Ryzen 2600 sistem No Signal hatası

Bademre

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba. Öncelikle konu başlığı ile alakalı forumda bulunan konuları okudum bayağı bir yöntem denedim ancak sonuca varamadım. Sorun bilgisayar normal çalışıyorken ekranın birden gitmesi ile başladı. Bilgisayarı tekrar çalıştırdığımda ekranda "no Signal" hatası aldım.

Denediğim çözümleri sırasıyla yazıyorum;
1.farklı görüntü kabloları ile deneme yaptım.
2.RAM'leri kontrol ettim farklı RAM'ler ile denedim.
3.farklı monitör ile denedim.
4.başka bir ekran kartı ile denedim.
5.BIOS pilini çıkarttım BIOS'u default ayarlara getirdim.
6. onboard olarak bağlantı yapıp format attım.
7.ekran kartımı başka bir sisteme takıp o sistemde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek istedim ancak burası biraz gariptir ki kendi ekran kartımı takdıktan sonra taktığım sistemde de aynı hatayı vermeye başladı ve şu an o sistemde de ekrana görüntü gelmiyor. Deneme amaçlı söktüğüm sistemden kendi kartını tekrar taktım ancak o sistemde de şu an ekran gelmiyor, umarım o sistemde zarar görmemiştir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistem özelliklerim;

AMD Ryzen 2 2600 işlemci.
MSI B350M anakart.
ASUS RX580 ekran kartı.
16 GB RAM.
SSD+HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef garanti süresi geçti yeni aldığım bir kart değil.
BIOS güncel mi? Chipset sürücüleri yüklü mü? Ekran kartı sürücüsü güncel mi? AMD kontrol panelinde hangi ayarları kullanıyorsunuz?

Kartınızın bağlantı noktalarının temiz olduğundan emin olun. Var ise başka bir görüntü çıkışını kullanarak deneyin.

Bu cümle bana o kadar saçma geldi ki... Marka kötülemek bu kadar kolay olmamalı. AMD almayın demişsiniz ama RX580 serisi zamanında bir çok kullanıcının F/P kralı olarak nitelendirdiği bir kart ve halada bir çok kullanıcının işini görüyor. Şunu da bilmek gerekiyor, tamamıyla elektronik alet Nvidia da olsa bozulur AMD de olsa bozulur bu açıdan bakmalısınız artık.

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler. Kartı bugün sisteme tekrar taktım sanki hiçbir şey yaşanmamış gibi çalıştı. Şimdilik bir arıza yok gibi gözüküyor. Sorunun neden kaynaklandığını veya çözümüyle alakalı bir şey bulabilirsem başkalarına da rehber olması açısından paylaşırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı