İşlemcini değiştirmene gerek kesinlikle yok. Attığın resimleri inceledim. Ekran kartı kullanımın çok az o yüzden FPS düşük. Aslında 150 FPS kötü değil bu arada

. Onun çözüm yöntemleri var. Ayarlarının hepsini ultra yapmayı denedin mi? Bende 1080P IPS monitör, R5 1600 ve 1050 TI var her şey ultra ayarlardayken 250 FPS ile oynuyorum ve bu sırada bırakın işlemci yükünü, tek çekirdeği bile tam kullanmıyor, boost hızına geçmiyor. Ekran kartı kullanımım da genelde 75-80 civarında. Yani sizin 8700K almanız sadece para israfı olur, sonuç değişmez. Yok ben illa ki bir şey değiştirmek istiyorum diyorsanız da ekran kartını değiştirin. O işlemcinin şu an cevap veremeyeceği bir ihtiyacınız yok. 7700K'yı bile çok çekirdekte tokatlayan tek çekirdekte sadece aradaki hız farkından dolayı geriye düşen bir işlemci.
Not: Aralarında 0.9 GHZ fark olmasına rağmen çok çekirdekte fark atıyor ve TDP değeri 26W daha düşük fazladan 2/4 çekirdeğe sahip olmasına rağmen.
Not 2: 3.6 GHZ boost hızı zaten şu anda yeter de artar, zaten yeni oyunların hepsi DX 12'ye sahip onda da çoklu çekirdek performansı önde.