RX580'e 2. monitör takınca sistem kapanıyor

Kubihuylu

Decapat
Katılım
28 Ağustos 2019
Mesajlar
81
Arkadaşlar normalde sistemi tek monitör kullanınca sıkıntı yok. Fakat 2. monitörü taktımızda sistem çalışıyor fakat ekranlar klavye ve mouse kapanıyor. Bunun sebebi nedir? İnternette de hiçbir şekilde çözümünü bulamıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?
Ekran kartım RX580
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Monitorlerde elektrik kacagi vardir. Digerini taktiginda kisa devre oluyor ve sistemi kapatiyor olabilir. En basiti 2. monitorun elektrik kablosunu fiste ters yone cevirerek denemek. Bu nedenle olup olmadigini anlayabilirsiniz.
 
Kullandığın PSU ne?

PSU OCZ marka 500W fakat benim bildiğim bu tür şeylerin PSU ile alakası yok çünkü monitör prizden alıyor elektriği.

Monitörlerde elektrik kacagi vardir. Digerini taktiginda kisa devre oluyor ve sistemi kapatiyor olabilir. En basiti 2. monitörun elektrik kablosunu fiste ters yone cevirerek denemek. Bu nedenle olup olmadigini anlayabilirsiniz.

İlk defa böyle bir şey duydum hemen şimdi deneyeceğim size haber veririm.
Bilgisiyarı açıyorum fakat bazen ekran kartını okumuyor ama ekran geliyor bazen ekran kartını okuyor. 2. Monitörü çıkartınca böyle bı sorun kalmıyor sadece 2. monitörü taktığım zaman oluyor
 
Hayır denemedim hemen deneyim.
Artık ekran kartı görev yöneticisinde gözükmüyor.
Monitörleri tek tek her iki portta da denediniz mi?

Sağdaki yani ikinci porta takınca ( soldaki yani 1. port boş iken) açılmıyor ikisi de fakat 1. porta takınca ikisi de açılıyor.

2. monitörü takınca simgeler büyüyor ve biraz oynayınca yaklaşık 10 sn falan kendiliğinden kapanıyor. Son durum bu.
 
Son düzenleme:
O zaman kartta sorun oldugu kesinlesti yani. Sisteminiz Intel ise on-board ekran kartiniz da vardir. 2. monitorde oyun oynamayacaksaniz oradaki ekran karti cikisi kullanilabilir. BIOS'tan aktif etmek gerekebilir.
 
Sistem Intel değil fakat daha önceki kullandığım sistem Intel. Şu ilk cümleyi biraz daha açıklayabilir misiniz pek bir şey anlamadım. Tamamdır biraz okuyunca anladım fakat ekran kartının arızalı oldunu nasıl anladınız? Yani bence bozuk olsaydı ekran açılmazdı en başta.
İşlemci ryzen 5 2600x
O zaman kartta sorun oldugu kesinlesti yani. Sisteminiz Intel ise on-board ekran kartiniz da vardir. 2. monitörde oyun oynamayacaksaniz oradaki ekran karti cikisi kullanilabilir. BIOS'tan aktif etmek gerekebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı