Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Tabi ki zorunda değilsinBunu Ryzen Master'da yapıp deneyeceğim. İlla BIOS kullanmak zorunda değilim heralde? Sonuçların ekran görüntüsünü paylaşırım birazdan hocam.
Deniyorum hocam, eskiye nazaran biraz daha akıcı geldi CS-GO net bir şey söylemek için erken. Peki tamamen düzelmesi için 3.7 GHz çıkarmamı önerir misiniz? Riski nedir? Sağ olun bu arada.Değerler oldukça iyi. Sorunun çözüldü mü?
Ryzen işlemcilerde 1.45V ve üstü voltaj değerleri işlemciye zarar verebilir. Ayrıca sıcaklık olarak 80 dereceyi aşmanı tavsiye etmem.Deniyorum hocam, eskiye nazaran biraz daha akıcı geldi CS-GO net bir şey söylemek için erken. Peki tamamen düzelmesi için 3.7 GHz çıkarmamı önerir misiniz? Riski nedir? Sağ olun bu arada.
Oyun şuan gayet akici. FPS değerleri 300 yaklaştı ve sunucu kalabalık. Sorunum sanırım çözüldü ama 3.7 denemek isterim hafif takılma var çünkü. Forumda benzer sorunu yaşayan arkadaşlar için bu konu çok yararlı olacak. Bu arada o değerleri nerden öğrenebilirim? Söylediğim gibi ilk defa yapıyorum, deneme yanılma yolunu deneyemem.Ryzen işlemcilerde 1.45V ve üstü voltaj değerleri işlemciye zarar verebilir. Ayrıca sıcaklık olarak 80 dereceyi aşmanı tavsiye etmem.
Oyun esnasında işlemcilere, kararlılık testi veya stres testi esnasında olandan daha az yük biner bu sayede çok daha az ısınır. Sıcaklık değerlerini oyun esnasında takip ederek 3.9 GHz'ye kadar çıkabilirsin. Tam voltaj değerlerini maalesef hatırlamıyorum, deneme yanılma ile bulman gerekecek. 3.9 GHz için 1.375V yeterli olacaktır ancak 3.7 ve 3.8 GHz için bir fikrim yok maalesef.
Değerleri öğrenebileceğin bir yer olduğunu sanmıyorumOyun şuan gayet akici. FPS değerleri 300 yaklaştı ve sunucu kalabalık. Sorunum sanırım çözüldü ama 3.7 denemek isterim hafif takılma var çünkü. Forumda benzer sorunu yaşayan arkadaşlar için bu konu çok yararlı olacak. Bu arada o değerleri nerden öğrenebilirim? Söylediğim gibi ilk defa yapıyorum, deneme yanılma yolunu deneyemem.
Sistem kararlılık testinde hata verirse değil mi? Peki test yapıyorum, paylaşırsam tekrar yardımcı olur musunuz?Değerleri öğrenebileceğin bir yer olduğunu sanmıyorumSana verdiğim değerleri ben kendim deneme yanılma yoluyla bulmuştum
Frekansı arttır, test et, hata verirse voltajı arttır ve tekrar et!
Evet, 10 dakikalık kararlılık testinde herhangi bir hata olursa voltajı arttırın.Sistem kararlılık testinde hata verirse değil mi? Peki test yapıyorum, paylaşırsam tekrar yardımcı olur musunuz?
Bu videoda 1.24 voltaj ile 3.7 Ghz. Ayarlamış sanırım.Evet, 10 dakikalık kararlılık testinde herhangi bir hata olursa voltajı arttırın.
Elbette elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
3.7 GHz için 1.3V ile denemelere başlayabilirsin. Hata olmazsa voltajı düşürmeni öneririm. Ne kadar az voltaj o kadar serin işlemci.