Çözüldü RX590 Cyberpunk 2077 topu dikti hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşletim sistemi
Windows 10

meren84

Femtopat
Daha fazla  
Bu sorunu ben de yaşıyorum. Yeni SSD aldım sıfırdan formatladım driverları kontrol ederek tekrar yükledim ama olmadı. Her defasında oyun topu dikiyor. :)
Sistemim;
  • MSI X570 GAMING PRO Carbon
  • Ryzen 5 3600X
  • MSI RX590 8 GB
  • 16 GB XPG 3200 MHz
  • XPG 8200 1TB M.2
  • XPG Core Reactor 750 Watt Gold
Bu sistemde ne yaptıysam olmadı lütfen yardımcı olur musunuz? Ekran kartım haziran ayında alında henüz yeni ama sorunlu olabilir mi?

Çözüm
Anladım. Sorun dediğim gibi ekran kartınızda. Afterburner indirip kademeli UV yapın. Mesela önce -5 yapın, sonra OCCT ile 15 dakika test edin. Sorun çıkmazsa oyuna o şekilde girin. Oyun yine çökerse bu sefer -10 yapın ve adımları tekrarlayın. UV işlemini de çok abartmayın.

Bu şekilde hem OCCT'de hem de oyunda hata vermeyen değerleri bulup öyle kullanın sistemi.
Sürücüleri kurup son durumu bildirin, ona göre başka işlemler de yapabiliriz.

Tekrardan yükledim oyunu açtım, biraz daha uzun oynama süresi oldu bu defa. Yeni raporu paylaşıyorum. Bir de ekran kartı driver silmeden önce Radeon bildiriminde WattMan ayarları falan yazıyordu. Dün gece 2 saat Red Dead Redemption Online oynadım sıkıntı yoktu.

Anladım. Sorun dediğim gibi ekran kartınızda. Afterburner indirip kademeli UV yapın. Mesela önce -5 yapın, sonra OCCT ile 15 dakika test edin. Sorun çıkmazsa oyuna o şekilde girin. Oyun yine çökerse bu sefer -10 yapın ve adımları tekrarlayın. UV işlemini de çok abartmayın.

Bu şekilde hem OCCT'de hem de oyunda hata vermeyen değerleri bulup öyle kullanın sistemi.

Çözüm

Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ekran kartında sıkıntı varsa servise göndermem daha doğru olmaz mı 2020 Haziran ayı satın alınma tarihi. Diğer bir konu kademeli UV yapın demişsiniz açıkçası o kadar ayrıntılı kullanmayı bilmiyorum Afterburner programını OCCT ile test etme konusunda da yardım etmenizi rica edeceğim. AIDA64 programı ile 25 dk test ettim bu hali ile ekran kartı sorun çıkarmadı ama oyuna girince hata aldım.

OCCT ile 3D testini 5 dakika kadar yapın ve sonra sonuçları paylaşın. Daha sonrasında da VRAM testi 6 Iteration olsun ve onun da sonuçlarını paylaşın. Bir sorun çıkarsa servise gönderirsiniz.

Servise gönderin demedim, çünkü RX 500 serisi kartların çoğunda bu durum görünüyor. Servis ilgilenmeyebilir diye düşünmüştüm. Ancak yeni almışsınız, gönderip şansınızı deneyebilirsiniz.

UV ve testler için de bu rehberler yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. UV rehberinde Afterburner değil AMD'nin kendi yazılımı kullanılmış, siz de onu tercih edebilirsiniz.

Diğer oyunlarda sorun yoksa ekran kartı bozuk değildir. Sürücü veya oyun sorunludur...
İşte öyle olmuyor. Aşağıdaki konunun sahibi oyunun çökmesini yalnızca Cyberpunk 2077 üzerinde alıyordu ama bakın neyi tespit etmiştim? Biraz değişik bir olay aslında bu. Hatta ekran kartı bile aynı gördüğünüz üzere.

Servise gönderin demedim, çünkü RX 500 serisi kartların çoğunda bu durum görünüyor. Servis ilgilenmeyebilir diye düşünmüştüm. Ancak yeni almışsınız, gönderip şansınızı deneyebilirsiniz.

UV ve testler için de bu rehberler yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. UV rehberinde Afterburner değil AMD'nin kendi yazılımı kullanılmış, siz de onu tercih edebilirsiniz.

Test yaptım OCCT ile 3D testini 10 dk ayarladım hata bulmadı ama 3 dk kala siyah ekran oldu yeniden başlatmak zorunda kaldım. VRAM testi yaptım orada 6 yazınca durdurdum hata falan göstermedi. Sizleri yoruyorum belki ama @Bora Dere arkadaş, Anydesk veya TeamViewer ile bağlantı yapabilir misin?

UV konusunda Team Viewer'dan yardımcı olamam maalesef. Testlerin sonuçları tek başına güzel, UV ile deneyip oyuna girin bir de.

UV konusunda Team Viewer'dan yardımcı olamam maalesef. Testlerin sonuçları tek başına güzel, UV ile deneyip oyuna girin bir de.

Dün akşam 1545'ten 1500'e çektim direkt hiçbir sorun yaşamadım gayet stabil çalıştı. Bu sorunu teknik servis çözmüyor mu? Yani sonuçta garantili bir kart ve stok değerlerde kullanamıyorum değişim iade tamirat gibi bir şey mümkün değil mi? Bilgim olmadığı için soruyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı