RX580'in termal macunu değiştirilmeli mi?

Merhabalar. Elbette 2 yılı geçmiş yenilenmesi gerekir fakat sıcaklığı etkileyen başka unsurlara da bakmak lazım. Kullandığınız kasa modeli nedir? Eğer kasanın hava akışı kötü ise başka ekran kartı da olmak üzere sistem parçaları ısınacaktır. Kasanın hava akışını denemek için yan tarafı açık şekilde kullanın. Eğer yan tarafı açık şekilde kullanınca sıcaklık değerleri düşüyorsa hava akışı kötü demektir. Ayrıca genelde stok fan ayarları çok düşük seviye oluyor ve bu durumda kartın ısınmasına neden oluyor. Fan ayarı yapmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca undervolt yaparak stabil bir undervolt ayarı ile ortalama olarak 10-15 derecelik düşüş elde edebilirsiniz.
undurvolt konusunda bir bilgim yok bilgim olmadığı için öyle şeyler yapmak istemiyorum açıkçası kasa dar bir alanda ve kasa modeli Frisby FC-9235G termal macunu yeni bir masa yaptırıcam kasayı ise daha rahat bir yere koyucam masayı yaptırırken macun yenilicem herhangi bi değişiklik veya ısı değerleri yine çok fazla olursa servise göndericem sizce mantıklı mı ?
https://www.incehesap.com/frisby-fc-9235g-650w-80-usb3-0-atx-kasa-fiyati-43644/

undurvolt konusunda bir bilgim yok bilgim olmadığı için öyle şeyler yapmak istemiyorum açıkçası kasa dar bir alanda ve kasa modeli Frisby FC-9235G termal macunu yeni bir masa yaptırıcam kasayı ise daha rahat bir yere koyucam masayı yaptırırken macun yenilicem herhangi bi değişiklik veya ısı değerleri yine çok fazla olursa servise göndericem sizce mantıklı mı ?
Frisby FC-9235G 650W 80+ USB3.0 ATX Kasa - incehesap.com
Isınmanın sebebi belli oldu. Berbat bir kasa ve hava akışı olmayan bir kasa kullanıyorsunuz. Yan tarafı açık şekilde kullanmak tahminim 10 derecelik bir düşüş elde etmenizi sağlayacaktır. Elbette kartın temizlik ve termal macun yenilemesini yaptırın fakat bu kasa ile kullanmaya devam edecekseniz termal macun ve temizliğin fazla bir etkisi olmayacaktır sıcaklık konusunda. Siz sanırım siyah ekran hatası içinde konu açmıştınız. Aldığınız siyah ekran hatası güç kaynağından da kaynaklanıyor olabilir zira çok kalitesiz ve kötü bir güç kaynağı kullanıyorsunuz.

Önü açık en az kendiliğinden dört adet fanı olan bir kasa modeli tercih etmelisin. Ek olarak PSU kısmı alta takılabilir olsun ki kasanın üstüne 2 adette ek fan takabilesin.

Önü açık en az kendiliğinden dört adet fanı olan bir kasa modeli tercih etmelisin. Ek olarak PSU kısmı alta takılabilir olsun ki kasanın üstüne 2 adatte ek fan takabilesin.

Kasanın olduğu alanın fotoğrafını atacağım ve dediğiniz PSU ekran kartı altı boş bir bölme var pinlere bastırılarak açılıyor.
Evet pc donuyor ve bir anda monitör kapanıyor hatta link atmıştım
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• IMG_20210419_143004.jpg
    IMG_20210419_143004.jpg
    65,1 KB · Görüntüleme: 31
Tepesi mesh sanırım. Ancak önünün cam olması birazcık ısınmasına neden olabilir ama ana sebep olacağını sanmam. Bu boyutta bir ısınma sorunu ekran kartı kaynaklı olabilir gibi duruyor. Format falan attın mı bilmiyorum? Çok alakalı olmayabilir ama bir ihtimal virüs sebep olabilir.

Tepesi mesh sanırım. Ancak önünün cam olması birazcık ısınmasına neden olabilir ama ana sebep olacağını sanmam. Bu boyutta bir ısınma sorunu ekran kartı kaynaklı olabilir gibi duruyor. Format falan attın mı bilmiyorum? Çok alakalı olmayabilir ama bir ihtimal virüs sebep olabilir.
2 defa format attım kaspersky kullanıyorum bir çok tarama yaptım bir tehtid yazılım görmedi

Ve tepesi mesh değil kare boyutunda bir yer mesh.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı