Ryzen 1600'dan Intel i7 7700K modeline geçmek

CS:GO için GTX 1060 hayli hayli yeter eminim bundan. Twitch yayıncıların sistemlerine bakıyorum GTX 1060, GTX 970 ekran kartı kullanıyorlar. Tek farkı işlemcinin Intel olması takıntı haline getirdim artık, bir an önce halletmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

İyi de R5 1600 Twitch yayınları için fazlasıyla yeterli saçma sapan para israfı için değiştirmiş olursun ve hiçbir ekstra getirisi bile olmadan.

AArkadaşım ne ekran kartından bahsediyorsun GTX 1060 var. Fix CS:GO oynuyorum diyorum fazlasıyla yetecek bir ekran kartı lütfen düzgün bilgi ver.

Oyun içindeki değerler bunlardır.
İşlemcini değiştirmene gerek kesinlikle yok. Attığın resimleri inceledim. Ekran kartı kullanımın çok az o yüzden FPS düşük. Aslında 150 FPS kötü değil bu arada . Onun çözüm yöntemleri var. Ayarlarının hepsini ultra yapmayı denedin mi? Bende 1080P IPS monitör, R5 1600 ve 1050 TI var her şey ultra ayarlardayken 250 FPS ile oynuyorum ve bu sırada bırakın işlemci yükünü, tek çekirdeği bile tam kullanmıyor, boost hızına geçmiyor. Ekran kartı kullanımım da genelde 75-80 civarında. Yani sizin 8700K almanız sadece para israfı olur, sonuç değişmez. Yok ben illa ki bir şey değiştirmek istiyorum diyorsanız da ekran kartını değiştirin. O işlemcinin şu an cevap veremeyeceği bir ihtiyacınız yok. 7700K'yı bile çok çekirdekte tokatlayan tek çekirdekte sadece aradaki hız farkından dolayı geriye düşen bir işlemci.
Not: Aralarında 0.9 GHZ fark olmasına rağmen çok çekirdekte fark atıyor ve TDP değeri 26W daha düşük fazladan 2/4 çekirdeğe sahip olmasına rağmen.
Not 2: 3.6 GHZ boost hızı zaten şu anda yeter de artar, zaten yeni oyunların hepsi DX 12'ye sahip onda da çoklu çekirdek performansı önde.

GHz'ye göre yorum yapılmaz.

Dediklerin doğru olabilir ama benim PC'de bir absürtlük var. Daha kötü PC'lerin benden fazla FPS alması kadar saçma bir şey olabilir mi?

Buraya ilk yorum attığımda yine CS:GO ile ilgili bir konuydu. CS:GO'da yüksek FPS almak için tek çekirdek performansı yüksek olan bir işlemci alman lazım. 7700K almak yerine 8700K veya 8700 alman daha mantıklı olur. Overclock yapmam diyorsan kesinlikle 8700 ve en ucuz Z370 anakartlardan birini al. İşin içine overclock girmeyince 8700Kk ve 8700 arasında bir fark yok neredeyse. Eğer bekleyebilirsen Ryzen+ işlemciler gelecek yakında ve tek çekirdek performansı, RAM uyumluluğu gibi özelliklerde iyileştirme olacak. Anakart falan değiştirmeden devam etme şansı doğabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1060 ve 8700 CSGO performansı.

Sırf CSGO için bu masrafa girmek ne kadar mantıklı?

CS: GO'yu hangi grafik ayarlarında oynuyorsun bilmiyorum ama sistemin o tarz bir oyun için çok yeterli. Tahminimce 1080P'den daha düşük ayarlarda oynuyorsun, paylaştığım görseldeki ayarları yapıp dener misin? Bu arada her oyuna girişte ''fps_max 0'' şeklinde ayarla. Aynı ekran kartının dizüstü versiyonu ile değerler bunlar. İleride Twitch yayını yapmak gibi bir düşüncen olursa da yayın için 2. bir bilgisayar toplarsın, aynı bilgisayara masraf etme derim. Halihazırda sistemin güncel ve güçlü. CS: GO harici güncel oyunlar da oynayacaksan 8GB RAM eklentisi ile uzun süre sıkıntısız idare eder seni.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    294,2 KB · Görüntüleme: 154
  • Adsız2.png
    245,3 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…