Ryzen 1600 ve RX 580 Performans Sorunu

Windows 10'u İndirin buradan indirin.
Aracı şimdi indirine tıklayın.Küçük bir şey inicek ilk başta.Yüklemeye geçince 2 secenek sunuyor.Başka bir bilgisayara kurmak istiyoruma tıklayın ve usb flash sürücüsü oluşturmayı seçin.8gblık yeterli olur.Usbnin içine indirmesini bekleyin.İndirdikten sonrada yapacaklarınıza şu videodan bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıkçası benim topladığım sistemden bende performans alamıyorum. Benim bütün sıcaklık değerlerim normal. Fakat GPU kullanımı düşük. Yeni bir disk satın alıp tekrar deneyeceğim asıl soruya gelirsek işlemcim CS GO'da 50-55 derece ve bu sıcaklık değerleri overclock yapılmış halindeki değerler.

Gerçekten çok ilginç. 4500 TL değerindeki sistem, 1500 TL değerindeki APU sistemden daha düşük performanslı çalışıyor. Pişman oldum desem yeridir.
Windows 10'u İndirin buradan indirin.
Aracı şimdi indirine tıklayın.Küçük bir şey inicek ilk başta.Yüklemeye geçince 2 secenek sunuyor.Başka bir bilgisayara kurmak istiyoruma tıklayın ve usb flash sürücüsü oluşturmayı seçin.8gblık yeterli olur.Usbnin içine indirmesini bekleyin.İndirdikten sonrada yapacaklarınıza şu videodan bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Gerçekten çok ilginç. 4500 TL değerindeki sistem, 1500 TL değerindeki APU sistemden daha düşük performanslı çalışıyor. Pişman old

Teşekkür ederim.
Kesinlikle para biriktirip hayalinizdeki sistemi topluyorsunuz ve bundan performans alamıyorsunuz. Temiz bir kurulum yaptıktan sonra bilgilendirir misiniz takipteyim.

Kesinlikle para biriktirip hayalinizdeki sistemi topluyorsunuz ve bundan performans alamıyorsunuz. Temiz bir kurulum yaptıktan sonra bilgilendirir misiniz takipteyim.
Sizin yazdıklarınızı okuyunca bende korkmaya başladım çünkü sizinkilere benzer birşey topluyorum yavaştan sizce devam etmelimiyim yoksa İntel bi işlemci üzerine mi devam etmeliyim ?

Son düzenleme:
Son olarak aklıma geldi.Temiz kurulumdan sonra xbox dvr kapatmayı unutmayın baya performans kaybı yaşatıyor.

Tamamdır, teşekkürler.

Sizin yazdıklarınızı okuyunca bende korkmaya başladım çünkü sizinkilere benzer birşey topluyorum yavaştan sizce devam etmelimiyim yoksa İntel bi işlemci üzerine mi devam etmeliyim ?

Ben bu konularda çok bilgili değilim. Sistemi toplayın ya da toplamayın diyemem ama o kadar sorun yaşayan kişi var ki Ryzen sistemlerde. Türk ve yabancı forumlar bu şikayetlerle dolu. Tamam, fiyat performans olarak Ryzen sistem oldukça iyi ancak ben çok sorunlu olduğu kanaatindeyim.

Bunun için net bir şey söylemem doğru olmaz. Sebebi ise sonuçta Ryzen bütçe dostu ve ısı değerleri açısında tüm algıları yıkmış durumda. Şuan sıcaklık değeri boşta 28 derece. Performansına gelecek olursak performans testlerinde çok iyi değerler yakalayanlar var fakat bir o kadarda kötü sonuç alanlarda mevcut. Eğer bütçeniz müsait ise İntel bir sistem toplamanız tabiki de daha doğru olacaktır.

Hayır. Sıcaklıkları gayet iyi Ryzen işlemcilerin. Boştaki değerler pek önemli değil. Yükte de gayet iyi değerler görülüyor. İşlemci kaynaklı hiçbir sıcaklık problemleri yok zira muadilleri Intel işlemcilerle de TDP değerleri aynı. Ryzen sistemlerin şu an özel olarak bir kronik sorunu yok. Bazı anakartlar ve BIOS sürümleri sıkıntılı. Ki bunlar da aşıldı artık. Zaten öneri istediğinizde burada güzel öneriler yaparız. Siz BIOS güncelleyin. Tüm sisteminizi belirtin. Wİndows'u nereden satın aldınız? Soğutucuyu düzgün oturtamamışsınız gibi gözüküyor. Her kabloyu doğru ve tam taktınız mı?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı