Ryzen 1600 ve RX 580 Performans Sorunu

Bunun için net bir şey söylemem doğru olmaz. Sebebi ise sonuçta Ryzen bütçe dostu ve ısı değerleri açısında tüm algıları yıkmış durumda. Şuan sıcaklık değeri boşta 28 derece. Performansına gelecek olursak performans testlerinde çok iyi değerler yakalayanlar var fakat bir o kadarda kötü sonuç alanlarda mevcut. Eğer bütçeniz müsait ise İntel bir sistem toplamanız tabiki de daha doğru olacaktır.
İntel anakartlar da çok pahalı ne yapsam bilemiyorum.

Hayır. Sıcaklıkları gayet iyi Ryzen işlemcilerin. Boştaki değerler pek önemli değil. Yükte de gayet iyi değerler görülüyor. İşlemci kaynaklı hiçbir sıcaklık problemleri yok zira muadilleri Intel işlemcilerle de TDP değerleri aynı. Ryzen sistemlerin şu an özel olarak bir kronik sorunu yok. Bazı anakartlar ve BIOS sürümleri sıkıntılı. Ki bunlar da aşıldı artık. Zaten öneri istediğinizde burada güzel öneriler yaparız.
Yok ben sıcaklığı kastetmedim performansı düşündüyor beni FPS droplar falan.

Hayır. Sıcaklıkları gayet iyi Ryzen işlemcilerin. Boştaki değerler pek önemli değil. Yükte de gayet iyi değerler görülüyor. İşlemci kaynaklı hiçbir sıcaklık problemleri yok zira muadilleri Intel işlemcilerle de TDP değerleri aynı. Ryzen sistemlerin şu an özel olarak bir kronik sorunu yok. Bazı anakartlar ve BIOS sürümleri sıkıntılı. Ki bunlar da aşıldı artık. Zaten öneri istediğinizde burada güzel öneriler yaparız. Siz BIOS güncelleyin. Tüm sisteminizi belirtin. Wİndows'u nereden satın aldınız? Soğutucuyu düzgün oturtamamışsınız gibi gözüküyor. Her kabloyu doğru ve tam taktınız mı?

Boştaki sıcaklık tabi ki büyük sorun değil, benim canımı sıkan anı sıcaklık yükselmeleri +10 civarında. Windows 10'a, Windows 7'den ücretsiz yukselttim. BIOS güncel, tüm kablolar doğru yerlerine takıldı. İşlemci fanını çok özenli taktım, taktıktan sonra

Sıcaklık sorunu yok mu yani şu an? İmleç oynatınca bile sorun oluyor demişsiniz. Nasıl düşüyor mesela FPS? Hangi oyunlarda ve nasıl? Diğer sorularıma da cevap verin.

Yanlış kişiye cevap verdiniz galiba. Konuyu açan kişi benim, bu cevap verdiğiniz arkadaş değil. FPS sorununa gelince; örneğin CS GO'da 300+ FPS alıyorum, bir kaç dakika ara ile FPS birkaç saniyeliğine 60 - 70'e düşüyor. Bu sorun yüklediğim tüm oyunlar için geçerli. GTA V, Bioshock İnfinite, Rise of the Tomb Raider.

Gerçekten çok ilginç. 4500 TL değerindeki sistem, 1500 TL değerindeki APU sistemden daha düşük performanslı çalışıyor. Pişman oldum desem yeridir.
Bence kendini boşa üzüyorsun ya aldığın bir parça arızalı ya da yaptığın işlerden birisi sisteminin çalışmasını önlüyor. Temiz bir windows kurulumu yapmanı öneriyorum. Kurduğun sistem şuan piyasanın en iyi sistemi için rahat olsun...

O sıradaki değerleri video halinde MSI Afterburner veya Radeon Overlay ile atabilir misiniz?

Tabi, en kısa zamanda atarım. Öncelikle temiz kurulum yapmayı düşünüyorum birkaç arkadaşın tavsiyesi üzerine.
Bence kendini boşa üzüyorsun ya aldığın bir parça arızalı ya da yaptığın işlerden birisi sisteminin çalışmasını önlüyor. Temiz bir windows kurulumu yapmanı öneriyorum. Kurduğun sistem şuan piyasanın en iyi sistemi için rahat olsun...

Teşekkür ederim cevabın için. Parçalar arızalı değil muhtemelen, hepsi sorunsuz çalışıyor gibi görünüyor ama bir yerde vur sorun var. Dediğin gibi temiz kurulum yapacağım bu gece.

Windows 10'u İndirin buradan indirin.
Aracı şimdi indirine tıklayın.Küçük bir şey inicek ilk başta.Yüklemeye geçince 2 secenek sunuyor.Başka bir bilgisayara kurmak istiyoruma tıklayın ve usb flash sürücüsü oluşturmayı seçin.8gblık yeterli olur.Usbnin içine indirmesini bekleyin.İndirdikten sonrada yapacaklarınıza şu videodan bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kesinlikle para biriktirip hayalinizdeki sistemi topluyorsunuz ve bundan performans alamıyorsunuz. Temiz bir kurulum yaptıktan sonra bilgilendirir misiniz takipteyim.

Her şeye format at demek yerine çözüme odaklanmak daha iyi olur.

Temiz kurulum yaptım. Görünen o ki çoğu sorunumun sebebi temiz kurulum yapmamammış.

1. CPU sıcaklık değerleri oldukça düştü. Boşta 36 - 38 derece civarında. Yükte önceden 65 - 70 derece aralığındaydı. Şu anda 60 - 62. Boşta sıcaklık sıçramaları hala var ama önceki gibi +10 değil. +4 - +5 civarında sıçrama oluyor ama normal olduğunu düşünüyorum. Arka planda Windows uygulamaları buna sebep oluyor görev yöneticisinden anladığım kadarıyla.

2. Chrome yavaşlık ve donma sorunu halloldu.

3. Bilgisayar açılma ve kapanma hızı önceden +15 saniyeydi. Şu anda -10.

4. RAM hızını 2933MHz'ye aşırtamadım hala. Şu anda 2800MHz'de yine.

5. Oyunlarda FPS sorunu öncekine oranla çok nadir oluyor. Bioshoch Infinite'de hala devam ediyor ama yaptığım araştırmaya göre oyunun kendisi sorunlu, sistemden kaynaklanan bir sorun değil.

Yardımcı olan herkese çok teşşekür ederim. Yeni sistem toplayan herkese, pek çok kişinin önerdiği gibi temiz kurulum yapmalarını tavsiye ediyorum.

Sorununun çözülmesine sevindim. İşlemci sıcaklığını halledince çoğu problem düzelmiş. Soğutucuyu takarken, macunu sürerken vs. biraz hata yapmışsın demek ki. Arkadaşın yaptıklarını yapıp, işlemci sıcaklığı sorununu çözdükten sonra, hala sorunlar yaşayan arkadaşlar varsa, anakart BIOS'unu güncellesinler, öyle denesinler.

Resmi Desteği | ASUS Türkiye

MSI Türkiye

Destek | GIGABYTE

ASRock > Support

Son düzenleme:
Sorununun çözülmesine sevindim. İşlemci sıcaklığını halledince çoğu problem düzelmiş. Soğutucuyu takarken, macunu sürerken vs. biraz hata yapmışsın demek ki. Arkadaşın yaptıklarını yapıp, işlemci sıcaklığı sorununu çözdükten sonra, hala sorunlar yaşayan arkadaşlar varsa, anakart BIOS'unu güncellesinler, öyle denesinler.

Resmi Desteği | ASUS Türkiye

MSI Türkiye

Destek | GIGABYTE

ASRock > Support

CPU fanına hiç dokunmadım aslında, sadece Windows temiz kurulum yaptım.

Sistemden performans almanıza sevindim. Bende sorunumu BİOS güncellemesi ile çözdüm.

Teşekkür ederim. O kadar da uğraşmıştım günlerdir sorunları çözmek için. Temiz kurulum yapmak hiç aklıma gelmemişti. Bir size sorum olacak. Bahsettiğiniz CPU fanınız kutu içinden çıkan fan mı? Öyle ise fan kaç RPM'de dönüyor?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı