Ryzen 2600 RX 5700 sistem düşük GPU kullanımı

Gökenzi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ekran kartımı yeni upgrade ettim, düzgün bir kurulum yaptım ancak bir sorun var.
Benim oynadığım yüksek grafik isteyen oyun olarak AC Odyssey var. RX 580 ile mid ayarda oynadığım bu oyunu Ultra ayarlarda açtım ve FPS'in düşük olduğunu gördüm.
MSI Afterburner ile baktığımda GPU kullanımı %60-80 arası geziniyor. Benim bildiğim %95-99 arası olması gerek. Yani ekran kartı boşta kalıyor.
İşlemciyi de kontrol ettim, onda sorun yok %40 cıvarlarında. Yani darboğaz değil sorun.
MSI Dragon Center yükledikten sonra böyle olduğunu düşünüyorum çünkü ekran kartını taktıktan sonra sürücü haricinde hiçbir şey yüklemedim ve oyuna girdiğimde bir sorun yoktu.

Bilgisi olan veya yardımcı olabilecek var mı?

GPU: MSI RX 5700 Gaming X.
CPU: Ryzen 5 2600.
RAM: 16 GB 3000 MHz.
PSU: 500W :)

Darboğaz olmuş olabilir. İşlemcin ekran kartına göre çok düşük. Bu arada PSU n da çok düşük ama onun FPS kaybına sebep olacağını sanmam.

CS:GO'da %50 cıvarlarında GPU kullanımı. FPS droplar oluyor.
@Recep Baltaş ? :)
Yardımcı olabilecek?
Bu arada garip sorunlar yaşıyorum.

Bir kez PC dondu, reset attığımda sistemin kurulu olduğu M.2 SSD'yi görmedi ve sistem kurun uyarısı çıktı.
AC Odyssey oynarken oyundan attı.
LoL'de aşırı FPS dropları yaşıyorum.
Ama ilginç bir şekilde CS:GO'da sorun olmuyor.

Benim bildiğim PSU yetmediği durumda PC kapanır, ama bende kapanmıyor. Ekran kartını iade etmeyi düşünüyorum. Yeni PSU alıp deneyeceğim fakat yine düzelmezse bu sefer çıldırırım.
Tertemiz bir sistem kurulumu yaptım bu arada ona rağmen bunlar oluyor.

Son düzenleme:
Merhaba @Gökenzi , Büyük ihtimalle sorun PSU da olduğunu düşünüyorum. Eğer PSU problem değilse, önce Anakartın Bios'unu güncellemeni ve ardından windowsu tekrar kurmanı tavsiye ederim. Çünkü Yeni ekran kartları birkaç sene önce çıkmış olan B450 anakart Biosları ile uyumsuzluk yaratıyor olabilir.

Arkadaşlar merhaba, ekran kartımı yeni upgrade ettim, düzgün bir kurulum yaptım ancak bir sorun var.
Benim oynadığım yüksek grafik isteyen oyun olarak AC Odyssey var. RX 580 ile mid ayarda oynadığım bu oyunu Ultra ayarlarda açtım ve FPS'in düşük olduğunu gördüm.
MSI Afterburner ile baktığımda GPU kullanımı %60-80 arası geziniyor. Benim bildiğim %95-99 arası olması gerek. Yani ekran kartı boşta kalıyor.
İşlemciyi de kontrol ettim, onda sorun yok %40 cıvarlarında. Yani darboğaz değil sorun.
MSI Dragon Center yükledikten sonra böyle olduğunu düşünüyorum çünkü ekran kartını taktıktan sonra sürücü haricinde hiçbir şey yüklemedim ve oyuna girdiğimde bir sorun yoktu.

Bilgisi olan veya yardımcı olabilecek var mı?

GPU: MSI RX 5700 Gaming X.
CPU: Ryzen 5 2600.
RAM: 16 GB 3000 MHz.
PSU: 500W :)

FPS' değeriniz bu durumda kaç gösteriyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı