Daha fazla
- Meslek
- Freelance Finansçı ve 2 Şirket sahibi.
Stress ve stabilite test programlarında her zaman normalin 5-10 derece üzerinde bir sıcaklık değeri alırsınız. Yani yük altında sabit 70-75 derece aralıklarını görebiliyorsanız güvenli kullanım sınırındasınız demektir, 80 ve üzerine çıkıyorsa uzun vadeli kullanımda zarar verecektir. Dediğim gibi, bu bahsettiğim ısı değerleri Stress ve Stabilite test programlarında alacağın değerler, normal bir oyunda vs. 5-10 derece daha düşük değerler aldığını göreceksin. Not: Ben Xeon sistemimi overclock yaparken kendime bir "Yasal" bir de "İllegal" sınır belirlemiştim. Yasal sınırım 72* illegal sınırım ise 81 derece idi.Öncelikle hepinize verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Böyle temel şeyleri sorduğum için kusura bakmayın.
Totalde 16+8 çift kanal 24GB Ram var, amahaklısınız hocam, en azından yayında donma yaşamasam, upgrade edene kadar beni idare etse yeterli olacak.
Hocam ekran görüntüsünde attığım ayarları nasıl yapmam gerekiyor. Hangi ayarları ellemem lazım.
Hocam sizin dediğiniz şekilde küçük adımlarla gideceğim maksimum sıcaklık değerinin ne olması gerekiyor acaba?
Hocam şuanda voltaj 1.4 olarak gözüküyor, voltajı düşürüp mü hızı arttırmam gerekiyor. Birde çarpanı ilk başta kaç yapmamı öneriyorsunuz 38 mi yoksa 39 mu?