Ryzen 2600 RX 5700 sistem düşük GPU kullanımı

Gökenzi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ekran kartımı yeni upgrade ettim, düzgün bir kurulum yaptım ancak bir sorun var.
Benim oynadığım yüksek grafik isteyen oyun olarak AC Odyssey var. RX 580 ile mid ayarda oynadığım bu oyunu Ultra ayarlarda açtım ve FPS'in düşük olduğunu gördüm.
MSI Afterburner ile baktığımda GPU kullanımı %60-80 arası geziniyor. Benim bildiğim %95-99 arası olması gerek. Yani ekran kartı boşta kalıyor.
İşlemciyi de kontrol ettim, onda sorun yok %40 cıvarlarında. Yani darboğaz değil sorun.
MSI Dragon Center yükledikten sonra böyle olduğunu düşünüyorum çünkü ekran kartını taktıktan sonra sürücü haricinde hiçbir şey yüklemedim ve oyuna girdiğimde bir sorun yoktu.

Bilgisi olan veya yardımcı olabilecek var mı?

GPU: MSI RX 5700 Gaming X.
CPU: Ryzen 5 2600.
RAM: 16 GB 3000 MHz.
PSU: 500W :)

FPS' değeriniz bu durumda kaç gösteriyor.
Büyük şehirlerin içine girince 50lere düşüyor. Orta veya yüksek ayar fark etmeksizin.
Orijinal oyunu satın alıp tekrar deneyeceğim, sonuçları yazarım.
3600 düşünüyorum, bir de 4000 serisinin çıkmasını bekleyeceğim duruma göre karar vereceğim.
Oyun orijinal mi ? Burada aynı sistemle GPU kullanımı %100 çünkü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam RX580'de zaten sorun yoktu, RX5700 aldıktan sonra oldu bu :)
Maalesef ki orijinal değil, bugün satın aldım yükleyip tekrar deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı