Bende ilk başta aynı sorunu yaşıyordum. Asus' un B350 chipsetli anakartı ve 2400G işlemci ile. O sıralar 2400G kullanan da çok olmadığı için internetten çözümle ilgili bir şey bulamamıştım. O sebeple anakartı ve işlemciyi ayrı ayrı servise yolladım. İkisinde de bazı sorunlar olduğu için ikisine de değişim kararı çıktı.
Neyse değiştirdim temiz kurulum falan yaptım. Fakat sorun hala devam ediyordu. ( O sıralar dahili GPU kullanıyordum.) Biraz daha araştırdıktan sonra Ramleri 2933 MHz' ye sabitledim ve sorun düzeldi. Artık tek bir sorunum kalmıştı; aşırı ısınma... O sorunda harici ekran kartı alınca düzeldi. ( RX 580)
Ekran kartını taktıktan sonra Ramleri tekrar 3200 MHz' ye çektim. 2- 3 hafta sorunsuz kullandım. Daha sonra ne olduysa; mavi ekranlar, oyundan atmalar, çökmeler vs. yaşamaya başladım. Tekrar Ramleri 2933 MHz' ye çekince yine sorunum düzeldi.
Bu olaylar gözlemlerime göre sadece benim başıma gelen olaylar değil. Fakat Asus hala BIOS güncellemesi yollamadı, yollamıyor. Şöyle bir baktım en son BIOS güncellemesi 27.4.2018 tarihinde gelmiş. Anlam veremiyorum. Çok mu zor?!