Hocam yaptım ama yine kaydedip BİOS'a giriş yaptığımda eski haline dönüyor.RAM için BIOS'tan XMP akif etmen gerekiyor. İşlemci durumunu anlayamadım. Fotoğraf koyarsan daha anlaşılır olur.
çıkmadan önce f10 a basıyorsun degil mi ?Hocam yaptım ama yine kaydedip BİOS'a giriş yaptığımda eski haline dönüyor.Eki Görüntüle 366064
Onu hallettim 3000mhz yaptımçıkmadan önce f10 a basıyorsun degil mi ?
Selamlar. Ben, 1.5v bile versem 4.2ghzde kilitleniyor. Maksimum 4.1ghz oluyor. Acaba ekstra olarak farklı bir ayar mı yaptınız yoksa benim işlemcinin silikon kalitesi mi kötüdür? Anakartım : Asus Prime B450m-a, Soğutucum : Dark freezer x90Ben stok soğutucusuyla; 1.3v' ile 4ghz hızında, oyunda 60 70 derece civarlarını geçmeden kullanmaktaydım, ki bu verdiğin voltaj amd' nin verdiği stok voltajla aynı sayılır. Diğer türlü biosdan mod ile secersen, daha fazla voltaj verip, daha fazla ısınmasını sağlıycaktır, 1.4v ye cıktığımda ise 4.2 ghz hızına çıkmaktayım, oyunlarda 65 dereceye geçmemekte. İntelde durum cok farklı, kapakçığın altında leğim olmadığı için ''9. nesilde yeni koyuldu'', işlemcilerin stok frekansda çıktığı ısılar minimum 60 70 derece
Soğutucun okadar sağlam değil dostum. İşlemcinin slikon kalitesiyle ilgilide olabilir fakat, forumlarda 1350, 1400v arası 4.2 ghz' e çıkan çok gördüm ben, kendimde 1.4 de sıkıntısız kullanıyorum, zaten 1.4 ustu tehlikeli olur, gerek işlemcin için gerek anakartın için. Sana Tavsiyem 1.3v ile 4ghz denemek olucak, büyük ihtimal stabil calışcakdır. Bu arada standart mod' da kullanırsan, işlemci 3.4, 3.9 ghz arasında sıcaklığına bağlı olarak gidecektir, dediğim gibi ben stok soğutucuyla 1.3v ile 4ghz' de kullanmaktaydım. Birde anakartının sitesinden, biosunun en güncel versiyonuna yükseltmeni tercih ederim.Selamlar. Ben, 1.5v bile versem 4.2ghzde kilitleniyor. Maksimum 4.1ghz oluyor. Acaba ekstra olarak farklı bir ayar mı yaptınız yoksa benim işlemcinin silikon kalitesi mi kötüdür? Anakartım : Asus Prime B450m-a, Soğutucum : Dark freezer x90
Dediğiniz gibi şuanda 1.3v 4ghz olarak stabil bir şekilde kullanmaktayım. İşlemciyi son noktasına kadar hız aşırtmak istediğim için muhtemelen yeni bir soğutucu alacağım. Cevabınız için teşekkürlers
Soğutucun okadar sağlam değil dostum. İşlemcinin slikon kalitesiyle ilgilide olabilir fakat, forumlarda 1350, 1400v arası 4.2 ghz' e çıkan çok gördüm ben, kendimde 1.4 de sıkıntısız kullanıyorum, zaten 1.4 ustu tehlikeli olur, gerek işlemcin için gerek anakartın için. Sana Tavsiyem 1.3v ile 4ghz denemek olucak, büyük ihtimal stabil calışcakdır. Bu arada standart mod' da kullanırsan, işlemci 3.4, 3.9 ghz arasında sıcaklığına bağlı olarak gidecektir, dediğim gibi ben stok soğutucuyla 1.3v ile 4ghz' de kullanmaktaydım. Birde anakartının sitesinden, biosunun en güncel versiyonuna yükseltmeni tercih ederim.
Dostum biride bize anlatabilir mi ne yapmam gerektiğini ?s
Soğutucun okadar sağlam değil dostum. İşlemcinin slikon kalitesiyle ilgilide olabilir fakat, forumlarda 1350, 1400v arası 4.2 ghz' e çıkan çok gördüm ben, kendimde 1.4 de sıkıntısız kullanıyorum, zaten 1.4 ustu tehlikeli olur, gerek işlemcin için gerek anakartın için. Sana Tavsiyem 1.3v ile 4ghz denemek olucak, büyük ihtimal stabil calışcakdır. Bu arada standart mod' da kullanırsan, işlemci 3.4, 3.9 ghz arasında sıcaklığına bağlı olarak gidecektir, dediğim gibi ben stok soğutucuyla 1.3v ile 4ghz' de kullanmaktaydım. Birde anakartının sitesinden, biosunun en güncel versiyonuna yükseltmeni tercih ederim.
hocam, düz 2600' un, turbosu 3.9 ghz' e kadar çıkmakta, yani yük altında işlemcinin sıcaklığına göre frekansın 3.4 ile, 3.9 arasında gidip gelmekte, eğerki stok soğutucu kullanıyosan ve, oc işlemlerinden pek anlamıyorsan böyle çalışmasını tercih ederim. Yada ben manel olarak el ile , kendi frekansımı ve ona uygun voltajımı bulmak istiyorum dersen, deneme yanılma yöntemiyle overclock işlemini yapman gerekicek, bende işleyen değerler sende işlemeyebilir oyuzden net bir değer söyliyemiyeceğim.Dostum biride bize anlatabilir mi ne yapmam gerektiğini ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.