RX6600 ile RDR2 oynanırken ekran kartı çöküyor

İşletim sistemi
Windows 11
Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
RAM
XPG Gammix D30 2x8 RAM
Ekran kartı
ASUS Dual AMD RX 6600
Anakart
ASUS Prime H610M-K D4
İşlemci
Intel Core i5-12400F
RX6600 ile RDR2 oynarken ekran kartı çöküyor.

No signal hatası veriyor, sadece ve sadece görev sonu ekran gidip no signal diyor. Birkaç Windows hata sesi geliyor. Yeniden başlatmadan düzelmiyor, kasadan yeniden başlatıyorum. Güncel sürüm; 24.10.1 kullanıyorum.

Not; asla sıcaklıklarla alakası yok. Çünkü oynarken bakıyorum sıcaklıklara. Kaplama Ultra, diğer ayarlar yüksek, 60 FPS aşağı düşmeden GPU ve CPU 70 dereceyi geçmiyor hiç. PSU ise 550W, yetmesi lazım. Başka hiçbir oyunda böyle bir sorun yok.

Zaten bu sorunun PSU ile alakalı olmadığını anlamak için sadece görev sonu yaptığından anlanılabilir. Oynarken daha fazla yük biner, bu görev sonu yapıyor.

Oyunla da alakalı olduğunu sanmıyorum, muhtemelen ekran kartı sürücüsü yapıyor, ekran kartında da sorun olduğunu düşünmüyorum. Ekran kartını yük testine soktuğumda da kapanma, no signal yok yani.

Process Monitor'u kullanmayı denedim, ancak ekran gittiğinden alt+f4 falan da işe yaramıyor, Process Monitor işe yaramıyor yani kaydediyorsa bile ben kaydedemiyorum ekran açılmadığından o an.

Ben 24.5.1'imi kurayım şimdi. Bu arada sadece bölüm sonu değil, örneğin ben öldüm ya oyunda, retry mission yaparken de yapıyor. Oyunla da mı alakalı acaba? DirectX 12 yerine Vulkan denedim, yine aynı.
Güncel AMD kart kullanmadığım hangi sürüm daha iyi olur bilemiyorum. Sanki kart voltaj düşürmemesi yerde düşürüyor ve patlıyormuş gibi geliyor. O yüzde sabitleyip dener misiniz dedim aslında. Oyunla da alakalı olabilir ama yine de sürücünün çökmemesi lazım.

@KeyN_N düzeldi hocam 24.5.1 geçince vallahi. Ben biliyorum bu AMD'yi.

Son düzenleme:
Hocam aynı kart bende de var son güncellemeden sonra droplanmalar yaşıyorum bende ara ara ama hiç çökmedi oyunlar ve RDR2 de sıkıntı olduğunu düşünüyorum çünkü bende de FPS'yi az veriyordu.
Ben AMD GPU önermiyorum diyince beni burada linçlemişlerdi. Gelin okuyun yorumları.

Ben AMD GPU önermiyorum diyince beni burada linçlemişlerdi. Gelin okuyun yorumları.
Nvidia'da melek değil. Hayvani seviye para istiyor. Arz eğrileri yüksek.
3050 gibi çöpler üretmesini ve 3070 8GB gibi komediye sahip olmasıda öyle. AMD sorun çıkarsada Xiaomi telefonlar gibi ulaşması kolay ve donanımsal olarak tatminkar.

Ben AMD GPU önermiyorum deyince beni burada linçlemişlerdi. Gelin okuyun yorumları.

Hocam ben RX6600 kullanıyorum ve geçen sene bu kart fiyatına 3050 veya 3060 alabiliyordum eğer o kartları alsaydım şu an oynadığım oyunların hiçbirini Max ayarlarda oynayamazdım ben RX6600 ile 2K ve 4K Max ayarlarda çok rahat güncel oyunları oynatıyor AMD F/P 6000 serisinde sıkıntı görmedim ama diğer modellerinde hatalar varmış sanırım.

Nvidia'da melek değil. Hayvani seviye para istiyor. Arz eğrileri yüksek.
3050 gibi çöpler üretmesini ve 3070 8GB gibi komediye sahip olmasıda öyle. AMD sorun çıkarsada Xiaomi telefonlar gibi ulaşması kolay ve donanımsal olarak tatminkar.
Haklısınız fiyatın yüksek olmasının firma(bana göre biraz sistemsel) sebepleri var ama kalitede ortada.Belli ki iyi bir çalışma var arkaplanda. Yıllarca AMD kullandım sonra NVIDIA geçtim oyunda görüntü kalitesi bile değişti ve hiç sorun yaşamadım. Ne kart bozuldu ne de yazılımsal problem yaşadım.
Hocam ben RX6600 kullanıyorum ve geçen sene bu kart fiyatına 3050 veya 3060 alabiliyordum eğer o kartları alsaydım şu an oynadığım oyunların hiçbirini Max ayarlarda oynayamazdım ben RX6600 ile 2K ve 4K Max ayarlarda çok rahat güncel oyunları oynatıyor AMD F/P 6000 serisinde sıkıntı görmedim ama diğer modellerinde hatalar varmış sanırım.
Beklenti ile alakalı bir durum. Ben problem istemiyorum bu yüzden risk almadan NVIDIA ile devam edeceğim. Düşük fps olsun sorunsuz olsun ^^

Haklısınız fiyatın yüksek olmasının firma(bana göre biraz sistemsel) sebepleri var ama kalitede ortada.Belli ki iyi bir çalışma var arkaplanda. Yıllarca AMD kullandım sonra NVIDIA geçtim oyunda görüntü kalitesi bile değişti ve hiç sorun yaşamadım. Ne kart bozuldu ne de yazılımsal problem yaşadım.
Genede hiçbir türlü küçümsememek gerekiyor. AMD bu konuda batırsada enazından Nvidia tekelini kırmaya çalışıyor. FSR gibi bazı teknolojileride bazı senaryolarda çok daha iyi performans gösterebiliyor. Sizin paranız, tercihiniz ama şans işi bu AMD. Önerilebilir halada, 7900GRE gibi çok iyi işleri olabiliyor.
Hiç sorun yaşamayan insanlarda baya dolu. (Şahsen zibilyon tane sorun yaşadım.)

Samsung vs Xiaomi tartışması gibi doğrusu.

Genede hiçbir türlü küçümsememek gerekiyor. AMD bu konuda batırsada enazından Nvidia tekelini kırmaya çalışıyor. FSR gibi bazı teknolojileride bazı senaryolarda çok daha iyi performans gösterebiliyor. Sizin paranız, tercihiniz ama şans işi bu AMD. Önerilebilir halada, 7900GRE gibi çok iyi işleri olabiliyor.
Hiç sorun yaşamayan insanlarda baya dolu. (Şahsen zibilyon tane sorun yaşadım.)

Samsung vs Xiaomi tartışması gibi doğrusu.
AMD çıkardığı teknolojileri firma farketmeksizin her gpu destekliyor ve açık kaynak kodlu. Bu konuda cidden AMD firmasına saygı duyuyorum. Ama öbür yandan iş yaparken hata alınca hata benden mi kaynaklı ? Kullandığım yazılımdan mı kaynaklı ? yoksa AMD yazılımıyla mı alakalı ? Korkusu yaşamak istemiyorum. Yıllarca ATI/AMD gpu kullandım ve hepsi bozuldu. Sonra Nvidia geçtim aldığım hiç bir kartım bozulmadı. Benim de çok param yok bozulunca yenisini alayım.

AMD çıkardığı teknolojileri firma farketmeksizin her gpu destekliyor ve açık kaynak kodlu. Bu konuda cidden AMD firmasına saygı duyuyorum. Ama öbür yandan iş yaparken hata alınca hata benden mi kaynaklı ? Kullandığım yazılımdan mı kaynaklı ? yoksa AMD yazılımıyla mı alakalı ? Korkusu yaşamak istemiyorum. Yıllarca ATI/AMD gpu kullandım ve hepsi bozuldu. Sonra Nvidia geçtim aldığım hiç bir kartım bozulmadı. Benim de çok param yok bozulunca yenisini alayım.
AMD HD serisi için diyorsanız cidden karşılık veremem. Bildiğim kadarıyla RX serisi ile kartın komple ölme sorunları gitti. 6000 serisi ile de bu tarz sorunlar daha çekilir hale geldi.
Bakalım sonraki yıllardaki kartları nasıl olacak, belki sağlam ve sorunsuz çıkarlarsa sizinde yüzünüz güler.

AMD HD serisi için diyorsanız cidden karşılık veremem. Bildiğim kadarıyla RX serisi ile kartın komple ölme sorunları gitti. 6000 serisi ile de bu tarz sorunlar daha çekilir hale geldi.
Bakalım sonraki yıllardaki kartları nasıl olacak, belki sağlam ve sorunsuz çıkarlarsa sizinde yüzünüz güler.
Evet HD serisiydi son kartım. Bendeki bu algıyı travmaya dönüşmüş durumda. Kolay kolay güvenip alamam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı