RX6600 Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

susuwatari

Kilopat
Daha fazla  
RAM
XPG 8GBX1 3200MHZ SINGLE DDR4 RED GAMMIX D30 AX4U32008G16A-SR30 (2 adet)
SSD veya HDD modeli
KINGSTON 1TB NV2 PCIE 4.0 NVME SNV2S/1000G
Ekran kartı
ASUS DUAL-RX6600-8G AMD EKRAN
Anakart
ASUS B450M DRAGON 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 m
İşlemci
AMD CPU AM4 BOX RYZEN 5 5500 100-100000457BOX
Yeni bir bilgisayar topladım. Sık sık olmasa da arada bir mavi ekran hatası veriyor. Minidump klasöründe 3 dosya var. Linkte paylaşıyorum. Anlayan birileri göz atabilirse memnun olurum:

Tamam da bunun nesine alındığınızı anlamadım. Dilimde bir terslik yok.

Problem GHUB'ı kurmamdan evvel de mevcutsa, nasıl GHUB'tan kaynaklanıyor olabilir? Olasılıkları elemeye çalışmıyor muyuz burda? Belki sizlere de teşhis koymanızda yardımcı olur diye düşüncemi söyledim. Ne var bunda?

Oyunla alakalı da olabilir buna pek güvenemedim.

@claus

Farklı PSU'da da denedim aynı sorun devam ediyor.

D.OC.P kapatıp değerleri manuel girdim sorun devam ediyor.

Asus araçlarından kastettiğiniz ne? AI Suite 3, EZ Update gibi programlar var. Onları mı kaldırayım? Logitech yazılımı olarak bir tek G29 direksiyonumun yazılımı var (GHUB). Ondan kaynaklanan bir şey olduğunu sanmıyorum, zira onu yüklemeden önce de mavi ekran alıyordum.

Şu ana kadar yaptığım değişiklikler şöyle:

-Biosu güncelledim. (Yalnız biosu güncellememin ertesi günü bir kere daha mavi ekran aldım)
-Asus anakartımın support sayfasındaki tüm sürücüleri yükledim.
-Ekran kartı sürücümü Adrenalin üzerinden 23.4.3 sürümüne güncelledim. (Henüz söylediğiniz gibi DDU aracıyla kaldırıp yüklemedim ama).

Anakart sürücülerimi yeni yüklediğim için bir süre bekleyip yine mavi ekran alıp almayacağıma bakacağım. Sonra ekran kartını söylediğiniz şekilde silip tekrar yüklemeyi de dener, sonucunu yazarım.

Sonradan aldığım 2 mavi ekrana ait minidump dosyalarını da paylaşıyorum:

Sizin sanıp sanmamanız önem teşkil etmiyor. Dediklerimi harfiyen yapıp sistemi test edin.
HAta alırsanız yeni dosyaları gönderin.

ASUS AI Suite3'ü kaldırma dışında başlıkta söylediğiniz her şey tamam şu an. AI Suite'i kaldırmaya çalıştığımda "The InstallShield Engine (iKernel.exe) could not be launched. Böyle bir arabirim desteklenmiyor." hatası alıyorum. Nasıl kaldırmalıyım bunu?

Ağ kartının güncel sürücüsü ile kastettiğiniz şey "LAN driver" mı oluyor? Ben anakartımın sayfasındaki sürücüleri yüklemiştim. Şunlardan biri miydi dediğiniz?:

Bir de geçen gün biosu güncelledikten sonra default ayarlara almamışım ben galiba. Defaulta alırken yapılan değişikliklerin görüntüsünü paylaşıyorum. Belki işe yarar.

Dosya Ekleri

• biosdefaultdegisim.jpg
    biosdefaultdegisim.jpg
    121,3 KB · Görüntüleme: 27

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı