Merhaba uzun yıllardan sonra masaüstü bilgisayar kullanmaya karar verdim ve yeni bir sistem topladım. Kurulumu ve montajı gerçekleştirdim ancak ekrana siyah bir görüntü dışında ekranda başka hiçbir şey gözükmüyor.
Sistem bileşenleri:
Not:Monitör olarak Vestel 32" Pixellence Televizyonu kullanıyorum HDMI kablo üzerinden görüntüyü aktarmayı deniyorum. Sistem düzgün bir şekilde açılıyor anakart ışıkları yanıyor işlemci, ekran kartı ve güç kaynağı fanları dönüyor. Ancak BIOS dahil hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. İşletim sistemi henüz yüklenmedi TV dışında başka monitörüm yok Televizyonda HDMI ve VGA, ekran kartında ise HDMI, DVI ve DisplayPORT çıkışları mevcut. Notebook ile aynı HDMI kablo ve televizyondan görüntü alabiliyorum.
Sistem bileşenleri:
- MSI x370 Gaming Plus Anakart
- Ryzen R5 1600 İşlemci
- Sapphire Rx 560 4 GB Pulse Ekran Kartı
- Gskill JipjawsV 3000 Mhz 1x8 GB RAM Bellek
- NVMe Samsung 960 Evo M2 256 GB Katı Hal Depolama
- Cougar STX 700 700W 80+ Güç Kaynağı (Frisby FC-9040G kasa ile gelen)
- Anakart BIOS pili çıkarılıp takıldı
- Sorunun nedenini bulabilmek için bileşenler tek tek çıkarılıp, tek tek takılarak denendi (İşlemci, RAM, SSD, Anakart, PSU)
- Tüm sistem söküldü statik elektrikten kurtulmak için yaklaşık 10 dk beklendi seramik ve ahşap malzemelerle topraklama denendi
Not:Monitör olarak Vestel 32" Pixellence Televizyonu kullanıyorum HDMI kablo üzerinden görüntüyü aktarmayı deniyorum. Sistem düzgün bir şekilde açılıyor anakart ışıkları yanıyor işlemci, ekran kartı ve güç kaynağı fanları dönüyor. Ancak BIOS dahil hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. İşletim sistemi henüz yüklenmedi TV dışında başka monitörüm yok Televizyonda HDMI ve VGA, ekran kartında ise HDMI, DVI ve DisplayPORT çıkışları mevcut. Notebook ile aynı HDMI kablo ve televizyondan görüntü alabiliyorum.