Ryzen 1600 + Msi Gtx 1060 3GB OC Sistem Toplama

@Kovboy1234 Ram 8 GB alacağım ama dört beş aya 16 GB olarak yükselteceğim. Zaten 8GB Ram asgari oldu artık yeni nesil oyunlarda yetmeyeceği kesinleşti. Ryzen 1400 ve GTX 1060 6GB a halen sıcak bakmıyorum. Sebebi ise Ryzen 1600 modelinin altındaki ryzenlerde hatırı sayılır FPS farkı var. Yanlış anlaşılmasın bu dar boğaz olayı değil. Dar boğaz olmasa bile FPS farkı yaratıyor. Ram hızlarını 3000 MHZ olarak almaya karar verdim. 16 GB ram çift kanal olarak 6000 MHZ ekran kartının VRAM açığını kapatır diye düşünüyorum. Zaten şimdilik 3GB Vram günümüz oyunlarında ucu ucuna yetiyor.
SONUÇ OLARAK:
Ryzen 1600
GTX 1060 3GB
8GB 3000 MHZ RAM (İleri zamanda 16 olacak) düşünüyorum. Bu arada monitörüm 144 Hz 1080p çok uzun yıllarda 1080p de oynayacağım yükseltme düşünmüyorum.

@TheMatrixHasYou Tamamda GTX 1060 6GB ile GTX 1060 3GB arasındada performans farkı var. Ben hala GTX 1060 6GB veya RX 580 8GB almanız taraftarıyım. RAM'leri 3000Mhz seçmeniz iyi olmuş. Hem oyunlarda performans artışı sağlayacaksınız hem de uygulamalar arası geçiş hızlı olacak. Bence GTX 1060 6GB veya RX 580 8GB tercih edin. Bu arada " darboğaz" kelimesi birleşik yazılır. R5 1400 vs R5 1600: (Bu arada GTX 1060 6GB biraz daha performanslı olacağı için R5 1400 tarafına 4-5 FPS ekleyin)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O halde son kararı siz verin.

@Kovboy1234 Videoda bariz şekilde 1600 1400 eziyor. GTX 1060 3gb da aynı grafik işlemciyi kullanıyor. 1060 6 Gb da. 6 Gb Cuda sayısı biraz fazla performans artışını 3-5 fps ordan sağlıyor. Sanırım buna en iyi cevabı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bu video vermiş durumda. Ekran kartının VRAM dolsa bile normal ram miktarının üzerine yazılmaya başlıyor. Eski düşük hızdaki ramler bile takılma veya 3-5 fpsden fazla fps düşüşü yapmıyor. @Recep Baltaş'ın da dediği gibi ekran kartı RAMine bakılıp alınmaz. Tabiki 1060 6 GB daha performanslı ama o fiyat farkını halen verme taraftarı değilim. Onun yerine RAM 16 GB yapılır. Bir taşla iki kuş misali. (Dar boğaz birleşik yazılır biliyorum ama bir defa bunun yüzünden Türkçe yanlış karakter deyip ceza verdiler.)

@TheMatrixHasYou Videoda R5 1600'ün R5 1400'ü bariz bir şekilde ezmesinin sebebi ekran kartı olarak GTX 1080Ti kullanılması ve R5 1400'ün GTX 1080Ti'ye darboğaz yapması. Siz GTX 1060 kullanınca darboğaz olacağını düşünmüyorum. Bu bağlamda FPS farkı daha da az olacaktır. Bahsettiğiniz videoda ekran kartı belleğinin aşılmasına rağmen takılmamasının sebebi ekran kartı bellek hızının 1500Mhz olması. Siz GTX 1060 3GB kullanınca ekran kartı Vram'ını aştığınız zaman oyunda takılmalar oluşacaktır. GTX 1060 gibi çok güçlü olan bir GPU'ya 3GB Vram yetersizdir. AC Sydicate, Ghost Recon Wildlands gibi oyunlarda çok fazla Vram kullandığı için GTX 1060 3GB Vram açısından ayarları yükseltmenizi önleyebilir. 3GB Vram ile "Vram darboğazı" dediğimiz olayı yaşayabilirsiniz. Ekran kartının tam performansından yararlanamayabilirsiniz. Bana göre R5 1400 ve GTX 1060 6GB/RX 580 8GB daha mantıklı. Ama yinede siz bilirsiniz.

@TheMatrixHasYou Eğer siz GTX 1060 3GB+R5 1600 konusunda ısrarcıysanız böyle bir konu açmanıza gerek yokmuş. Siz zaten kararınızı vermişsiniz.

Son düzenleme:
@Kovboy1234 Batman oyununda VRAM olarak 4.5 GB kullanıyor. GTX 1060 3 GB ile test edilip hiç bir takılma gibi durumlar görülmemiştir. VRAM hızlı bellek kullanılırken halen bir tabudur. Konuyu açmamın şu yararı oldu. Ryzen işlemcilerin yüksek bellek frekanslarında çalıştığı daha iyi tartışıldı. Ben bütçeden dolayı düşük alacaktım ama hayati önem taşıyor gibi duruyor. İntelde aynı durum söz konusu değil galiba.

Optimizasyona bağlı NVİDİA'nın optimize etmediği oyunlarda sıkıntı çıkabilir. R7 260 da GTA 5'e optimize etmişler. GTX 1060 6GB'ı alman daha iyi olabilir.
bf1_3840_2160.png

Oyundan oyuna darboğaz değişir.

@İbotibo1 haklı. Oyundan oyuna değişir. Benim tavsiyem "R5 1400+RX 580 8GB vs R5 1600+ GTX 1060 3GB" isimli bir konu açın. Diğer sosyal üyelerinin mesajlarını okuyup karar verin. Benim önerim bu şekilde. Belki o bütçeye R5 1500 sığabilir.

4K çözünürlükte 3GB yetersiz gelmesi normal ama ben 1080p monitöre uygun alıyorum. Ayrıca şöyle bir sıkıntı var. Her testte farklı sonuçlar geliyor. Youtube'daki testlere baktığımda sizin gösterdiğiniz sonuçtan çok farklı sonuçlar görüyorum. Sistemi aldım test sonuçlarını kurulumu yapıp yükleyeceğim o zaman daha sağlıklı değerlendiririz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı