RX9000 serisi ekran kartları alınır mı?

RX 90 serisi oldukça güzel bir seri ama 75k bütçeniz varsa 5070 Ti almanızı öneririm:
PSU olarak ise bunu öneririm:
İleride yapacağınız yükseltme olsa bile rahatça sizi 10 yıl götürecek kaliteli bir PSU'dur.

Teşekkürler dostum güç kaynağı için. Güç kaynaklarından elektroniksel olaylardan pek anlamıyorum ben mekanikçi adamım :D

Teşekkürler dostum güç kaynağı için. Güç kaynaklarından elektroniksel olaylardan pek anlamıyorum ben mekanikçi adamım :D
Raijintek Cratos ATX 3.1 850W 80+ GOLD PCIe 5.0 Full Moduler ATX Güç Kaynağı (RJ-0R30B00007) | Teknobiyotik

Buna da bakabilirsiniz, Delta aslında gayet kaliteli bir PSU. İç bileşenleri sağlam yapmışlar ama nedense dış tasarıma pek özen göstermemişler. Kablolar biraz kaba duruyor, genel görünüş de çok şık sayılmaz. Fan sesi de bazıları için rahatsız edici olabilir. Yani performans olarak iyi ama estetik ve sessizlik arayanlar için çok ideal değil. 🤔

İşte mantık sahibi biri
Güç kaynağına ne kadar paraya ne kadar verim alınır ortalama fiyatları nelerdir bilmiyorum ama estetik açısından değil de nede olsa kasanın altına görmüyoruz :D Sessizlik benim için önemli bir kriter aşırı uğultu çıkaran bir modelse tercih alanımın dışında olur.

Güç kaynağına ne kadar paraya ne kadar verim alınır ortalama fiyatları nelerdir bilmiyorum ama estetik açısından değil de nede olsa kasanın altına görmüyoruz :D Sessizlik benim için önemli bir kriter aşırı uğultu çıkaran bir modelse tercih alanımın dışında olur.
Aşırı uğultu çıkarmıyor ama tamamejn sessizde değil, odaklanan birisi iseniz odağınız ile sizi rahatsız etmeyecek seviyede diyebilirim

Arkadaşlar merhaba hayırlı günler herkese, bilgisayarı genel anlamda yükselteceğim, yükseltme için ekran kartından başlamak istiyorum. 3 adet 2K monitör kullanıyorum ve ekran kartım RTX 3060. ekran kartından yana bir sorunum yok ama 16 GB RAM yetmediği için hazır elim değmiş iken AM5 sokete geçmek bir de ekran kartını yenilemek istiyorum. Başlıkta da belirttiğim gibi yeni nesil RX ekran kartları alınır mı? Yoksa NVIDIA üzerinden mi devam etmeliyim? RX serisinin en son çıkan ekran kartı nedir bana 2K yüksek grafiklerde oyunları monitörümün tazeleme hızının altına düşmeden (165 Hz) oyunları akıcı bir şekilde oynatabilecek bir ekran kartı gerekiyor. Yeni alacağım ekran kartına göre önerilen Power Supply gücü nedir belirtirseniz sevinirim.

Son çıkan oyunları 2K da en yüksek ayarlarda 165Hz oynatmak için en az 5080'ni alman lazım. Eğer rekabetçi oyunlar oynamayacaksan 165 FPS almana zaten gerek yok. Burada oynayacağın oyunlar belirleyici oluyor.

Son çıkan oyunları 2K da en yüksek ayarlarda 165Hz oynatmak için en az 5080'ni alman lazım. Eğer rekabetçi oyunlar oynamayacaksan 165 FPS almana zaten gerek yok. Burada oynayacağın oyunlar belirleyici oluyor.

5000 serisindeki multi fg ile belli bir FPS değerini alıyorsan verimli bir şekilde 2-3 kat FPS alabilirsin. Saf güç olarak alamaz ama multi fg ile alınabilir.

5000 serisindeki multi fg ile belli bir FPS değerini alıyorsan verimli bir şekilde 2-3 kat FPS alabilirsin. Saf güç olarak alamaz ama multi fg ile alınabilir.

Rekabetçi oyunlarda DLSS FSR multi fg kullanılması mantıklı değil çünkü sahte kare üretiyorsun. Onun dışında kullanılabilir ondan dedim zaten oynanılan oyuna göre bakılması lazım. Hikaye tabanlı oyunlar ağırlıktaysa DLSS ile 165 FPS alınır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı