Çözüldü RX580 undervolt sonrası Witcher 3 GPU kullanımı %100 olmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

narkissos

Kilopat
Daha fazla  
RX580 Nitro+ 4 GB ekran kartı var. Dün undervolt işlemi yaptım, sıcaklıklar iyi oranda azaldı ama GPU kullanımı %100 de stabil olmuyor. Bu daha öncesinde nasıldı veya şu an da normal mi bilemedim. Oyunda hiçbir takılma veya benzeri bir sorun olmuyor, videoda ses takılıyor ama çekerken böyle değildi. Bir sorun yok yani. O videoda öyle olmuş sadece.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer değerlerde sorun yoksa voltajı biraz daha düşürmemin bana faydası olur mu sıcaklık 55 dereceyi geçmiyor stres testlerinde.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (142).png
    904,3 KB · Görüntüleme: 107
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle oyunu 60 FPS'ye sabitlemişsin yani GPU kullanımını sonuna kadar zorlamamışsın. Bu sebeple ekran kartı ne çok ısınmış ne de zorlanmış. GPU 1340Mhz'de stabil biçimde çalışmış. Stress testi yapmıyorsun ki daimi olarak %100 kullansın. Ben bir sorun göremedim. @narkissos
Her zaman %100 kullanılacak diye bir kaide yok. Değerlerde bir sorun gözükmüyor.
Eğer değerlerde sorun yoksa voltajı biraz daha düşürmemin bana faydası olur mu sıcaklık 55 dereceyi geçmiyor stres testlerinde.
Gerek yok gibi. Oyunda 48-50 derece 580 için çok iyi bir değer.

Öncelikle oyunu 60 FPS'ye sabitlemişsin yani GPU kullanımını sonuna kadar zorlamamışsın. Bu sebeple ekran kartı ne çok ısınmış ne de zorlanmış. GPU 1340Mhz'de stabil biçimde çalışmış. Stress testi yapmıyorsun ki daimi olarak %100 kullansın. Ben bir sorun göremedim. @narkissos

Çözüm
Her zaman %100 kullanılacak diye bir kaide yok. Değerlerde bir sorun gözükmüyor.

Gerek yok gibi. Oyunda 48-50 derece 580 için çok iyi bir değer.
Teşekkür ederim cevaplarınız için, daha fazla voltaj düşürmemin karta bir katkısı olur mu ?

V-sync açıksa kapatıp tekrar test edin. V-sync ayarı ekran kartınızın çalışmasını sınırlar. Bu yüzden %100 olmaması çok doğal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…