RX580 ve R5 2600 overclock mu yükseltme mi yapılmalı?

Birazcık araştırma yaptım ve piyasada 5700XT stoklarda yok şimdilik idare edeceğim OC konusunda nasıl bir yol izlemem gerekir acaba?
OC ile uğraşmayın, o sistemde 5-6 FPS anca fark eder 80-90 FPS alıyorum demişsiniz, monitörü 75Hz'e alın ve 75 FPS'e sabitleyin oynayın. FH4'te yırtılma oluyor monitörün Hz değerinden fazla fps alınca.

OC ile uğraşmayın, o sistemde 5-6 FPS anca fark eder 80-90 FPS alıyorum demişsiniz, monitörü 75Hz'e alın ve 75 FPS'e sabitleyin oynayın. FH4'te yırtılma oluyor monitörün Hz değerinden fazla FPS alınca.

Yakın zamanda 2K monitör alma ihtimalim var onun için OC sormuştum 2K için işlemci ile ekran kartını OC yapacağım soğutucu yükselteceğim ekstra kasa fanı takacağım bunlarla 2K Forza Horizon 4 için yeterli kalır mı acaba 60 FPS aşağıya düşmese yeter benim için. Ekran kartlarına baktım ama ateş pahası olmuş kartların fiyatları 1000 TL'ye aldığım RX580 olmuş 9000 TL MediaMarkt'dan baktım fiyatına 2060 almaya kalksam 10000 TL'ye yakın bir fiyatı var maalesef alma ihtimalim sıfıra yakın o yüzden biraz soğutmaya para harcayıp OC ile idare etmesini umuyorum deneye deneye bakacağım eğer iyi sonuçlar alırsam yazarım tekrar yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Yakın zamanda 2K monitör alma ihtimalim var onun için OC sormuştum 2K için işlemci ile ekran kartını OC yapacağım soğutucu yükselteceğim ekstra kasa fanı takacağım bunlarla 2K Forza Horizon 4 için yeterli kalır mı acaba 60 FPS aşağıya düşmese yeter benim için. Ekran kartlarına baktım ama ateş pahası olmuş kartların fiyatları 1000 TL'ye aldığım RX580 olmuş 9000 TL MediaMarkt'dan baktım fiyatına 2060 almaya kalksam 10000 TL'ye yakın bir fiyatı var maalesef alma ihtimalim sıfıra yakın o yüzden biraz soğutmaya para harcayıp OC ile idare etmesini umuyorum deneye deneye bakacağım eğer iyi sonuçlar alırsam yazarım tekrar yanıtlarınız için teşekkür ederim.

1. si, o sisteme istediğiniz kadar OC yapın donanımlarınız ortada, 3-5 FPS anca fark alırsınız.

2. si RX580, 1080P'de bile yer yer 60 FPS'in altına düşer orta-yüksek ayarlarda FH4'te. 2K'yı düşünemiyorum bile.

Zamanında 2060 almam lazımdı yani hata yapmışız ama bütçeler ortada RX 580 1000 TL idi, RTX 2060 3000 TL'den fazlaydı galiba yapacak bir şey yok yani kurtarmıyor piyango falan çıkmazsa. PS5 kovalayalım diyeceğim stoklarda yok oda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı