; Sapphire Nitro RX580 OC 8 GB.
İşlemci; Intel i7, 4770k 3-50 GHz.
RAM; 16 GB.
Anakart; ASUS H1-M Plus.
 
PSU'nun marka ve modeli nedir ?
Zalman l2 600w
PSU'nun gücü yetmiyor sanırsam. PSU modeli nedir hocam?
Güç kaynağınız ve modeli nedir?
Zalman l2 600w hocam
RAM'lere Memtest86 ile test yapın onlardan süpheleniyorum
.
deneyeceğim , bende onlardan şüpheleniyordum ekran kartı ve psudan sonra
Ekran kartının MOSFET'i bozulmuş olabilir hocam, eğer grafikler bir garip karmaşık texture ile oynuyorsan ekran kartın da problem.
aslında karmaşık yapmam genelde bir ayar lowdaysa diğerleri lowdadır veya highta ise diğerleri de hightadır ama dediğiniz de olabilir
 
Zalman L2 600W.

Zalman L2 600W hocam.

Deneyeceğim, bende onlardan şüpheleniyordum ekran kartı ve PSU'dan sonra.

Aslında karmaşık yapmam genelde bir ayar lowdaysa diğerleri lowdadır veya High'ta ise diğerleri de hightadır ama dediğiniz de olabilir.

İşlemciye OC yaptınız mı?
 
İşlemciye OC yaptınız mı?
yok hayır yapmadım, yani bir şey daha söylemek gerkeirse özellikle Battlefield 5 ve 1de daha 10 dk dolmadan bu sorunla karşılaşıyorum ama rdr2 veya gta5 te bu yarım saat kadar gidiyor, normal kullanımda ise hiç bir problem yok, kafamı karıştıran da bu
 

Yeni konular

Geri
Yukarı