RX580 VGA No Signal hatası

Gürkan Tan

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar bu tarz konular çok fazla ama çözüm asla bulamadım. Ekran kartım ASUS RX580 8 GB bir kart ve HDMİ NO SİGNAL hatası alıyorum. Bilgisayarı açıyorum. Oyuna giriyorum ilerleme yapıyorum 3-5-10 dakika aralıkta oynuyorum ve monitör kendisini karartıyor kasa çalışıyor fan sesi yükseliyor Power tuşuna basılı tutarak kapatıp açmadan olmuyor. Çözüm olarak ekran kartı frekans ayarlarını %12 %15 %10 gibi denemeler yaparak çözmeye çalıştım. Belli bir süre gün geçtikten sonra bu frekans ayarlarında da hata gelmeye başladı. BIOS pili sök tak yaptım kartı temizledim sıfır format attım. Bilgili kişiler.

Son düzenleme:
Herkese merhabalar bu tarz konular çok fazla ama çözüm asla bulamadım. Ekran kartım ASUS RX580 8 GB bir kart ve VGA no Signal hatası alıyorum. Bilgisayarı açıyorum. Oyuna giriyorum ilerleme yapıyorum 3-5-10 dakika aralıkta oynuyorum ve monitör kendisini karartıyor kasa çalışıyor fan sesi yükseliyor Power tuşuna basılı tutarak kapatıp açmadan olmuyor. Çözüm olarak ekran kartı frekans ayarlarını %12 %15 %10 gibi denemeler yaparak çözmeye çalıştım. Belli bir süre gün geçtikten sonra bu frekans ayarlarında da hata gelmeye başladı. BIOS pili sök tak yaptım kartı temizledim sıfır format attım. Bilgili kişiler.
Dönüştürücü kullanıyor musunuz? Eğer kullanıyorsanız markası nedir? Piyasadakilerin genellikle %60 pek iyi çalışmıyor ne yazık ki.

PSU modeliniz nedir, sistem ile ilgili genel bir sıkıntı oluşuyor, muhtemelen sadece görüntü değil sistem tümden yanıt vermeyi kesiyor.
İşlemci,PSU mümkünse sisteminizin diğer parçalarını da paylaşır mısınız?

Dönüştürücü kullanmıyorum.
Fanları vesaire dönüyor değil mi çalışırken? Görüntü gitmesi belli bir süre sonra yaşanıyorsa @Shadow Ryzen hocamın da dediği gibi sıcaklıktan dolayı otomatik kendini korumaya alabilir.

PSU modeliniz nedir, sistem ile ilgili genel bir sıkıntı oluşuyor, muhtemelen sadece görüntü değil sistem tümden yanıt vermeyi kesiyor.
İşlemci, PSU mümkünse sisteminizin diğer parçalarını da paylaşır mısınız?

Anakart: ASUS Prime B450M-A DDR4 3200 USB3.1
ASUS AMD Radeon RX 580 Dual OC 8 GB 256 Bit GDDR5
Monitör: ASUS 27" VS278H 1ms Full HD HDMI
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.4GHz - 3.6GHz 16MB 65W 14nm
PSU: Cooler Master MWE 80Plus 750W 2xEPS, AKTİF PFC 120mm FANLI GÜÇ KAYNAĞI

Bu değer boşta iken mi? Eğer öyle ise çok fazla.

Yük altında iken bu değerleri görüyorum. Boşta iken 27 derece sıcaklık.

Fanları vesaire dönüyor değil mi çalışırken? Görüntü gitmesi belli bir süre sonra yaşanıyorsa @Shadow Ryzen hocamın da dediği gibi sıcaklıktan dolayı otomatik kendini korumaya alabilir.

Fanlar tamamen çalışıyor hiçbir problem yok. Sıcaklık değerleri AMD sistemler için normal diyorlar ama bu sorunu bir türlü çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanlar tamamen çalışıyor hiç bir problem yok sıcaklık değerleri AMD sistemler için normal diyorlar ama bu sorunu bir türlü çözemedim
Sıcaklık değeri normal. Sürücü bazlı bir problem olma olasılığı var mı bilemiyorum açıkçası. Eğer sürücü bazlı ise DDU ile sürücüleri kaldırıp en son WHQL sahip sürücüyü kurmanız en doğrusu olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı