Ryzen 1300X ile GTX 1060 darboğaz yapar mı?

turuncuportakal

Decapat
Merhaba arkadaşlar sorum başlıkta yazdığım gibi. Ryzen 1300x GTX 1060 ile darboğaz yapar mı? Eğer yapmaz ise hangi modeli önerirsiniz 3 GB mı 6 GB mı? Eğer yapar derseniz RX 570'e yönelmek istiyorum ama bir 8 GB Armor modeli var bir de 4 GB ROG STRİX modeli var hangisini önerirsiniz?

GTX 1060 3G, 6G modelinin sadece VRAM'ı düşürülmüş modeli değil, GPU dan kırpılmış modeli. O yüzden GTX 1060 6G tercih etmeniz sizin yararınıza olur. Darboğazı online oyunlarda yaşayabilirsiniz çok azda olsa.
Ayrıca RX 570 1060 6G ile yarışabilecek bir model değil. 8GB VRAM'ı da işleyemeyecek bir GPU.

Merhaba arkadaşlar sorum başlıkta yazdığım gibi. Ryzen 1300x GTX 1060 ile darboğaz yapar mı? Eğer yapmaz ise hangi modeli önerirsiniz 3 GB mı 6 GB mı? Eğer yapar derseniz RX 570'e yönelmek istiyorum ama bir 8 GB Armor modeli var bir de 4 GB ROG STRİX modeli var hangisini önerirsiniz?
Gtx 1060 6gb ve ryzen 3 1300x kullanıyorum , herhangi bir sıkıntı görmedim . Ekran kartı kullanımı en fazla saniyelik olarak %90 civarına düşüyor , hatırı sayılır bir fps farkı görmedim .

R3 1300x ve 1050ti kullaniyorum uzun zamandir r3umde 3.9 overclocklu ekran kartim stock suana kadar tek bir oyunda dar bogaz yasadim oda ac odyysey bence ilerleyen zamanlar icin konusuyorum suan aldiginda oyununa gore yapmicak olsada acik dunya oyunlarinda yapmaya baslar diye tahmin ediyorum 1060 icin bu cpu tam anlamiyla kesiblolle yeterli degil arkadas 90lara dusuyor demis biri ben 96 dustugunde bile dar bogaz yasiyorum demektir olarak dusunurum 99da kalicak o kullanim dar bogaz yok denicekse suan shadow of the tom raider oynuyorum mesela cpu cok bindiren bi oyun olmadigi icin ekran kattim hep 99da sabit mesela bu her zaman bole olmali benm gozumde odyysey oynarken ornegin 97 96 dustugu oluyor cpum hep 100lerde dolastigi icin :( umarim fikir verici olmustur biraz uzun yazdim ben r5 almadima cok pismanim suan da o yuzden patlama yasadim biraz hehe k bakma bence 1050ti bile suanda ac odyysey ve oringinsde r5 aradim cpu hep 100lerdeydi overclock etmeme rahmen cpu yetmicek yani grafikten kissamda yeni oyunlarda belli oldu kisacasi :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı