Ryzen 1600X ve RX 470 Oyunlarda Restart Problemi

batuhanlz

Centipat
RX 470 GPU
Ryzen 1600X CPU
8 GB 2400MHz RAM
550W Thermaltake PSU

Herkese merhaba. Bilgisayarım oyunlarda restart atıyor. Elimde R7 370 ekran kartı var ve onunla test ettiğimde sorunsuz çalışıyor. Ama bu sorunun ekran kartından mı PSU'dan mı olduğuna karar veremiyorum. Bir de ASUS'un FurMark stres testi programı ile stres testi yaptığımda restart atmıyor. Ama OCCT ile stres testi yaparken sadece shadow complexity ayarını yükselttiğim zaman daha test ekranına geçmeden bilgisayar restart atıyor. 550W PSU yeter diye düşünüyorum ama emin değilim. Bu sorunla 4-5 aydır uğraşıyorum ve hala bir sonuca varamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde aynı ekran kartı ve neredeyse aynı olan 500W Thermaltake PSU var. Durduk yere hiç restart yemedim ama işlemcimi fazla overclock yaptığım için bilgisayar sapıtıyordu, yanlışlıkla CD sürücüsünün açma tuşuna bile bassam çöküp kapanıyordu bilgisayar. Onun dışında bu yeni sürümlerde RX470 daha fazla Wattman hatası vermiyor(tabi o sistemden sisteme değişirde).

Evet pc açıldığında wattman hatası veriyor. Ama sadece restartlandıktan sonra geliyor hata mesajı.
PSU 80+ değil sanırım R7 370 de böyle bir sıkıntı yoksa büyük ihtimalle sorun PSU.
550W 80 PLUS Bronze sertifikalı PSU
Sorunu çözdüm. Wattman ayarları sıfırladığında ekran kartına gelen voltajı 1.0'a çekmiş. Voltaj ayarını 1.1 yaptım üç saattir sorunsuz oynuyorum. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı