Ryzen 1500X Sistemde Ekranın Gitmesi ve Donması

Katılım
1 Mart 2015
Mesajlar
32
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Futbolcu
Arkadaşlar merhaba. Daha yeni sitem aldım yaklaşık 7 ay bile olmamıştır. Sistemimde bu aralar şu sıkıntıyı görüyorum. Oyuna girince veya Youtube:den bir video izleyince ya da masaüstünde durunca bile bilgisayarım donuyor. Sonra ekran gidip geliyor tekrardan kullanmaya başlıyorum ve bu çok sık oluyor nedeninin de bilmiyorum. Dediğim gibi herhangi bir yerde takılırken gezerken Youtube olsun oyunlar olsun Google olsun masaüstünde olsun mousemi hareket ettiremiyorum donuyor.

Yani ondan sonra ekranım gidiyor sonra geri geliyor devam edebiliyorum her en iş yapıyorsam bu sorunun sebebi ne olabilir?

Sistemim:
  • Anakart: Asus Prime B350M-K
  • İşlemci: Ryzen 1500x
  • Ekran Kartı: Asus Rog Strix Rx570 4GB 256 bit
  • Güç Kaynağı: CoolerMaster 500W MWE Sersisi 80+ Güç Kaynağı
  • Kasa: CoolerMaster Masterbox Lite 3.1 2x120mm Kırmızı Fan
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence sorun hdd ile kaynaklı. HDTune programı ile sağlık testi yapın. Ssd varsa onuda test edip görselleri buraya yükleyin.
 
Tamamdır hocam dediklerinizi yapacağım fakat BIOS güncel.
Şu an yeni güncelleme gelmiş ona bakıyorum hemen, 2 gün önce yüklememişim. SSD yok hocam, Windows'um orijinal değil, ondan da olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Ben oyunlarda olsun genellikle oyunlarda oluyor oyun donuyor sonra ekranım gidiyor ama monitörüm açık bir şekilde bu oluyor bunun sebebi ne olabilir? Monitör açık bir şekilde ekranım gidiyor görüntüm yok daha sonrasında bilgisayarı kapama-açma tuşundan kapatıp tekrar açtıktan sonra geri geliyor sistemim görüntü geliyor bunun sebebi ne olabilir monitör ile dönüştürücü sayesinde görüntü alıyorum bu arada.
Sistemim:
  • Anakart: Asus Prime B350M-K
  • İşlemci: Ryzen R5 1500x
  • Ekran Kartı: Asus Rog Strix RX 570 4GB 256bit
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı