Ryzen 1600 ve GTX 1060 sistem FPS düşmesi

Bunu Ryzen Master'da yapıp deneyeceğim. İlla BIOS kullanmak zorunda değilim heralde? Sonuçların ekran görüntüsünü paylaşırım birazdan hocam.
Tabi ki zorunda değilsin:) Bekliyorum.

Hocam Ryzen Master ayarlarım ve Sistem Kararlılık Testi sonuçlarımı paylaşıyorum. Sanırım kasamın soğutması yeterli, stok soğutucu olduğu halde çok ısınmadı.

Değerler oldukça iyi. Sorunun çözüldü mü?

Deniyorum hocam, eskiye nazaran biraz daha akıcı geldi CS-GO net bir şey söylemek için erken. Peki tamamen düzelmesi için 3.7 GHz çıkarmamı önerir misiniz? Riski nedir? Sağ olun bu arada.
Ryzen işlemcilerde 1.45V ve üstü voltaj değerleri işlemciye zarar verebilir. Ayrıca sıcaklık olarak 80 dereceyi aşmanı tavsiye etmem.

Oyun esnasında işlemcilere, kararlılık testi veya stres testi esnasında olandan daha az yük biner bu sayede çok daha az ısınır. Sıcaklık değerlerini oyun esnasında takip ederek 3.9 GHz'ye kadar çıkabilirsin. Tam voltaj değerlerini maalesef hatırlamıyorum, deneme yanılma ile bulman gerekecek. 3.9 GHz için 1.375V yeterli olacaktır ancak 3.7 ve 3.8 GHz için bir fikrim yok maalesef.

Ryzen işlemcilerde 1.45V ve üstü voltaj değerleri işlemciye zarar verebilir. Ayrıca sıcaklık olarak 80 dereceyi aşmanı tavsiye etmem.

Oyun esnasında işlemcilere, kararlılık testi veya stres testi esnasında olandan daha az yük biner bu sayede çok daha az ısınır. Sıcaklık değerlerini oyun esnasında takip ederek 3.9 GHz'ye kadar çıkabilirsin. Tam voltaj değerlerini maalesef hatırlamıyorum, deneme yanılma ile bulman gerekecek. 3.9 GHz için 1.375V yeterli olacaktır ancak 3.7 ve 3.8 GHz için bir fikrim yok maalesef.
Oyun şuan gayet akici. FPS değerleri 300 yaklaştı ve sunucu kalabalık. Sorunum sanırım çözüldü ama 3.7 denemek isterim hafif takılma var çünkü. Forumda benzer sorunu yaşayan arkadaşlar için bu konu çok yararlı olacak. Bu arada o değerleri nerden öğrenebilirim? Söylediğim gibi ilk defa yapıyorum, deneme yanılma yolunu deneyemem.

Oyun şuan gayet akici. FPS değerleri 300 yaklaştı ve sunucu kalabalık. Sorunum sanırım çözüldü ama 3.7 denemek isterim hafif takılma var çünkü. Forumda benzer sorunu yaşayan arkadaşlar için bu konu çok yararlı olacak. Bu arada o değerleri nerden öğrenebilirim? Söylediğim gibi ilk defa yapıyorum, deneme yanılma yolunu deneyemem.
Değerleri öğrenebileceğin bir yer olduğunu sanmıyorum:) Sana verdiğim değerleri ben kendim deneme yanılma yoluyla bulmuştum:kıkırda:

Frekansı arttır, test et, hata verirse voltajı arttır ve tekrar et!:kedi:

Değerleri öğrenebileceğin bir yer olduğunu sanmıyorum:) Sana verdiğim değerleri ben kendim deneme yanılma yoluyla bulmuştum:kıkırda:

Frekansı arttır, test et, hata verirse voltajı arttır ve tekrar et!:kedi:
Sistem kararlılık testinde hata verirse değil mi? Peki test yapıyorum, paylaşırsam tekrar yardımcı olur musunuz?

Sistem kararlılık testinde hata verirse değil mi? Peki test yapıyorum, paylaşırsam tekrar yardımcı olur musunuz?
Evet, 10 dakikalık kararlılık testinde herhangi bir hata olursa voltajı arttırın.

Elbette elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım:)

3.7 GHz için 1.3V ile denemelere başlayabilirsin. Hata olmazsa voltajı düşürmeni öneririm. Ne kadar az voltaj o kadar serin işlemci.

Evet, 10 dakikalık kararlılık testinde herhangi bir hata olursa voltajı arttırın.

Elbette elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım:)

3.7 GHz için 1.3V ile denemelere başlayabilirsin. Hata olmazsa voltajı düşürmeni öneririm. Ne kadar az voltaj o kadar serin işlemci.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda 1.24 voltaj ile 3.7 Ghz. Ayarlamış sanırım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı