Ryzen 1600 ve GTX 1070 düşük GPU kullanımı

EmrYlmz

Kilopat
Daha fazla  
Bu sorunu özellikle GTA 5 oynarken yaşıyorum. GPU kullanımı sabit olmuyor. %70, %60, %80, %90 gibi değerlerde geziyor. Bu yüzden de FPS sabit olmuyor. Performans kaybı oluyor. Oyunu oynarken GPU kullanımını %99'da sabit bırakılabiliyor mu?

İşlemci= Ryzen R5 1600
RAM= GSKILL 16 GB 2400 MHz
PSU= Corsair 650w
Ekran kartı= EVGA GTX 170 FTW
Anakart= Gigabyte AB350

BIOS sürümü, ekran kartı sürümü günceldir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı aldığım için yazamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20180702_203324-min.jpg
    IMG_20180702_203324-min.jpg
    547,3 KB · Görüntüleme: 74
1080P Monitör kullanıyorsunuz sanırım. 1440P için üretilen kartı 1080P de kullanırsanız birde eski bir oyunu oynarsanız verim alamazsınız tabii. DSR Açıp kullanımı yükseltmeyi deneyin bunun dışında merak ediyorsanız herhangi bir darboğaz söz konusu değil.

1080P Monitör kullanıyorsunuz sanırım. 1440P için üretilen kartı 1080P de kullanırsanız birde eski bir oyunu oynarsanız verim alamazsınız tabii. DSR Açıp kullanımı yükseltmeyi deneyin bunun dışında merak ediyorsanız herhangi bir darboğaz söz konusu değil.

Belirtmeyi unutmuşum ama monitörüm 144Hz.
Şimdi 1440P çözünürlüğünde denedim. Ekran kartı kendini %90 civarlarında kullanıyor ama 90-80 FPS alıyorum.
1080P çözünürlüğünde ise ekran kartı kendini kullanmadığı için 90-100 FPS alıyorum.
Yani 1080P çözünürlüğünde, ekran kartını %90 ve üstü kullanıma (oyunda grafik yükseltmesi olmadan) sabitleyemez miyiz ?

Belirtmeyi unutmuşum ama monitörüm 144Hz.
Şimdi 1440P çözünürlüğünde denedim. Ekran kartı kendini %90 civarlarında kullanıyor ama 90-80 FPS alıyorum.
1080P çözünürlüğünde ise ekran kartı kendini kullanmadığı için 90-100 FPS alıyorum.
Yani 1080P çözünürlüğünde, ekran kartını %90 ve üstü kullanıma (oyunda grafik yükseltmesi olmadan) sabitleyemez miyiz ?
Yukarıda dediğim gibi bunu DSR açarak yapabilirsiniz.
Şuna bir göz atın: Nvidia GeForce Experience DSR Nasıl Aktif Edilir?
DSR ( Dynamic Super Resolution ) Ne Demek ?

Yukarıda dediğim gibi bunu DSR açarak yapabilirsiniz.
Şuna bir göz atın: Nvidia GeForce Experience DSR Nasıl Aktif Edilir?
DSR ( Dynamic Super Resolution ) Ne Demek ?

DSR açtım zaten ve ekran kartı kullanımı da olması gerektiği gibiydi. Ama istediğim FPS değerlerini (1080P ile aldığım FPS değerleri ile neredeyse aynı) alamadım. Bu yüzden de 1080P çözünürlüğünde oynayıp ekran kartı kullanımının %90 civarında olmasını istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü ?

Oynadığınız ayarlar nedir? Ayarları yükselterek ekran kartına yük bindirmeye deneyebilirsiniz. Aldığınız değerler çok düşük bir değer değil ekran kartı kullanımı %100 olsa da bu değerler çok fazla değişmez. Çok bariz bir darboğaz olmuyor. Bir de artık bu tür sistemler GTA V için çerez kaçabiliyor. Yani biraz daha güncel oyunlarda daha iyi FPS alırsınız.

Bir de GTX 1070, FHD'de birazcık darboğaz yapabilir. Yani aldığınız değerler normal gibi. GPU kullanımı sabitleyecek bir program yok maalesef. Dediğim gibi ayarları arttırıp ekran kartını zorlamalısınız.

Son düzenleme:
Oynadığınız ayarlar nedir? Ayarları yükselterek ekran kartına yük bindirmeye deneyebilirsiniz. Aldığınız değerler çok düşük bir değer değil ekran kartı kullanımı %100 olsa da bu değerler çok fazla değişmez. Çok bariz bir darboğaz olmuyor. Bir de artık bu tür sistemler GTA V için çerez kaçabiliyor. Yani biraz daha güncel oyunlarda daha iyi FPS alırsınız.

Ayarları yükseltirsem ekran kartına binen yük artıyor ama FPS değişmiyor.
Benim isteğim oyunda herhangi bir ayar yükseltmeden ekran kartı kullanımını arttırmak.
Böyle bir şey mümkün mü ?
IMG_20180702_215509.jpg
IMG_20180702_215542.jpg
IMG_20180702_215551.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı