Ryzen 1700 Sistem Toplama

teknotpc

Hectopat
Daha fazla  
Bu sistem parasının hakkını verir mi ? Beni yarı yolda bırakır mı ? Sistem oyun ve Web'de gezinme için kullanılacak ama çoğunlukla oyun için. Ne düşünüyorsunuz bu sistem hakkında ? Beni 4-5 yıl götürebilmesi lazım. Çoğu arkadaşım neredeyse Ryzen 5 1600 + 1070'le aynı performansı verir diyor.

NOT: SSD'im var. Corsair Force Lee 120 GB

dasdsad.png

Bu sistem parasının hakkını verir mi ? Beni yarı yolda bırakır mı ? Sistem oyun ve Web'de gezinme için kullanılacak ama çoğunlukla oyun için. Ne düşünüyorsunuz bu sistem hakkında ? Beni 4-5 yıl götürebilmesi lazım. Çoğu arkadaşım neredeyse Ryzen 5 1600 + 1070'le aynı performansı verir diyor.

NOT: SSD'im var. Corsair Force Lee 120 GB

dasdsad.png
Cevap veren ?

Hemen hemen benim sistemimi toplamışsın. Battlegrounds oynuyorum. 20-30 FPS veriyor.(Şaka değil)
Oyunun optimizasyonu acayip problemli.Seni Ryzen işlemciden soğutmak istemem ama ben alırken her şeyi araştırıp almıştım. Çünkü bir daha ne zaman sistem alırım kim bilir? Araştırırken atladığım tek şey bugüne kadarki çıkan oyunların performans için genellikle Ghz yani frekans değerlerine ihtiyaç duyması. Ryzen 7 1700 ve i7 7700k arasında kalmıştım ve Ryzen seçtim. Sebebi 8 çekirdek olmasıydı ve render de çok daha iyi olmasıydı. Oyun+Yayın için kullanacaktım. İşlemci doğrudan aldığın FPS değerine etki ediyor sadece oyun için alacaksan biraz daha araştır derim. Fakat Overwatch oyununda High grafiklerde 100-120 FPS görüyorum. CSGO 100 FPS üzeri veriyor genelde. Oyunlar henüz Ryzen nesline ayak uydurabilmiş değil. Ek bilgi CSGO için 6 çekirdekten sonrası performansa herhangi bir katkı sağlamıyor. Sadece oyun oynayacaksan ryzen 7 almak zorunda değilsin. Ryzen 5 x serisi yüksek frekans değerli bir model alıp iyi bir soğutucu alırsın ryzen 7 den daha ucuza gelebilir ve tahminim daha fazla performans verir. İntel serisine de yönelebilirsin. Geleceğe yatırım yönünde evet ryzen daha mantıklı duruyor fakat gelecekteki çıkan oyunları oynamayı mı bekleyeceksin yoksa zaten piyasadaki oyunlarda yüksek FPS alabilmek için mi topluyorsun? RAM 2933 MHz çalıştırıyorum çünkü daha yükseği anakart henüz destekleyemiyor BİOS update bekliyorum. Ryzen çok acayip cazip gelse de henüz yeni ve optimizasyonlara ihtiyacı olan bir seri imiş meğersem. Hem AMD tarafından hemde oynamak istediğin oyunlar tarafından optimizasyon gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı