merhaba, sırf bu konu için forumda hesap açtım
Arkadaşım birkaç ay önce sistem topladı ve sizinle birebir aynı sorunu yaşıyor. İşlemci, ekran kartı ve anakartı sizinkiyle aynı. Sanırım bu kombinasyonda yolunda gitmeyen bir şeyler var çünkü inanın denemediğimiz şey kalmadı. En ufak Windows ayarından tutun da her türlü AMD driver ayarına kadar her şeyi denedik. Windows 11 üzerinde TPM kapattık ancak bir faydası olmadı, format zaten hiçbir şey çözmedi. Shader caching sorunu gibi gelmişti bize ancak oradan ilerlediğimizde yine bir çözüme ulaşamadık. Anakart ya da ekran kartı - işlemci kombinasyonu yüzünden oluyor ancak ne denersek deneyelim başa dönüp duruyoruz. Sanırım sorunlu parçayı değişmeden çözülecek bir sorun değil.
İnanın ıt ile uğraşan biri kadar sorun çözme becerimiz vardır, ancak cache ile alakalı çeşitli reg kayıtlarını değişerek veya BIOS ayarlarıyla oynayarak da bir yere varamadık. Bir şey değiştirdiğimizde zaman zaman çözüldüğünü zannettiğimiz zamanlar veya iyiye gittiği anlar oldu ancak hep aynı sıfır noktasına geldik. Yarın paketleyip bilgisayarı topladığı yere (gaming.gen.tr'ye) gönderecek. Önceden haber verdi ve ilgileneceklerini söylediler, açıkçası bundan benim pek bir umudum yok ancak göreceğiz. Bir gelişme olursa buraya yazarım.