RX7800 XT vs RTX 5070

Şu sıralar bence 9070XT tercih edilmemeli çoğu kullanıcıda sorun çıkarmaya başladı sorunları düzelene kadar alınmaz ayrıca FSR 4 destekleyen çok oyun yok teknolojisindende faydalanılamıyor.

Olabilir hocam ama ortamda fark eder kasada çok değiken bu sıcaklık.

Bahsettiğiniz sorunlar ekran donması, oyundan atma, ses bozulması falansa diğer AMD kartlarında da olabiliyor. Kullanıcı bunları bilerek almalı. Fiyatı şu an 32K en ucuzu bence 30k altına düşmesi gerek.

Şu sıralar bence 9070XT tercih edilmemeli çoğu kullanıcıda sorun çıkarmaya başladı sorunları düzelene kadar alınmaz ayrıca FSR 4 destekleyen çok oyun yok teknolojisindende faydalanılamıyor.

Evet tabi ki haklısınız, yabancı forumda bir kaç arkadaş test yapıyorlar. Önce Palit Infinity modelini kullanıyor. 78 dereceleri görürken 2 fanlı Twin Inno3D modelinde 72-73 dereceli görüyordu. Benzer ortam olduğunu varsayıyorum.

Twin X kaçtan bahsediyorsunuz hocam X2 mi X3 mü?
X3 modeli yok zannedersem 5070'te, X2den bahsediyorum

Bahsettiğiniz sorunlar ekran donması, oyundan atma, ses bozulması falansa diğer AMD kartlarında da olabiliyor. Kullanıcı bunları bilerek almalı. Fiyatı şu an 32K en ucuzu bence 30k altına düşmesi gerek.

Bu sorunlar düzelmedikçe bence 1 kuruş dahi verilmemeli.

Evet tabii ki haklısınız, yabancı forumda birkaç arkadaş test yapıyorlar. Önce Palit Infinity modelini kullanıyor. 78 dereceleri görürken 2 fanlı Twin INNO3D modelinde 72-73 dereceli görüyordu. Benzer ortam olduğunu varsayıyorum.

X3 modeli yok zannedersem 5070'te, X2'den bahsediyorum.

Yok hocam var ama 40 bin TL'lerde diye gördüm arada ciddi bir uçurum var X2'lerde palitten bir tık daha pahalı.
Ayrıca bazı inceleme kanalları aynı ortam olsa bile farklı 2 sistem kullanıyolar yani bunun tam sağlamasını kendiniz yapmadıkça bulmak zor gerçi zaten aralarında aman aman fark yok Palit'te alınsa pişman olunmaz bende nasip olursa Palit'li 5070 bir sistem alacağım seçeneklerde INNO 3D ile aynı fiyattı sistemin fiyatı değişmiyordu şimdi sizin dediğiniz kafamda soru işareti bırakmadı değil :D

Bu sorunlar düzelmedikçe bence 1 kuruş dahi verilmemeli.

Yok hocam var ama 40 bin TL'lerde diye gördüm arada ciddi bir uçurum var X2'lerde palitten bir tık daha pahalı.
Ayrıca bazı inceleme kanalları aynı ortam olsa bile farklı 2 sistem kullanıyolar yani bunun tam sağlamasını kendiniz yapmadıkça bulmak zor gerçi zaten aralarında aman aman fark yok Palit'te alınsa pişman olunmaz bende nasip olursa Palit'li 5070 bir sistem alacağım seçeneklerde INNO 3D ile aynı fiyattı sistemin fiyatı değişmiyordu şimdi sizin dediğiniz kafamda soru işareti bırakmadı değil :D

Hocam düzeltiyorum Twin X3 5070 değil Ti mış.

Klasik AMD hocam ne diyebilirim en azından eskisi kadar yok.

Benim RX 550 baktığım videolara ve gördüğüm konulara göre daha stabil gerçekten ekran kartı olarak çok değişik bir marka AMD :D

Klasik AMD hocam ne diyebilirim en azından eskisi kadar yok.
Hocam düzeltiyorum Twin X3 5070 değil Ti mış.

Benim RX 550 baktığım videolara ve gördüğüm konulara göre daha stabil gerçekten ekran kartı olarak çok değişik bir marka AMD :D
Taze olarak AMD geçen birisi olaraktan tecrübelerim, AMD ne milletin dediği kadar "abi artık hiç sorun yok yea". ne de gerçekten eskisi kadar sorunlu. Basit hatalar ve ara sıra çökme problemleri yaşadım, fakat büyük bir şey yoktu hiç.

Tabii 10 yıllık Nvidia hayatımda bi tane bile sorunla karşılaştığımı hatırlamıyorum, orası ayrı konu.

Sonuçta 5060ti parasına 9070 aldım, bu sorunlar benim için problem değil şimdilik. Fakat büyük problem yaşarsam AMD ekran kartına verdiğim şans biter, bidaha da kullanmam. Şimdilik fazlasıyla memnunum dediğim gibi.

Taze olarak AMD geçen birisi olarakdan tecrübelerim, AMD ne milletin dediği kadar "abi artık hiç sorun yok yea". Ne de gerçekten eskisi kadar sorunlu. Basit hatalar ve ara sıra çökme problemleri yaşadım, fakat büyük bir şey yoktu hiç.

Tabii 10 yıllık NVIDIA hayatımda bir tane bile sorunla karşılaştığımı hatırlamıyorum, orası ayrı konu.

Sonuçta 5060 Ti parasına 9070 aldım, bu sorunlar benim için problem değil şimdilik. Fakat büyük problem yaşarsam AMD ekran kartına verdiğim şans biter, bir daha da kullanmam. Şimdilik fazlasıyla memnunum dediğim gibi.

Evet bende aynı düşüncedeyim sorunsuz 5070 yerine arada bir küçük sorun çıkaran 9070 XT'yi tercih ederim. Çünkü bu sorunlar performansı göz önüne aldığımız zaman kabul edilebilecek sorunlar. Herkesin düşüncesi farklı tabii ki ben bunu bilerek alırım başkası bu sorunlarla uğraşmak istemediği için NVIDIA alır.

Evet bende aynı düşüncedeyim sorunsuz 5070 yerine arada bir küçük sorun çıkaran 9070 XT'yi tercih ederim. Çünkü bu sorunlar performansı göz önüne aldığımız zaman kabul edilebilecek sorunlar. Herkesin düşüncesi farklı tabii ki ben bunu bilerek alırım başkası bu sorunlarla uğraşmak istemediği için NVIDIA alır.

Bence bu şartlarda sırf performansı iyi diye yine de alınmamalı artık zar zor güç yetiyor sistemlere her şey çok pahalı eğer bir de oyunları da orijinal alıp bir de oyunda ha bire çökme yaşarsan ya da YT de video izlerken bile donma oluyorsa gerekirse 1 2 ay daha sistemi almaz NVIDIA'ya geçerim 5 yıllık RX550 deneyimim sonrası AMD'den il Allah ettim evet iyi bir ekran kartı değil biliyorum ama ilk aldığım zamanlar iyiydi hatta bir süre sonra hikayeli oyunlar denedim God of War'ı 3 kere Spider-Man'leri 5'er kere bitirdim ancak şu an 720p de ETS 2 de 45 FPS'ler alıyorum Roblox'da dahi çökme yaşıyorum AMD'ler gerçekten sapıtıyor belli bir süreden sonra.

Bence bu şartlarda sırf performansı iyi diye yine de alınmamalı artık zar zor güç yetiyor sistemlere her şey çok pahalı eğer bir de oyunları da orijinal alıp bir de oyunda ha bire çökme yaşarsan ya da YT de video izlerken bile donma oluyorsa gerekirse 1 2 ay daha sistemi almaz NVIDIA'ya geçerim 5 yıllık RX550 deneyimim sonrası AMD'den il Allah ettim evet iyi bir ekran kartı değil biliyorum ama ilk aldığım zamanlar iyiydi hatta bir süre sonra hikayeli oyunlar denedim God of War'ı 3 kere Spider-Man'leri 5'er kere bitirdim ancak şu an 720p de ETS 2 de 45 FPS'ler alıyorum Roblox'da dahi çökme yaşıyorum AMD'ler gerçekten sapıtıyor belli bir süreden sonra.

Evet onun için AMD de 1 tane düzgün driver bulursan onda kalmanı öneriyorlar.
Yazdığımda dediğim gibi ben bu riski göze alırım ama sen almazsın, başkası almaz.
Bu gayet normal bir şey zaten bu yüzden NVIDIA GPU pazarına hakim. AMD RX 10000 serisinde driverları adam etmezse bu süreç devam edecek.

Merhaba, öncelikle aşağıda belirttiğim sistem sizce bu parayı hak ediyor mu? Gerçekten çok uzun bir süredir donanım parçalarını takip etmiyorum, birkaç gündür araştırma yaptım fakat bu iki ekran kartı arasında kaldım. Aslında 5060 Ti'da aklımda vardı fakat fazla fark olmadığını gördüğüm için 5070'e yöneldim. Aklımda 7800 XT var fakat bir şekilde güven vermiyor. İki sistem de aynı, sadece tek değişen ekran kartları, bir türlü karar veremiyorum. Ekran kartının üç fanlı olması ön planda, sizce değer mi? Ya da daha farklı bir şeye mi yönelmeliyim? Sadece oyun oynamak için alıyorum, 2K monitör ile oynayacağım. Sık sık rekabetçi ve hikaye tabanlı oyunlar oynuyorum.

• AMD Ryzen 5 7600 tray 5.1 GHz 6 çekirdek 32 MB önbellek soket AM5 işlemci.
  • Endorfy fera 5 ARGB 120 mm 4 ısı borulu Intel-AMD uyumlu hava soğutucu.
  • ASUS Prime B650M-R 7200 MHz (OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI mATX anakart.
  • ASUS Prime GeForce RTX 5070 OC 12 GB GDDR7 192 bit DLSS 4 ekran kartı.
  • Lexar Thor RGB 32 GB (2x16 GB) 6000 MHz CL38 Intel XMP 3.0 – AMD EXPO DDR5 heatsink siyah RAM.
  • Lexar NM790 1 TB NVMe PCI-e Gen4 X4 okuma 7400 MB – yazma 6500 MB PS5 uyumlu M.2 SSD.
  • ENERMAX starryfort SF70h ARGB temperli cam USB 3.0 mid Tower mATX + maxpro III 700W Gaming kasa.

Hocam 5070 rakibi istiyorsanız 9060XT'ye yönelin diyeceğim ama ikisinin arasında %50'lik bir performans farkı var kesinlikle 5070 almanızı öneririm. 2K'da oynayacaksanız darboğaz sıkıntınız olmasın 1080p de bile çok düşük sistem gereken oyunlara girmedikçe darboğaz yaratmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı