RX6600 test sonuçları normal mi?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GIGABYTE B450M S2H / R5 5600 / MSİ RX6600 / 2×8 CORSAİR 3000MHZ RAM / A400 500GB SSD
MSI Mech 2X RX 6600 8 GB model bir ekran kartı satın aldım. 2.el olarak dolap üzerinden. Tam tamına 60dk FurMark testi yaptım 1080p üzerinden ama ekran görüntüsü almayı unuttum. Fakat değerli not etmiştim zaten. Değerler şu şekilde:

• GPU temp: 63.
  • GPU hotspot: 72.
  • Fan:%82
Fakat kasa kapakları kapalı iken bu sonucu aldım kasa kapakları açıkken ikisi de 5-6 derece düşüktü. Ayrıca kasamda 1 tane dahi fan yok. Eski ofis kasasından sizce sonuçlar normal mi?

Ekran kartın hem termal olarak sağlıklı hem de soğutma sistemi gayet verimli çalışıyor. Kasa içine en az 1 egzoz ve 1 ön fan eklersen ileride ortam sıcaklığı artsa bile değerlerin çok daha stabil kalır.

Ekran kartın hem termal olarak sağlıklı hem de soğutma sistemi gayet verimli çalışıyor. Kasa içine en az 1 egzoz ve 1 ön fan eklersen ileride ortam sıcaklığı artsa bile değerlerin çok daha stabil kalır.

Hocam teşekkürler, aldığım ekran kartının daha garantisi devam ediyor nisan ayının 5'inde bitecek daha orijinal macunu üstünde etiketleri açılmamış ayrıca Zoko chiko kasa sipariş ettim uyguna geldiği için

MSI Mech 2X RX 6600 8 GB model bir ekran kartı satın aldım. 2.el olarak dolap üzerinden. Tam tamına 60dk FurMark testi yaptım 1080p üzerinden ama ekran görüntüsü almayı unuttum. Fakat değerli not etmiştim zaten. Değerler şu şekilde:

• GPU temp: 63.
  • GPU hotspot: 72.
  • Fan:%82
Fakat kasa kapakları kapalı iken bu sonucu aldım kasa kapakları açıkken ikisi de 5-6 derece düşüktü. Ayrıca kasamda 1 tane dahi fan yok. Eski ofis kasasından sizce sonuçlar normal mi?
Sıcaklıklar iyi ama fan hızı yüksek. RPM olarak kaça tekabül ettiğini hatırlıyormusunuz? 15 dakika test yapsanız aslında benzer sonuçlar görürsünüz. Furmark 2.0 üstü sürümde gözüküyor RPM değeri.

Sıcaklıklar iyi ama fan hızı yüksek. RPM olarak kaça tekabül ettiğini hatırlıyormusunuz? 15 dakika test yapsanız aslında benzer sonuçlar görürsünüz. Furmark 2.0 üstü sürümde gözüküyor RPM değeri.
2100rpm ve fanı yüzde 82 83de sabit tutuyordu

2100rpm ve fanı yüzde 82 83de sabit tutuyordu
%100 hızı 2500RPM olması ilginç. (Genellikle 3000RPM olur.) Mech 2X normalde kötü bir model ama RX 6600 gibi az Watt tüketen kartta gayet iş görmüş. Fan hızını düşürüp, sıcaklığı 70 civarlarında takılmasını sağlayadabilirsiniz. Sessiz olsun diye.
Size kalmış.

%100 hızı 2500RPM olması ilginç. (genellikle 3000RPM olur.) Mech 2X normalde kötü bir model ama RX 6600 gibi az watt tüketen kartta gayet iş görmüş. Fan hızını düşürüp, sıcaklığı 70 civarlarında takılmasını sağlayadabilirsiniz. Sessiz olsun diye.
Size kalmış.

Test sonucu normal mi?

Dosya Ekleri

• rx6600.png
    rx6600.png
    2,7 MB · Görüntüleme: 5
Normal, sadece gürültü olur. Rahatsız değilseniz keyfinize bakın.

Sağ olun hocam, son olarak ürünü dolaptan aldım o yüzden bugün sabah 11 de süresi dolacak ve ben sadece oyun testi yaptım ayrıca furmak 1 saat ve 15dk sizce testleri yeterli mi ayrıca MSI sitesinde garantisi devam ediyor sorgulatınca.

Sağ olun hocam, son olarak ürünü dolaptan aldım o yüzden bugün sabah 11 de süresi dolacak ve ben sadece oyun testi yaptım ayrıca furmak 1 saat ve 15dk sizce testleri yeterli mi ayrıca MSI sitesinde garantisi devam ediyor sorgulatınca.
Sıcaklık olarak bir kusur gözükmüyor. Steam'den birde 3DMark demo indirip yapın, oynadığınız oyunların hepsinde ise biraz test edin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı