RX590 vs GTX1660S

Size anlatmaya çalıştığım da bu zaten. 1660S 2000 TL bandında bir kart. RX 5600 XT ise 2500 TL.
Ama arkadaş Gaming X modelini düşünüyor yani bütçesi fazladır ki Gaming X 2500 TL. Ve geçen hafta Gaming Gecesi zamanı 2150 TL'ye vardı diye hatırlıyorum RX 5600 XT'yi.
Size anlatmaya çalıştığım da bu zaten. 1660S 2000 TL bandında bir kart. RX 5600 XT ise 2500 TL.
Ama arkadaş Gaming X modelini düşünüyor yani bütçesi fazladır ki Gaming X 2500 TL. Ve geçen hafta Gaming Gecesi zamanı 2150 TL'ye vardı diye hatırlıyorum RX 5600 XT'yi.

Bu konu fanboy çatışmasına dönmeden önce yorumda bulunayım. Bahsettiğin iki kart arasında GTX 1660 Super modeli tercih edilmelidir. Artık yeni nesil kartlar varken RX 590 alınmaz zaten. RX 590 güç tüketen değil gücü emen bir kart resmen. Hemen bu yazdıklarımdan beni AMD düşmanı ilan edeceklerde olduğu için AMD tarafında da RX 5000 serisine bakabilirsin.

Gigabyte markasının 1660S modeli 2000 TL. RGB olduğu için 500 TL fazla vermek mantıklı gelmiyor bana.
Tabii bütçe yetiyorsa RX 5600 XT tercih edilmeli hocam orada haklısınız.

Ekran Alıntısı.PNG

power-maximum.png

Ekstradan OC potansiyeli ve NVIDIA Driver'lerini de ekleyince artık sonuç belli yani bu trafodan dönme ekran kartı 1660'a da rakip olamaz ancak performans konusunda arada 2.5 kat civarı güç tüketimi farkı olan 1650 Super ile yarışır.

EDİT: 5600 XT alacaksanız mümkünse XFX ya da Sapphire falan olmasında ve Windforce bile ısınıyor diyorlar 14 Gbps kullanınca ama mümkünse her türlü iyi bir model ve daha iyi bir kart olan Galax 2060'ı alabilirsin mümkünse.

Son düzenleme:
Beyler Sapphire öneriyosunuz 5600XT öneriyorsunuzda kaç tane şikayet var forumda bir bakın. Driver sorunu var sıcaklık sorunu var ucuz almak önemli değil pahalı alın gerekirse kaliteli markalardan alın.
NVIDIA fanboyu, AMD düşmanı. (!) :D Kendi tercihleri hocam eğer sorunsuz kullananların lafına bakıp da bu kartları alırlarsa ve sorun yaşarlarsa o sorun yaşamayanlar değil de ben ve benim gibi AMD tarafında bütün kronik problemler ile uğraşmış kişiler alan arkadaşa yardımcı oluruz artık.

@07alone07 hocam kusura bakmayında ben tüm AMD'lerden bahsetmedim yazdığımda iyi okusanız anlarsınız bir fanboy olmadığımı ama siz bu kadar savunduğunuza göre belliki AMD fanboyusunuz. Ben her zaman AMD işlemcilerin överek karşıladım. Heleki son yıllarda Intel'i her türlü geçti. Lakin 5600XT 5700XT forumda araştırırsanız demek istediğimi anlarsınız. Driver sorunları var heleki Sapphire markasında en çok sorun sıcaklıkmı desem Driver mi yok yok.

Galax 1660 Super, Sapphire RX 5600 XT'den 610TL daha ucuz. Sizce farkı vermeye değer mi? Hazır sistem olarak alacağım bu arada. FPS ve geleceğe yönelik olması bakımından Sapphire daha mantıklı duruyor, ama geri kalanı hakkında pek bir şey bilmiyorum. Lütfen aydınlatın. 😁

@07alone07 hocam kusura bakmayında ben tüm AMD'lerden bahsetmedim yazdığımda iyi okusanız anlarsınız bir fanboy olmadığımı ama siz bu kadar savunduğunuza göre belliki AMD fanboyusunuz. Ben her zaman AMD işlemcilerin överek karşıladım. Heleki son yıllarda Intel'i her türlü geçti. Lakin 5600XT 5700XT forumda araştırırsanız demek istediğimi anlarsınız. Driver sorunları var heleki Sapphire markasında en çok sorun sıcaklıkmı desem Driver mi yok yok.
Beni yanlış anladınız hocam. Oradaki ünlem işaretini görmediniz mi? Ben bir daha AMD ekran kartı almam zaten bütün kronik problemleriyle uğramış biri olarak. Ben de bu sorunlardan bahsettiğim zaman AMD düşmanı ilan etmişlerdi o yüzden espri amaçlı yazdım yani sakın yanlış anlamayın.

Düzenleme: Bu seferde AMD fanboyu oldum ne güzel. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı