RX6750 XT ve i5-12400F sistem ile tüm oyunlarda FPS düşüyor

Makaleler
11
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: AsRock Phantom Gaming 6800 XT 16 GB
RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (16x2) DDR5 6000MHz
CPU: AMD Ryzen 5 7500F | Phantom Spirit
Anakart: ASUS PRIME B650M-R
SSD: Kingston 1TB SKC3000S Gen4x4 NVMe M.2
SSD 2: Samsung 970 Evo Gen3x4 NVMe M.2
RAM
Corsair 16 GB (8x2) DDR4 3200 MHz RAM.
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000 1 TB
Ekran kartı
ASUS Dual RX6750 XT 12 GB Ekran Kartı.
Anakart
ASUS Prime H610M-A Anakart
İşlemci
Intel i5-12400F İşlemci.
Arkadaşlar merhaba.

Sorunum şu, son 4 aydır FPS dropları yaşıyordum fakat rahatsız etmiyordu.

Fakat son 3 gündür ne olduysa neredeyse hiçbir oyunu oynayamıyorum. 30 FPS'lere kadar düşüyor. Droplar harici ciddi anlamda da performans düşüşü yaşıyorum. 1 hafta önce 90 FPS aldığım oyundan bu hafta 50 - 60 FPS alıyorum vb.

Şimdiye kadar çoğu şeyi denedim. Windows 11 kullanıyordum. Temiz Windows 11 format attım aynı, Windows 10'a döndüm yine aynı.

Ne yapmam gerekiyorsa, hangi testi atmam gerekiyorsa atayım. Yeter ki sorunun ne olduğunu bulmak ve çözmek istiyorum.

Tabii ki hocam atıyorum buyurun.

Genel anlamda bütün oyunlarda yaşıyorum. En kolay Spider-Man Miles Morales oyununda videosunu aldım. Daha önceleri boş zamanlarda 90 - 100 FPS, aksiyonda 75 FPS sabit alırken şu an videoda görebileceğiniz üzere 50 - 65 FPS üstü zor çıkıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayarları ne durumda bu videoda mesela şu anda ekran kartı çok boşta gözüküyor, Ultra'ya alıp dener misiniz değilse?

Ayarları ne durumda bu videoda mesela şu anda ekran kartı çok boşta gözüküyor, Ultra'ya alıp dener misiniz değilse?
Oyun ayarları ultra'da. Sadece Ray Tracing açık değil. Onu zaten normal zamanda da kapalı tutuyordum FPS çok düştüğü için.
1706348104458.png

Bu oyunu örnek olarak gösterdim. Bütün oyunlarda durum bu :(

Oyun ayarları Ultra'da. Sadece Ray Tracing açık değil. Onu zaten normal zamanda da kapalı tutuyordum FPS çok düştüğü için.
Eki Görüntüle 2098285

Bu oyunu örnek olarak gösterdim. Bütün oyunlarda durum bu :(

Ekran kartı sürücüleriniz güncel mi?
Ayrıca 1080p 0X MSAA FurMark testi atma şansınız var mıdır bu ekran kartı güç mü çekemiyor acaba?
5 dakikalık yeterli gelir.

Ekran kartı sürücüleriniz güncel mi?
Ayrıca 1080p 0X MSAA FurMark testi atma şansınız var mıdır bu ekran kartı güç mü çekemiyor acaba?
Günceldi. Zaten bu deli gibi FPS düşüklüğü yeni sürüm geldiği gün oldu.(Daha öncesinde de FPS droplar vardı fakat FPS'im düşük değildi.) Yapmamış olsam bile FPS'im baya bir düştü. Güncellemeyi yaptım daha da kötüleşti. Eski sürüme döndüm fayda etmedi...

1706349332719.png

Şu şekilde GPU stress test başlattığımda ilk 3 dakika görüntüsü:
1706349497111.png

Günceldi. Zaten bu deli gibi FPS düşüklüğü yeni sürüm geldiği gün oldu. Yapmamış olsam bile FPS'im bayağı bir düştü. Güncellemeyi yaptım daha da kötüleşti. Eski sürüme döndüm fayda etmedi...

Eki Görüntüle 2098309
Şu şekilde GPU stress test başlattığımda ilk 3 dakika görüntüsü:
Eki Görüntüle 2098319

AMD özel çözünürlük ayarından 2K yapmayı dener misiniz? Sonrasında oyun içi de 2K'ya çekin.
Normalde 2K Ultra'da daha yüksek alıyor o ekran kartı sizin FPS'lerden FurMark'a göre performans kaybı da yok.
Daha zorlamak lazım oyunda.

AMD özel çözünürlük ayarından 2K yapmayı dener misiniz? Sonrasında oyun içi de 2K'ya çekin.
Normalde 2K Ultra'da daha yüksek alıyor o ekran kartı sizin FPS'lerden FurMark'a göre performans kaybı da yok.
Daha zorlamak lazım oyunda.
Monitörüm 1080p. 2K çekebilir miyim? Bir sorun yaratır mı çekebiliyorsam? Nereden yapıyorsak hemen yapıyorum.

Monitörüm 1080p. 2K çekebilir miyim? Bir sorun yaratır mı çekebiliyorsam? Nereden yapıyorsak hemen yapıyorum.

2K gözükmeyecek ama ekran kartı 2K gibi yorulacak sadece ekran kartını yoramıyor 12400F gibi duruyor.
AMD Adrenalin'den ekran sekmesinden özel çözünürlükleri bulacaksınız.

2K gözükmeyecek ama ekran kartı 2K gibi yorulacak sadece ekran kartını yoramıyor 12400F gibi duruyor.
AMD Adrenalin'den ekran sekmesinden özel çözünürlükleri bulacaksınız.
1706351202085.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı