Ryzen 2. nesil işlemciler beklenmeli mi?

DSR açık mı? Ayrıca Full HD'de oynadığın için darboğaz olabilir. Sana tavsiyem 2K/4K monitör al, yoksa bu sorunu yaşamaya devam edersin.
Hocam 1080p icin bence yeterli bi kartim ve islemcim var . Youtubedende baktigim test videolarinda daha yuksek fps aliyorlar.

Valla arkadaşım sen 4K espor - 2K AAA oyun için sistem toplamışsın 1080p çözünürlükte CS GO, Dota 2 ve Knight Online oynarken verim alamıyorum sistemi daha da güçlendireyim diyorsun. Senin yaptığın Lamborghini Aventador alıp çukurlarla dolu arka sokaklarda performans beklemek gibi. O sisteme bu oyunlarda yazık.
Tamamda kardesim , bu sistem yani 2000 yilindaki oyunlari oynuyamicaksa neden bu kartlar cikarilmis ozaman ? Sonuc olarak daha dusuk kartlarla calisiyorsa , mantiken yuksek kartlada sorunsuz oynanmasi lazim?

Hocam 1080p icin bence yeterli bi kartim ve islemcim var . Youtubedende baktigim test videolarinda daha yuksek fps aliyorlar.

Tamamda kardesim , bu sistem yani 2000 yilindaki oyunlari oynuyamicaksa neden bu kartlar cikarilmis ozaman ? Sonuc olarak daha dusuk kartlarla calisiyorsa , mantiken yuksek kartlada sorunsuz oynanmasi lazim?

Zaten sorunlu oynamıyorsun ki? Sen 1080p'de beklediğin verimi alamıyorsun, o çözünürlükte o oyunlarda o verimi almak isteyenler R3 1050 Ti sistem topluyorlar.

Kardeş sana şunu söylemek isterim;

Sen elindeki sistemin kıymetini iyi bil. Benim bileşenlerim fena değil ama 8GB RAM yüzünden oyun oynayamıyorum zaten boşta 2GB kullanıyor geriye kalıyor 6GB bunu neye kullanacağımı bile bilmiyorum. 16GB RAM almak için 2 yıldır para biriktiyorum alamadım bile.

Elinizdekilerin kıymetini iyi bilin arkadaşlar, bana zamanında 2.500 TL'ye orta seviye bilgisayar toplama teklifi gelmiştim ailemin masaüstü bilgisayar takıntısından dolayı toplayamayıp en rezil bileşenli bilgisayarı almak zorunda kaldım.

Cozunurluk arttikca, islenen veri miktari artar. Dolayisiyla senin 1080p ile 720p'de aldigin FPS degerleri her zaman farklidir. Bunu 2k yada 4k'ya cikarirsan daha da duser.

Knight Online zaten 1080p tabanli bir oyun degil. Ekran kartin AMD olsa virtual resolution onerirdim. Oyun cozunurlugunu dusur, FPS oranlarina tekrar bak.

1600x900'de 120fps cektigim oyunlar 2k monitorumde 70'lere indi. Arabanin kasasina ek yaptikca agirlik artar, motor daha fazla yuke girer.

Ayriyeten ;

-Xbox ozelligini devre disi birakin yada kaldirin.
-Balance Power ozelligini High Performans'a cikartin.
-Razer Cortex tarzi bir programla deneyin bu adimlardan sonra.
-Son olarak da tum islemci cekirdeklerini oncelikle olarak ayarlamayi deneyin.

Şöyle bir durum var 100-200 fpsde bir oyunun kasmaması gerek. Bence virüs olabilir bilgisayarınızda. Ayrıca sistemin 1080p de 200 üstüne çıkmaması sistemin yetersizliğinden değil, 1070 2k için üretilmiş kartlardan asıl verimini 2k çözünürlüğe çıktığınızda alırsınız.
Ama kesinlikle servise göndermeyi ve formatı deneyin çünkü 100-200 fpsde kasması normal değil.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı