RX9060 XT LED'i yanıyor ve sistem açılmıyor

emrealtunbey

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, geçtiğimiz günlerde sıfır bir sistem topladı.
Özellikleri:

İşlemci: Ryzen 7500F.
  • Anakart: MSI Pro B840-P Wi-Fi
  • Ekran kartı: ASRock AMD Radeon RX9060 XT Challenger 16 GB OC.
  • Bellek: Patriot Viper Venom 16 GB DDR5 6000MHz CL30 X2.
  • SSD: Kingston 1TB NV3 GEN4x4.
  • Kasa: MSI MAG Force 120a B65.
İlk olarak anakartın 24pin, CPU, kasa fan, güç ve jak, CPU fan kablolarını yerlerine taktım.
İşlemci RAM SSD ve ekran kartını yerlerine taktım.

Açma tuşuna bastığım zaman. Ekran kartının kendi LED ışığı yanıyor ve anında sönüyor. Kısacası sistem açılmıyor.

Kabloları kontrol ettim. Hepsi yerlerinde. Tekrardan tak çıkar yaptım. Hala aynı sorun devam etmekte.

Herhangi bir parçada sıkıntı olabilir mi? Veya en büyük korkum anakart kısa devre yapmış olabilir mi?

Not: Ekran kartında 8 pin de takılı bazı yerlerde 6 pinle çalıştırın gibi yazılar gördüm. Denenmeli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, geçtiğimiz günlerde sıfır bir sistem topladı.
Özellikleri:

İşlemci: Ryzen 7500F.
  • Anakart: MSI Pro B840-P Wi-Fi
  • Ekran kartı: ASRock AMD Radeon RX9060 XT Challenger 16 GB OC.
  • Bellek: Patriot Viper Venom 16 GB DDR5 6000MHz CL30 X2.
  • SSD: Kingston 1TB NV3 GEN4x4.
  • Kasa: MSI MAG Force 120a B65.
İlk olarak anakartın 24pin, CPU, kasa fan, güç ve jak, CPU fan kablolarını yerlerine taktım.
İşlemci RAM SSD ve ekran kartını yerlerine taktım.

Açma tuşuna bastığım zaman. Ekran kartının kendi LED ışığı yanıyor ve anında sönüyor. Kısacası sistem açılmıyor.

Kabloları kontrol ettim. Hepsi yerlerinde. Tekrardan tak çıkar yaptım. Hala aynı sorun devam etmekte.

Herhangi bir parçada sıkıntı olabilir mi? Veya en büyük korkum anakart kısa devre yapmış olabilir mi?

Not: Ekran kartında 8 pin de takılı bazı yerlerde 6 pinle çalıştırın gibi yazılar gördüm. Denenmeli mi?
Birden fazla nedeni olsa bile muhtemelen BIOS ile alakalı olabilir. Fakat önce Clear CMOS ile BIOS'u sıfırlayın işe yaramazsa BIOS Flashback deneyin.

Not: Anakartın sağ üst kısmındaki Debug LED'den birisi yanmaya devam ediyorsa o parça ile ilgili sorun olabilir. Bakıp dönüş yaparsanız süreci hızlandırabiliriz.

Güce bastığında işlemci veya kasa fanları dönüyormu?
Hayır her hangi bir fanda işlem olmuyor. Sadece Ekran kartının kendi ledi saniyelik yanıp sönüyor. Anakart üzerinde bir ışık yanmıyor.

Birden fazla nedeni olsa bile muhtemelen BIOS ile alakalı olabilir. Fakat önce Clear CMOS ile BIOS'u sıfırlayın işe yaramazsa BIOS Flashback deneyin.

Not: Anakartın sağ üst kısmındaki Debug LED'den birisi yanmaya devam ediyorsa o parça ile ilgili sorun olabilir. Bakıp dönüş yaparsanız süreci hızlandırabiliriz.
Anakart ta her hangi bir hareketlilik olmuyor. Dediğim gibi sadece ekran kartının ledi yanıyor oda saniyelik olarak. Ne bir fan hareketi nede bir anakartta işlem gerçekleşmiyor. Güç gelmiyormuş gibi davranıyor ancak. Ekran kartına saniyelik bir güç geliyor.

Not: Ekran kartının da fanı dönmüyor.

Güc kaynağını test edebilirmisin. Güc kaynağının tüm kablolarını çıkartıp aşağıdaki video gibi uygula. Belki sorun güç kaynağında olabilir. Bunu yapmadan önce power switch kablosu var onu düzgün taktınızmı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güc kaynağını test edebilirmisin. Güc kaynağının tüm kablolarını çıkartıp aşağıdaki video gibi uygula. Belki sorun güç kaynağında olabilir. Bunu yapmadan önce power switch kablosu var onu düzgün taktınızmı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güç kaynağını videoda ki gibi test edeceğim.
Power Switch kablosu ve power led kabloları hepsi bir soket ile takılı kasanın kendi modelinde bu şekildeydi.

Güc kaynağını test edebilir misin? Güc kaynağının tüm kablolarını çıkartıp aşağıdaki video gibi uygula. Belki sorun güç kaynağında olabilir. Bunu yapmadan önce Power switch kablosu var onu düzgün taktınız mı?

Elimde bulunan başka bir güç kaynağı ile test ettim BIOS ekranı geldi. Açıkçası bir rahatlama geldi. Şimdi kasanın, güç kaynağının değişim süreçlerini gerçekleştireceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı