Çözüldü RX590 PUBG düşük GPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Utku3546

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistem bileşenlerim:
  • GPU: Sapphire RX590NITRO+
  • CPU: R5 3600X
  • Motherboard: Tomahawk Max
  • RAM: Corsair Vengeance RGB Pro
  • PSU: 550W Corsair
Arkadaşlar selamlar daha önceden PUBG girdiğim zaman böyle bir sorun yoktu fakat 2 gün öncesi böyle bir sorunla karşılaştım grafikleri ve çözünürlüğü yükselttiğim halde sorun devam ediyor. BIOS ve yazılımlar güncel.

Dosya Ekleri

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    22,7 KB · Görüntüleme: 57
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    25 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleyen: Moderatör:
İlginçtir ki FPS gayet normal. Darboğaz yok diyeceğim çünkü o işlemci o kartı hayli hayli besler keza işlemci kullanımı bile yüksek değil. Sıcaklıklar gayet güzel, RAM yeterli. Ekran kartı herhangi bir şekilde saat hızı düşürmemiş. Güç kaynağı yetersiz diyeceğim ancak sistemin direkt kendini kapatacağını düşünüyorum kaldı ki siz oyun oynuyorsunuz.

Peki sizin şu an tam olarak sorununuz nedir? Çünkü FPS’den istatistiklere kadar GPU kullanımı hariç her şey yolunda. GPU kullanımını artırmak için son çare VSR ile 2K ya da 4K’da en yüksek grafikleri deneyin.

Ayrıca Radeon ayarlarından PUBG’ye dahil bütün ayarları kapatın.

İlginçtir ki FPS gayet normal. Darboğaz yok diyeceğim çünkü o işlemci o kartı hayli hayli besler keza işlemci kullanımı bile yüksek değil. Sıcaklıklar gayet güzel, RAM yeterli. Ekran kartı herhangi bir şekilde saat hızı düşürmemiş. Güç kaynağı yetersiz diyeceğim ancak sistemin direkt kendini kapatacağını düşünüyorum kaldı ki siz oyun oynuyorsunuz.

Peki sizin şu an tam olarak sorununuz nedir? Çünkü FPS’den istatistiklere kadar GPU kullanımı hariç her şey yolunda. GPU kullanımını artırmak için son çare vsR ile 2K ya da 4K’da en yüksek grafikleri deneyin.

Ayrıca Radeon ayarlarından PUBG’ye dahil bütün ayarları kapatın.
Sorunum şu. FPS değerlerim gayet yüksek fakat oyun akıcı oynanmıyor donuk donuk oynuyorum grafikleri yüksek ve düşük olarak da test ettim sonuç aynı şekilde devam ediyor bir de belirttiğim gibi. Alt Tab ve ESC yaptığım zaman oyun çok kısa süreliğine akıcı hale geliyor.

Yardımın için çok teşekkür ederim. Çok sağ ol.
Sorun Radeon ayarlarından FreeSync kapattım sorun düzeldi emeğin için çok teşekkürler dostum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı