Ryzen 1500X + GTX 1050 Ti sistem yükseltme

Ram 3000 yeterli olur diye düşünüyorum aslında. 3200,3600 absürt gereksiz şeyler gibi gleiyr bana yanlış anlama... Anakart güncellemek gibi bir derdim yok memnunum ama 5700yada 5700xt ekran kartını yada ryzen 3600'ü çalıştırmayacak bir anakarta sahipsem değiştirmeliyim tabiikide. Bu konuda ki görüşünüz nedir ?
3600 Mhz RAM gereksiz değil aslında, Ryzen işlemciler RAM'lerin Mhz'si yüksek olunca daha fazla verim gösteriyor, tecrübeyle sabit. Mevcut anakartın seni Ryzen 5 3600 ve RX 5700XT ile yolda bırakmaz, performans kaybı yaşatmaz. Ekran kartı olarak link'te bıraktığın MSI 5700XT modelini alabilirsin. Vatan Bilgisayarda dün akşam 200 TL daha ucuza satılıyordu.

3600 Mhz RAM gereksiz değil aslında, Ryzen işlemciler RAM'lerin Mhz'si yüksek olunca daha fazla verim gösteriyor, tecrübeyle sabit. Mevcut anakartın seni Ryzen 5 3600 ve RX 5700XT ile yolda bırakmaz, performans kaybı yaşatmaz. Ekran kartı olarak link'te bıraktığın MSI 5700XT modelini alabilirsin. Vatan Bilgisayarda dün akşam 200 TL daha ucuza satılıyordu.
Tamamdır başkan sağolasın. O zaman Anakart sabit kalıyor, ekran kartı ve işlemci alınıyor. RAM alımınıda 3600 yapma şansım olmuyor çünkü benim anakartım 3200 destekliyor en fazla :D olsun 3200e geçerim 2666'dan daha iyidir onunda acelesi yok ram ömürlük zaten. Teşekkür ederim sağolasın.
Bence eski sistemini satıp onun parasını da üstüne koyup sıfır güzel bir sistem toplayabilirsin
Ya o sorun değil üzerine para bile koyarım sattıktan sonra. Ama bu sistemin ederi nedir ki ? Bu işlerden anlamam piyasasını bilmem

MSI RX 5700XT MECH sorunlu bir ekran kartı, kesinlikle almayın. Aradada 400TL değil 730 TL fark var ayrıca. RX 5700XT serisinde Gigabyte en sorunsuz modellerden biri. Bende aynı karttan sipariş ettim haftaya geliyor. Ekran kartı karşılaştırmalarına bu videodan bakabilirsin.

MSI RX 5700XT MECH sorunlu bir ekran kartı, kesinlikle almayın. Aradada 400TL değil 730 TL fark var ayrıca. RX 5700XT serisinde Gigabyte en sorunsuz modellerden biri. Bende aynı karttan sipariş ettim haftaya geliyor. Ekran kartı karşılaştırmalarına bu videodan bakabilirsin.
Eyvallah başkan çok kral adamsın.. Fiyat farkını yanlış hesaplamışım pardon :D Peki son sorum sana bu şuan ki sistemim ne eder ?

Dostum 2K beklentin hiç yoksa RX 5700 yeterlidir. Hatta driver problemleri ile uğraşmak istemiyorum diyorsan bence direk GTX 1660 Super veya RTX 2060 tercih edebilirsin. Bu iki kartta sana 1080P'de uzun yıllar yetecektir. Onun dışında bence şuan fiyatı 700 küsür TL iken Tomahawk Max almanın hiçbir sakıncası yok. İşlemci olarak Ryzen 5 3600 tercih et. 250 TL kadar bir bütçeyi de Arctic Freezer 34 E-Sports Duo için ayır. Çünkü işlemci CPB açık iken voltaj dalgalanması yaşıyor. Ryzen 5 3600 ileride ekran kartını upgrade etmek istediğinde sorun çıkarmaz. Şuan RTX 2080 Super'e bile yetebileceğini söyleyebilirim. Onun dışında eğer NVIDIA kartı tercih etmekte seni ikna ettiysem eğer 550W bir güç kaynağı işini görecektir. Biraz ileriye dönük olsun diyorsan MB511 650W RGB kasayı tercih edebilirsin. Bence iyi önerilerde bulundum. Hayırlı olsun şimdiden.

Dostum 2K beklentin hiç yoksa RX 5700 yeterlidir. Hatta driver problemleri ile uğraşmak istemiyorum diyorsan bence direk GTX 1660 Super veya RTX 2060 tercih edebilirsin. Bu iki kartta sana 1080P'de uzun yıllar yetecektir. Onun dışında bence şuan fiyatı 700 küsür TL iken Tomahawk Max almanın hiçbir sakıncası yok. İşlemci olarak Ryzen 5 3600 tercih et. 250 TL kadar bir bütçeyi de Arctic Freezer 34 E-Sports Duo için ayır. Çünkü işlemci CPB açık iken voltaj dalgalanması yaşıyor. Ryzen 5 3600 ileride ekran kartını upgrade etmek istediğinde sorun çıkarmaz. Şuan RTX 2080 Super'e bile yetebileceğini söyleyebilirim. Onun dışında eğer NVIDIA kartı tercih etmekte seni ikna ettiysem eğer 550W bir güç kaynağı işini görecektir. Biraz ileriye dönük olsun diyorsan MB511 650W RGB kasayı tercih edebilirsin. Bence iyi önerilerde bulundum. Hayırlı olsun şimdiden.
Başkan çok güzel önerilerde bulundun ama 1- driver problemi derken? Ne problemi varmış ki driverlerde ?
2- Dediğin önerileri değerlendirsem ancak anakartı ileriki vadede almaya yeltensem bir problem olur mu ? 2060 superler çok pahalı yaw?

sahibindenden parçalarınızın ikinci el değerlerini bulup ona göre bi fiyat belirleyebilirsiniz. Ancak parçaları toplu satışta biraz daha uygun fiyat yazarsanız daha çabuk satabilirsin

@Visellynn

1-) Forumda biraz bakınırsan görürsün. Ekran hataları, bazı oyunlarda düşük GPU kullanım gibi sorunlar baş gösterebiliyor. Azaltıyorlar elbette fakat tamamen çözebilmiş değiller. Yenilerinin çıkmayacağı da garanti edilemiyor.

2-) 2060 Super önermedim zaten. 1080P oyunculuk için eğer Ray Tracing özelliğini beğendiysen ve istiyorsan RTX 2060, önemli değil diyorsan 1660 Super tercih etmen senin için yeterli olacaktır. Bahsettiğim anakart piyasadan ilk çıktığında silinmişti. Hemen herkes tercih etti. Çok kaliteli gerçekten. Şuan bir kaç yerde oldukça uygun fiyattan satılıyor. Bence eğer ileriye bir parça bırakmayı düşünüyorsan ekran kartı veya işlemci olsun o. Yani sistemi parça parça toplayacaksan.

İleride upgrade düşündüğün bir sistem için tavsiyelerim yerinde. İşlemcin oldukça ileriye yönelik. Önerdiğim anakart piyasada ki en iyi B450 anakart. Önerdiğim hava soğutma F/P canavarı. Kart tavsiyem de hem stabilite hem de 1080P oyunculuk için en iyi öneri diyebilirim :) .

Şimdiden hayırlı olsun. Sorun olursa yanıtlarım.

@Visellynn

1-) Forumda biraz bakınırsan görürsün. Ekran hataları, bazı oyunlarda düşük GPU kullanım gibi sorunlar baş gösterebiliyor. Azaltıyorlar elbette fakat tamamen çözebilmiş değiller. Yenilerinin çıkmayacağı da garanti edilemiyor.

2-) 2060 Super önermedim zaten. 1080P oyunculuk için eğer Ray Tracing özelliğini beğendiysen ve istiyorsan RTX 2060, önemli değil diyorsan 1660 Super tercih etmen senin için yeterli olacaktır.

İleride upgrade düşündüğün bir sistem için tavsiyelerim yerinde. İşlemcin oldukça ileriye yönelik. Önerdiğim anakart piyasada ki en iyi B450 anakart. Önerdiğim hava soğutma F/P canavarı. Kart tavsiyem de hem stabilite hem de 1080P oyunculuk için en iyi öneri diyebilirim :) .

Şimdiden hayırlı olsun. Sorun olursa yanıtlarım.
Başkan ben Ray Tracing'e göz atmıyorum hiç biliyor musun. Bana daha erken geliyor o teknoloji için. O teknolojiyide doruklarında yaşamak için bence daha yüksek bi RTX almak gerek yada ileriki yıllarda kullanmak gerek. Benim için 1080p önceliktir. 144Hz monitörüm var üzmesin yeter. Şimdi ki ve ilerideki oyunları şakır şakır oynatsın yeter. Öyle 40-50 fps istemiyorum yani en az 80-90-100'a vursun.

Peki anakartın farkı ne ? Yani benim msi b350m bazooka ile fark? Bana ne fark yaşatacak kendisi ? Hava soğutmanın namını duymuştum onu kesinlikle alacağım zaten. Kasa tavsiyenden eminmisin usta? Böyle fanı fazla olsun çok ses etmesin. 5-6 tane falan. :D RGB benim için önemli değil. Boş gereksiz ışıklar falan. Ha almam değil alırım ama onun için ekstra 200-300 vermem yani

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı