Ryzen 1600 ve GTX 1070 sistemde düşük performans ve FPS drop

Patace

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 1600
B350 MSI Pc Mate
8 GB 2400MHZ
Galax GTX 1070 EX
Samsung 960EVO 250GB
CoolerMaster 700W +80 WHITE

Ne varsa denedim anlıyorum diyenlere TeamViewer verdim bir türlü halledemedim. Bu sistemle CS:GO'da 80-120 FPS alıyorum. 1-2 dk süren FPS droplar var. LOL'de de aynı şekilde FPS droplar. Yani neredeyse bütün oyunlarda FPS drop var. Akıcılık alamıyorum. BIOS Update yaptım, driverler güncel ama sorunum hala devam ediyor. Yardım edin lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir ihtimal düşük RAM miktarı ve frekans hızı. Böyle bir sistemde en azından 16 GB 3000 MHz'lik RAM kullanılmalıydı. Bütçeniz müsaitse bu yükseltmeyi mutlaka yapın. Ryzen sistemlerde RAM frekans hızı, performansı ciddi ölçüde etkileyebiliyor. Tabii bunun yanında RAM'ler de 16 GB olması gerekiyor, günümüz şartları altında.

MSI Afterburner ile oyun içi değerleri paylaşırsanız, daha iyi yardımcı olabiliriz. Mümkünse kısa bir video şeklinde olsun. Olmazsa görsel aracılığı ile paylaşabilirsiniz.

Şu zamanlarda Ryzen sistemlerde performans sorunlarına çok rastlıyorum. Genelde sorunlar hep benzer... Hemen hemen her kişide benzeri sorunlar.

Bir ihtimal düşük RAM miktarı ve frekans hızı. Böyle bir sistemde en azından 16 GB 3000 MHz'lik RAM kullanılmalıydı. Bütçeniz müsaitse bu yükseltmeyi mutlaka yapın. Ryzen sistemlerde RAM frekans hızı, performansı ciddi ölçüde etkileyebiliyor. Tabii bunun yanında RAM'ler de 16 GB olması gerekiyor, günümüz şartları altında.

MSI Afterburner ile oyun içi değerleri paylaşırsanız, daha iyi yardımcı olabiliriz. Mümkünse kısa bir video şeklinde olsun. Olmazsa görsel aracılığı ile paylaşabilirsiniz.

Şu zamanlarda Ryzen sistemlerde performans sorunlarına çok rastlıyorum. Genelde sorunlar hep benzer... Hemen hemen her kişide benzeri sorunlar.
Hemen hemen herkes GTX 1060, 1070, 1070 Ti ve 1080 gibi kartlarla 8 GB RAM kullanıyor ve ekran kartı kullanımı düşük diyor. Bunun gibi konularda genellikle RAM takviyesi çözüm oluyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı