Ryzen 2600 ile mITX sistem toplama

thedealerr

Decapat
Merhaba,
Aşağıda bilgilerini verdiğim sistem toplamayı düşünüyorum.E kran kartım ve PSU'm olduğu için onları dahil etmedim. mITX toplayacağım için aslında çok seçeneğim yok lakin sizce mITX toplamam dezavantaj mıdır? Sadece hoşuma gittiği için istiyorum ama eksi yönü var mı onu öğrenmek istedim. Eğer mITX önermiyorsanız ATX tavsiyelere açığım. Kullanım amacımda ağırlıklı bir şey yok özellikle oyun için düşünmedim. Oyun da oynuyorum lakin render düşüncem var harici olarak genel kullanımım söz konusu. Aslında şu anki PC'mde bunları yapabiliyorum ama bu toplayacağım PC'nin daha güncel olmasını istiyorum. Mevcut PC özelliklerim:
  • Sabertooth 990FX R2.0 anakart
  • FX 8350 işlemci
  • 8 GB 1600 MHz Dual 2x4 RAM
  • Thermaltake contac 30 soğutucu
  • 120 GB Kingston SSD
  • 2 TB Toshiba 7200 RPM 64mb HDD
  • 1050 Ti MSI Gaming
  • Aerocool VX750W PSU
Toplamayı düşündüğüm sistem:
  • AMD Ryzen 5 2600
  • Asrock Fatal1ty AB350 gaming ITX
  • Corsair Vengeance LED 1x16 GB DDR4 3200 MHz (2. el almayı planlıyorum)
  • Sharkoon shark zone C10 ITX kasa
  • Ekran kartı 1050 Ti (mevcut)
  • PSU Aerocool VX750 750w (mevcut)
Bütçe olarak da 3-3500 arası düşünüyorum ama tavsiyeye göre çıkabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

PSU'yu hatırlatmanız iyi oldu, hiç dikkat etmemiştim. Tavsiye için teşekkür ederim. Uygun bir kasa bulacağım. 2600x için ben de sizin gibi düşünmüştüm, bir nebze rahatladım. m-ITX kasa için ısı problemi olacağını düşünerek Ryzen 5 2600 tercih ettim. Başlangıç olarak kendi soğutucusunu kullanacağım, yetersiz kalma durumunda sıvı soğutma tercih ederim diye planladım. RAM çift kanal önerinizi de mutlaka değerlendireceğim. RAM ve kasa yerine alternatifleri yarın yazarım. Çok teşekkür ederim ilginiz için.
Açıkcası, bugün kafamdaki şablonu oluşturdum bu şekilde. Bayramdan hemen sonra almayı planlıyorum. Dolar durumuna göre indirim beklemeyi düşünebilirim ancak o da pek iç açıcı görünmüyor. Daha da vakit kaybederek yüksek ücret ödemekten çekiniyorum. 2 hafta önce toplamaya karar vermiştim lakin fırsat bulamadım o ara 2600 ün fiyatı 1050 TL idi ancak bugün 1350 TL fiyatı. Bu sebepten bir an önce toplamaya karar verdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı