Çözüldü RX6600 sistemde oyunlarda kasma hissiyatı var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

estedha2

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3200MHz
Ekran kartı
MSİ RX6600 2X Mech 8GB
İşlemci
Ryzen 5 5500
Arkadaşlar merhaba oynadığım çoğu oyunda FPS değerlerimin 120 üzeri olmasına rağmen bir kasma hissi var. Normalde 60 FPS sabit bile akması lazım değil mi? Örneğin Fortnite ultrada 110-100 alıyorum ancak kasma hissi var dikey senkronizasyon açık olmasına rağmen. Sebebi nedir? Bütün sürücülerim güncel.
Monitörüm 144Hz.

Çözüm
Hocam aynı kartı kullanıyorum AMD Software: Adrenalin Edition veya AMD Software: Pro Edition fark etmez uygulamaya girin ayarlardan ekran kartlarına girin ekran kartı profiliniz büyük ihtimalle e Sport veya güç tasarrufu modundadır bunu standart yapın çözülür eğer işe yararsa çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim işe yaramazsa da bir çözüm yolu daha var.

EvetEki Görüntüle 1928211 hocam bakınbu AMD V-Sync ayarları sorun burayla alakalı olabilir mi?

Hocam monitörünüzde FreeSync teknolojisi yoksa geliştirilmiş senkronizasyonu kapatın.
Hocam aynı kartı kullanıyorum AMD Software: Adrenalin Edition veya AMD Software: Pro Edition fark etmez uygulamaya girin ayarlardan ekran kartlarına girin ekran kartı profiliniz büyük ihtimalle e Sport veya güç tasarrufu modundadır bunu standart yapın çözülür eğer işe yararsa çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim işe yaramazsa da bir çözüm yolu daha var.

EvetEki Görüntüle 1928211 hocam bakınbu AMD V-Sync ayarları sorun burayla alakalı olabilir mi?

Hocam monitörünüzde FreeSync teknolojisi yoksa geliştirilmiş senkronizasyonu kapatın.

Çözüm

Dediklerinizi yaptım test ediyorum.

Çok teşekkürler hocam, sorunum çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bende FreeSync açık bende de öyle oluyor FreeSync kapatsam sorun çözülür mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…