RX7600 sistemde ekran bir anda gitti

Testlerden zarar gelmez aksine bir sıkıntı varsa bulmanıza yardımcı olur.

Bu sabah verilerimi yedekleyerek testi gerçekleştirdim. OCCT ile 10 dakikalık bir Power testine soktum. Bir sorun olmadı fakat test esnasında dikkatimi bir şey çekti normalde benim ekran kartım o.c. İbareli bir ekran kartı ve bildiğim üzere yük altında 2755 MHz de çalışması lazım ama test esnasında ve GPU-Z'den baktığım kadarıyla 2355 MHz'de çalışıyor şu an. Sorunu yaşamadan önce kaç MHz'de çalıştığına hiç bakmamıştım. Niye olabilir.

Bu sabah verilerimi yedekleyerek testi gerçekleştirdim. OCCT ile 10 dakikalık bir Power testine soktum. Bir sorun olmadı fakat test esnasında dikkatimi bir şey çekti normalde benim ekran kartım o.c. İbareli bir ekran kartı ve bildiğim üzere yük altında 2755 MHz de çalışması lazım ama test esnasında ve GPU-Z'den baktığım kadarıyla 2355 MHz'de çalışıyor şu an. Sorunu yaşamadan önce kaç MHz'de çalıştığına hiç bakmamıştım. Niye olabilir.
Hocam Psu'ya yük bindiriyor o test ekran kartına değil. Ekran kartı için başka test uygulamaları var.

Hocam PSU'ya yük bindiriyor o test ekran kartına değil. Ekran kartı için başka test uygulamaları var.

Haklısınız fakat öğrenmek istediğim tam da o değildi aslında fabrika çıkışlı o.c. Bir kart elimdeki ama şu an çalıştığı değerler ocsiz değerler. PC'yi açmaya çalışırken BIOS çıkarıp taktım ve CMOS reset attım bu nedenle olmuş olabilir mi?

Haklısınız fakat öğrenmek istediğim tam da o değildi aslında fabrika çıkışlı o.c. Bir kart elimdeki ama şu an çalıştığı değerler ocsiz değerler. PC'yi açmaya çalışırken BIOS çıkarıp taktım ve CMOS reset attım bu nedenle olmuş olabilir mi?
Hocam fabrika çıkışlı o.c. çok küçük değerler de oc oluyor genelde fazla takılmayın ona. Bios pilini çıkarıp taktıysanız Bios ayarları sıfırlanmış olabilir ram,işlemci frekansı kontrol edin.

Hocam fabrika çıkışlı o.c. Çok küçük değerler de OC oluyor genelde fazla takılmayın ona. BIOS pilini çıkarıp taktıysanız BIOS ayarları sıfırlanmış olabilir RAM, işlemci frekansı kontrol edin.

BIOS pilini çıkardıktan sonra XMP'yi ve ReSize BAR'ı açtım SAM için. Evet takılmamam gerekiyor fakat fabrikadan overclock çıkışlı bir kartın geri overclocksuz değerlere dönmesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

BIOS pilini çıkardıktan XMP'yi ve ReSize BAR'ı açtım SAM için. Evet takılmamam gerekiyor fakat fabrikadan overclock çıkışlı bir kartın geri overclocksuz değerlere dönmesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
Hocam ekran kartını yük altına sokun o zaman belli olur. Güç planı dengelide ise yük altına girmeden arttırmaz hızını.
Furmark testi yapabilirsiniz hem sıcaklıkları da görmüş olursunuz.

Msi afterburnerdan da kontrol edebilirsiniz değerleri.

BIOS pilini çıkardıktan sonra XMP'yi ve ReSize BAR'ı açtım sam için. Evet takılmamam gerekiyor fakat fabrikadan overclock çıkışlı bir kartın geri overclocksuz değerlere dönmesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

Kartın o.cli Max değere çıkması için yükleme yapmak gerekir yani durduk yere o değere çıkmaz. Belli aşamalar olur kartlarda. NVIDIA da kendi denetim masasında güç yönetimi (AMD de kendi sürücü programında vardır mutlaka kullanmadığım için bilmiyorum) Max performansa ve Windows güç yönetiminde PCI Express'i de kapalı şeklinde değiştireceksiniz sonra ya stress ya da grafikleri güçlü bir oyunda test edeceksiniz. Ancak öyle Max'a ulaşır.

Bana sorarsanız uğraşmanıza değmez fabrika o.c olan kartlar bazen 50 veya 80MHz gibi komik bir değer oluyor.

Merhaba, yaklaşık 2 saat önce PC de oyun oynarken ekranım bir anda gitti bu esnada kasada hala güç vardı bilgisayarı resetlemeye çalıştım ama olmadı ardından kapatmayı denedim ama kapanmadı gene en son çare olarak kasadaki açma kapama düğmesine basılı tutarak kapattım. PC'yi tekrar açmayı denediğimde görüntü gelmedi. Kasayı söküp CPU hariç her şeyi söktüm taktım fakat düzelmiyordu. Bu deneme anlarında kasayı sürekli tuşuyla kapattığım için midir bilemiyorum ama kapattıktan sonra ve PSU'nun arkasındaki tuşu 0 konumuna getirdikten sonra statik elektrik biriktiyse diye açma tuşuna bastığımda kasaya çok kısa bir süre elektrik gelip gidiyordu. En son çare olarak PSU'nun 24 pinlik güç giriş kablosunu ve 6 pinlik CPU güç giriş kablosunu çıkarıp takıp şansımı denemek istedim ve sorun çözülmüştü. Şu anda da bu sorunun neden kaynaklandığını bulmaya çalışıyorum bir daha başıma gelmemesini sağlamak için. Yardımcı olursanız sevinirim iyi Sosyaller.
Hocam selamlar birebir aynı sorun bende de var çözebildiniz mi?

Hocam selamlar birebir aynı sorun bende de var çözebildiniz mi?

Kapanmaya ek olarak sistemimde gereksiz donmalar da olduğu için SSD'den şüphelendim ve farklı bir SSD ile kullanıp denemeye başladım. Şu an 1 ay oldu ve hiç sorun çıkartmadı. Sanırım SSD problemli, garantisine yollayacağım.

Kapanmaya ek olarak sistemimde gereksiz donmalar da olduğu için SSD'den şüphelendim ve farklı bir SSD ile kullanıp denemeye başladım. Şu an 1 ay oldu ve hiç sorun çıkartmadı. Sanırım SSD problemli, garantisine yollayacağım.
Anladım hocam tamamdır bir de biz deneyelim, sizin psu kaç watt acaba? Markası modeli nedir merak ettim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı