Ryzen 1500X + GTX 1050 Ti sistem yükseltme

Eğer kasadan az ses istiyorsan Corsair tercih et. Cooler Master'ın kasa ile gelen fanları sesli çalışıyor biraz. Onun dışında RTX konusunda sonuna kadar haklısın. Hem yeni bir teknoloji hem de en azından RTX 2060S veya RTX 2070 gibi bir kart tercih edilmeli. 1080P'de önerdiğim kart seni 2-3 sene dediğin değerlerde rahat götürür. Optimizasyon engelli oyunları saymazsak. Şu da var tabi aşırı grafik gerektiren oyunlar genellikle hikaye tabanlı oyunlar oluyor ve bu oyunları sabit 60FPS oynaman yeterli oluyor aslında. Örneğin Apex'te önerdiğim kart 100-140 FPS arası yüksek/ultra ayarlarda rahat oynatıyor :) .

Eğer kasadan az ses istiyorsan Corsair tercih et. Cooler Master'ın kasa ile gelen fanları sesli çalışıyor biraz. Onun dışında RTX konusunda sonuna kadar haklısın. Hem yeni bir teknoloji hem de en azından RTX 2060S veya RTX 2070 gibi bir kart tercih edilmeli. 1080P'de önerdiğim kart seni 2-3 sene dediğin değerlerde rahat götürür. Optimizasyon engelli oyunları saymazsak. Şu da var tabi aşırı grafik gerektiren oyunlar genellikle hikaye tabanlı oyunlar oluyor ve bu oyunları sabit 60FPS oynaman yeterli oluyor aslında. Örneğin Apex'te önerdiğim kart 100-140 FPS arası yüksek/ultra ayarlarda rahat oynatıyor :) .
Bunalttım kusura bakma ama şu sorumu da cevaplarsan sevinirim; Önerdiğin anakartın farkı ne ? Yani benim msi b350m bazooka ile fark? Bana ne fark yaşatacak kendisi ? Herhangi bir aciliyet içerir mi benim için? Yoksa ileriki teknolojiye dönük olduğu için falan mı

Şöyle izah edeyim, bir kere genel olarak Ryzen serisi işlemciler ile B450 öneriliyor. Sebebi bu anakartların zaten Ryzen serisi için çıkarılmış olması. Bizim anakarta gelecek olursak VRAM ve Mosfet açısından segmentinde birinci. Sistemini topladıktan 2-3 ay sonra almanda bir mahsur yok fakat piyasa da kalmama gibi bir durum söz konusu olabilir. Alabileceğin en iyi B450 olduğu için önerdim. Şuan piyasa da B450 olup Ryzen 9 3900X’i bile besleyebilecek tek anakart yanlış hatırlamıyorsam :). Öyle düşün. Şuan alman şart değil ama alman şart bence :) . Sonuçta bütün sistemi anakarta kuruyorsun. Upgrade şart. Ayrıca yanlış bilmiyorsam sahip olduğun anakart sadece ikinci nesil Ryzenlere kadar destek veriyordu. Eğer böyleyse alacağın işlemci ile kullanamayacaksın zaten.

Anakartınızı BIOS güncellemesiyle 3000 serisi işlemcilerle kullanabilirsiniz. RX 5700 RTX 2060'a göre daha güçlü bir karttır. Driver ile ilgili sorunları var tabi. Performans ve sürücü stabilitesi arasındaki seçimi siz yapın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı